Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını ulusun bağımsızlığına adadığını belirtti. Yıldırım, 'Mustafa Kemal Atatürk, tüm hayatını ulusumuzun bağımsızlığına adayan, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği inkılaplarla bizlere çağdaş bir devlet ve cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir. [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ulusun bağımsızlığına adadığını belirtti. Yıldırım, “Mustafa Kemal Atatürk, tüm hayatını ulusumuzun bağımsızlığına adayan, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği inkılaplarla bizlere çağdaş bir devlet ve cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir. Atatürk’ü anmak kadar onun fikirlerini, ideallerini anlamak da çok önemlidir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu, gösterdiği hedeflere her geçen gün biraz daha yaklaşmak, uygarlık yarışında daha ileri adımlar atmak, Cumhuriyet’i ve onun değerlerini her koşulda korumak, ilke ve inkılaplarını tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarmaktır” dedi.
GELECEK NESİLLER BAYRAĞI
BİZDEN DEVRALACAKLAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da mesajında “Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine O’nu hedeflerine yönelik anmamız gerekmektedir. Atatürk’ü anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; O’nun daima büyük önem verdiği Türk Milletinin birliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir. Bugün gelinen noktada, Türkiye’miz sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim ve sağlık alanındaki devasa gelişmeleriyle, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, modern şehircilik uygulamalarıyla, her alanda standartlarını yükselterek, yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla, bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine bunu da yine Atatürk’ün istediği gibi çalışarak, üreterek yapacaklarına inancım tamdır. O’nun düşünce sisteminin bir geçmiş değil gelişerek devam eden bir gelecek olduğunu asla unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.
BAĞIMSIZLIK VE
ÖZGÜRLÜĞÜ İLKE EDİNDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet’i ilelebet koruyacaklarını söyledi. Köksal, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Partimizin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci vefat yıldönümündeyiz. Atatürk, yaşadığı dönemde Ortadoğu ve Balkanlar’da barış zemini oluşturmuş, mazlum milletlere örnek olmuştur” dedi.
Köksal, şöyle devam etti:
“Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük ve bağımsızlığı ilke edinmiş, büyük bir siyaset adamıdır, büyük bir komutandır, Milli Mücadele’nin lideridir. Atatürk’ün söylediği gibi muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu unutmayarak, Mustafa Kemal’in izinde, Mustafa Kemal’in askerleri olarak tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye mücadelemizi sürdürüyoruz.”
TÜRK TARİHİNE ALTIN
HARFLERLE YAZILDI
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine eşsiz bir eser bıraktığını söyleyen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, bu eserin ilelebet korunacağını söyledi. Atatürk’ün kendisini millete adadığına vurgu yapan Parsak, “Aziz Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü adına, yaşamış olduğu tüm zorluklara rağmen yılmadan yıkılmadan mücadele eden ve bu mücadelesi ile adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatını milletine adamış eşsiz bir kişilik ve büyük bir komutandır. Şüphesiz ki o büyük komutanın en büyük eseri milli irade, milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleri üzerine kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır” dedi.
MÜREFFEH BİR CUMHURİYET
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise şöyle dedi:
“Gazi Mustafa Kemal’in temel felsefesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkanları güçlendirmek ve Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’��n ‘en büyük eserim’ diyerek tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde müreffeh bir geleceğe taşımak bizler için, kendisini anlamanın ve yad etmenin en güzel göstergesidir. Bu doğrultuda Türkiye’miz son 14 yılda, her açıdan büyüyen ve gelişen bir ülke konumuna yükselmiştir. Kendi savunma sanayisinde üretim yapmanın yanı sıra inşa edilen yollarla, barajlarla, konutlarla, üniversite ve hastanelerle, stadyumlarla dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına giren ülkemiz; her geçen gün gelişerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerine ulaşmaya devam etme kararlılığını göstermektedir.”
O’NUN YOLU YOLUMUZDUR
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Demirkırkan, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“10 Kasım 1938’de Türkiye Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladık. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, nice badireler gördü, nice zorlu mücadelelerden geçti; her şeye rağmen dimdik ayakta. Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ü karalamaya çalışan aklıevveller var. Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı Devleti’nin son 10 yılında ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk 15 yılında ülkenin ileri gitmesi için elinden geleni yapmıştır. Ömrünü Türk insanına, Türk devletine adayan, hem asker hem de devlet adamı olarak üstün bir gayret gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyoruz. O’nun yolu yolumuz, O’nun ilkeleri ilkelerimizdir.”
FATİHALAR İLE YAD EDİYORUZ
MHP İl Başkanı Raşit Demirel bir mesaj yayınlayarak devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. Yılında rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Atatürk’ün emperyalist güçlerin yenemediği ender liderlerden olduğunu kaydeden Demirel, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakk’a yürüyüşünün üzerinden 78 uzun yıl geçmiştir. Aramızdan ayrılışının bu yıldönümünde kendisini bir kez daha Fatihalarla ve hayranlıkla yâd ediyoruz. Hayatını milletine adayan, işgal ve emperyalist hevesleri muhataplarının kursaklarında bırakan bu büyük devlet ve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz. Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir” dedi.
NADİR DEVLET
ADAMLARINDAN BİRİ
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, “Atatürk, düşünce ve ilkeleri, Türk halkının en önemli yol göstericisidir” dedi. Atatürk’ün,  öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletin kaderini değil, tüm dünyadaki dengeleri de değiştirdiğini kaydeden Konak, Atatürk’ün; ileri görüşlülüğü, barışçıl kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonu ile dünyanın saygısını kazandığını vurguladı.
Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefi koyan Mustafa Kemal Atatürk’ün, fikirleri  ve ilkeleriyle bu hedefini başaran, dünyanın yetiştirdiği nadir dahi devlet adamı olduğunu sözlerine ekledi.
ÖZLEMLE ANIYORUZ
Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kadir Arık ise şu ifadeleri kullandı:
“Hayatını milletine adayan, işgal ve emperyalist hevesleri muhataplarının kursaklarında bırakan bu büyük devlet ve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz. Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Unutulmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar yaşaması ve egemenliğini muhafaza ederek küresel alanda cazibe ve güç merkezi olması kuruluş yıllarındaki muazzam birliktelik ruhunun tekrar gösterilmesinden ve milletin kendi kaderine hâkim olmasından geçecektir.”
TÜRK MİLLETİ,
ATATÜRK’ÜN İZİNDE
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol da 10 Kasım dolayısıyla yaptığı açıklamasında şöyle dedi:
“Demokrasi ilkesi, egemenliği kullanan aracı ne olursa olsun, esas olarak milletin egemenliğe sahip olmasını ve sahip kalmasını gerektirir, diyen Atatürk, demokrasinin önemini bu sözlerle dile getirmişti.Öte yandan ülkemiz 15 Temmuz ihanetini yaşamıştır. Demokrasiyi özümseyemeyen, silah gücü ile halkı dize getirebileceğini sanan,  kendi insanına kurşun sıkan, millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’yi bombalayan bu ihanet şebekesi çok şükür geri püskürtülmüştür. Askeri ve polisiyle yek vücut olan Türk Milleti çetin bir mücadele sergileyerek, tankların üzerine çıkarak, namlunun ucunda hayatını ortaya koyarak demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmıştır.  Türk milleti, ne olursa olsun demokrasiden taviz verilmeyeceğini, silahların gücünün değil, halkın imanının galip geleceğini ve büyük lider Atatürk’ün izinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti için tek tehdit FETÖ değildir. PKK ve İŞID’e karşı da yoğun bir mücadele yürütülmektedir. Hemen her gün terörün acı yüzüyle karşılaşıyor, şehitlerimizin ardından gözyaşı döküyoruz. Halkımız şehitlerimizin acısını ta yüreğinde hissederken, can güvenliği endişesi de yaşamaktadır. Kalleşlerin sokaklarda bombalar patlattığı, insanlarımıza korku saldığı, savaş tamtamlarının çaldığı, ülkemizin karmaşaya sürüklendiği bu ortamda Türk milleti teyakkuza geçmiş durumdadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme