• Haberler
  • Genel
  • Atatürk’ü tarihi hatıralarla andılar – Kocatepe Gazetesi

Atatürk’ü tarihi hatıralarla andılar – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Tarih Kulübü’nün düzenlediği ‘Atatürk Gecesi’nde, Atatürk ve yaşamıyla ilgili 20’ye yakın anektod anlatıldı. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konserin de yer aldığı gecede halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü. Atatürk’ün en sevdiği türküler söylendiAfyon Kocatepe Üniversitesi’nin en etkin kulüplerinden biri olarak dikkat çeken Tarih Kulübü, Atatürk için farklı bir anma gecesi düzenledi. Ahmet [&hellip]

Atatürk'ü tarihi hatıralarla andılar

AKÜ Tarih Kulübü’nün düzenlediği ‘Atatürk Gecesi’nde, Atatürk ve yaşamıyla ilgili 20’ye yakın anektod anlatıldı. Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konserin de yer aldığı gecede halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.

Atatürk’ün en sevdiği türküler söylendi
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin en etkin kulüplerinden biri olarak dikkat çeken Tarih Kulübü, Atatürk için farklı bir anma gecesi düzenledi. Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ‘Atatürk Gecesi’ izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Gecenin açılmış konuşmasını AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Naci Şahin yaptı. Atatürk’ün farklı ve bilinmeyen yönlerine ilişkin örnekler veren Öğretim Görevlisi Dr Ayşe Aydın’ın konuşmasında Atatürk’ün genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini söyledi. AKÜ Devlet Konservatuarı korosunun seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılara, tüm katılımcılar hep bir ağızdan eşlik etti. Sarı Zeybek, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Çalın Davulları, Bülbülüm Altın Kafeste ve Vardar Ovası türkülerinin seslendiren solistleri Burcu Üner ve Ömer Sami Sağancı izleyenlerden büyük beğeni kazandı.
Miniklerin Zeybek’i büyüledi
Atatürk’ün hayatına ait küçük hikayeciklerin anlatıldığı Atatürk’ü anma gecesi’nde Fikriye ve Latife Hanımlar’dan, harf devrimine, Atatürk’ün köylülerle olan sohbetlerinden, Çanakkale’den anılara kadar 18 kısa anekdot anlatıldı. Atatürk’ün fotoğrafları ve şarkılar ile süslenen gecede AKÜ Halk Dansları Topluluğu ve Tarih Kulübü öğrencilerinden oluşan Zeybek gösterisi büyük ilgi gördü. 500 yüz kişiyi aşkın kapasiteli Atatürk Kongre Merkezi’nin neredeyse tamamen dolduğu gecenin en büyük sürprizini ise minikler yaptı. Atatürk Gecesi’nin en son etkinliği Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu öğrencilerinin sahnelediği zeybek oldu. Zeybek’i büyük bir coşku ve heyecanla oynayan minikler üniversitelilere taş çıkardı.
Miniklerin halk oyunu sonrası iki üniversite öğrencisinin açtığı perdenin arkasına geçen minik bir öğrencinin Atatürk’ün Kocatepe’deki süliteni oluşturması herkesi duygulandırdı. Atatürk’ün devlet adamlığının yanı sıra Ata’nın insana hayatına verdiği değeri anlatan bir hikaye anlatan Yard. Doç. Dr Selim Pullu, Atatürk’ün Türk olmaktan duyduğu gururla ilgili de bir hikaye anlattı. Atatürk Gecesi AKÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Sarısaman’ın Devlet Konservatuvarı sanatçıları ile Şemsettin Karahisari öğrenci ve öğretmenlerine katılım belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme