• Haberler
  • Genel
  • Atatürk’ü sahiplenmekle ülkeyi sahiplenmek aynı

Atatürk’ü sahiplenmekle ülkeyi sahiplenmek aynı

Afyonkarahisar’lı şair, yazar, folklor araştırmacısı ve eski Milletvekili Osman Attila ölümünün 35’nci yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen törenle anıldı. Merhum amcası Osman Attila’nın anma töreninde konuşan Maliye eski Bakanı İsmet Attila, Atatürk’e sahip çıkmakla ülkeye sahip çıkmak arasında fark olmadığını söyledi Eski Milletvekili şair, yazar, folklorcu Osman Attila için ilk tören önce Kocatepe Asri Mezarlığı’nda bulunan [&hellip]

Atatürk'ü sahiplenmekle ülkeyi sahiplenmek aynı

Afyonkarahisar’lı şair, yazar, folklor araştırmacısı ve eski Milletvekili Osman Attila ölümünün 35’nci yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen törenle anıldı.

Merhum amcası Osman Attila’nın anma töreninde konuşan Maliye eski Bakanı İsmet Attila, Atatürk’e sahip çıkmakla ülkeye sahip çıkmak arasında fark olmadığını söyledi
Eski Milletvekili şair, yazar, folklorcu Osman Attila için ilk tören önce Kocatepe Asri Mezarlığı’nda bulunan kabri başında gerçekleştirildi. Kabirde Attila için dua edildi. Buradaki törende MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz da hazır bulundu.
MÜDÜRDEN ATTİLA’YA ÖZEL ŞİİR
Afyonkarahisar’lı şair, yazar, folklor araştırmacısı ve eski Milletvekili Osman Attila’nın ölümünün 35’nci yıldönümü anma programı merhumun ismini taşıyan ilkokulda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Ahmet Hidayet Şahintepe yaptı. Şahintepe, merhum Osman Attila anma programına özel olarak yazdığı “Güller Açmış” isimli şirini okudu.
“HER ŞEY HAŞGEŞLİLER İÇİN”
Attila ailesi adına Maliye eski Bakanı İsmet Attila bir konuşma yaptı. Attila, merhum amcası eski Milletvekili Osman Attila’yı anma gününde programa emek veren herkese ailesi adına teşekkür etti. Öğretmenlerinin yetiştirmesi ile belli bir noktaya ulaştığını ifade eden Maliye eski Bakanı İsmet Attila; “Bizlerin belirli mevkilere gelmemizde vesile olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Öğretmenlerimize şükran borcumuz ve saygımız ebedidir. Ben okuyup Afyon’dan çıkan, sonrasında Allah’ın nasip etmesi ile muhtelif mevkiilerde memleketimize, Afyonumuza hizmet etmiş bir kişi olarak bürokrasiden siyasi göreve geldiğimde ‘Herşey Afyonlular için. Herşey haşgeşliler için.’ demiştim. Allah nasip etti biz de karınca kararınca doğup büyüdüğümüz topraklara hizmet ettik. Genel prensip olarak şunu ifade etmek isterim. Her bir fani doğup büyüdüğü, okuduğu yaşadığı yerlere hizmet etmelidir. Merhumun söylediği gibi ‘Çoğunuz beni, Ankara’larda, sanır, Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır.’ dizeleri çok önemlidir.” dedi.
MARİFET İLTİFATA TABİ
Maliye eski Bakanı İsmet Attila, bir kişinin belirli mevkilere geldiğinde doğup, büyüyüp, okuyup, yetiştiği topraklara imkanları ölçüsünde hizmet etmemesi halinde o insanın Türkiye bütününe hizmet etmesinin kendisine göre söz konusu olamayacağını kaydetti. Marifetin iltifata tabi olduğunu belirten Attila şöyle konuştu: “O nedenle tüm alanlarda kültür, sanat, hizmet, siyaset alanlarında Afyon’a ve Afyonlulara hizmet yarışında bugüne kadar kim destek olup yardımcı olduysa onlara teşekkür etmek hepimizin görevi olmalıdır. Afyonkarahisarlı olarak iftihar edeceğimiz bir konuda şudur; O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda Türkiye’nin kurtuluşuna medar olacak ‘Atatürk Kocatepe’de”http://m.kocatepegazetesi.com/”Atatürk Dumlupınar’da”http://m.kocatepegazetesi.com/”İşte Atatürk Afyon Ovası’nda’ olmalıdır. Biz Afyonkarahisarlılar olarak cumhuriyetin temellerinin atıldığı, büyük zaferin kazanıldığı toprakların ferdi olarak her zaman her yerde iftihar etmek mecburiyetindeyiz. Yüce Atatürk’ü bu vesile ile rahmet ve minnetle anmak hepimizin görevidir. Ona sahip çıkmakla ülkeye sahip çıkmak arasında fark yoktur.”
YARŞİ TÜRKÜLER SÖYLEDİ
Merhum Osman Attila’nın şiirlerinden biri olan “Dumlupınar’da Şehit Askerin Mezarı Başında” isimli şiiri bir öğrenci tarafından okundu. Daha sonra Osman Attila’nın hayatı ve kişiliği hakkında bilgiler içeren konuşmayı okul öğretmenlerinden Fatih Ata yaptı. “Afyon Türküsü”http://m.kocatepegazetesi.com/”Atatürk Hep Kocatepe’de” isimli şiirlerin okunmasının ardından okul korosu tarafından şarkılar söylendi. Kültür Turizm Bakanlığı Mahalli Sanatçısı Ömer Yarşi’nin solo konseri ile anma programı sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme