• Haberler
  • Siyaset
  • Atatürkçüler oldukça Cumhuriyet'i yıkamayacaklar – Kocatepe Gazetesi

Atatürkçüler oldukça Cumhuriyet'i yıkamayacaklar – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın bir ağızdan söylendiği törende konuşan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Türkiye'nin yeniden çağdaşlaşma yoluna gireceğini vurguladı.YENİDEN ÇAĞDAŞLAŞMAYOLUNA GİRECEĞİZCHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, '97'nci yılında Atatürk'ü bir kez daha anmaktan [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın bir ağızdan söylendiği törende konuşan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Türkiye’nin yeniden çağdaşlaşma yoluna gireceğini vurguladı.
YENİDEN ÇAĞDAŞLAŞMA
YOLUNA GİRECEĞİZ
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “97’nci yılında Atatürk’ü bir kez daha anmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyorum. 1919’da Atatürk, o vapurda olan 18 kişiyle bu savaşı başlattı. Tam bağımsız Türkiye ateşini Sivas ve Erzurum Kongreleri ile başlattıktan sonra Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda yürütülen mücadelenin ardından İzmir’de bağımsızlık savaşımızı sona erdirdi. Aslında Kurtuluş Savaşımız, o tarihten itibaren başladı. Cehaletle savaşımız başladı. Cumhuriyet’le demokrasi ile çağdaşlaşmamız taçlanmıştır. Bugün gençlerimiz Ankara’da, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında, birlikte yürüdüler. Bir kez daha kararlılıklarını gösterdiler. Türkiye’de 12 milyon Cumhuriyet Halk Partili olduğunu, bir o kadar da oy vermeyen ama Atatürk İlke ve İnkılapları’na gönülden bağlı vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Biz yeniden çağdaşlaşma yoluna gireceğiz, bu yolda Cumhuriyet Halk Partisi önderlik edecektir” dedi.
O GÜNKÜ İSTANBUL
 HÜKÜMETİ BUGÜN İKTİDARDA
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da Başkanlık Sistemi adı altında krallık ve padişahlık sisteminin getirilmek istendiğini söyledi, Köksal, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün ben varıp deyip İstanbul Hükümeti’nin baskısına boyun eğmediği gün. Bugün ikinci kurtuluş mücadelesinin simge günü. O gün var olan İstanbul Hükümeti, bugün mevcut iktidar olarak devam etmekte. Cumhuriyet rejimini ortadan kaldırmak için, Atatürk’ü değersizleştirmek için şehit haberlerini bahane edip milli bayramları kutlamayanlar, buna rağmen Saraylar’da düğün yapanlara inat, Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı Cumhuriyet Halk Partililer 19 Mayıslar’a, 23 Nisanlar’a, 29 Ekimler’e sahip çıkacaklar. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Birileri istedi diye bu ülke krallıklara gitmeyecek. Getirmek istedikleri sistem krallık. Padişahım çok yaşa sistemi getirmeye çalışıyorlar. İktidara geldikleri günden bugüne kadar Cumhuriyet’le, Mustafa Kemal Atatürk’le olan hesaplaşmaları bitmedi. Çünkü onlar Cumhuriyet’i istemiyorlar. Biz onlara şunu diyoruz: Bu ülkede en son Cumhuriyet Halk Partili ölmeden, en son Atatürk sevdalısı can vermeden, en son cumhuriyetçinin canını almadan Cumhuriyet’i yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Cumhuriyet sevdalıları dimdik ayakta” ifadelerini kullandı.
CUMHURİYET’İN
KAZANIMLARINI KORUYACAĞIZ
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Başkanı Mert Efe Aydeniz ise Cumhuriyet değerlerinin canla başla korunacağına dikkat çekti. Aydeniz, “97 yıl önce ülkemiz nasıl bir yangın yerine dönmüştü. Başkent işgal altında, insanımız çaresizdi. Saltanat, emperyalizmle işbirliği içindeydi. Bu aziz milletten başka dayanacak hiçbir gücün olmadığına inanan bir avuç koca yüreklinin başlattığı ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı bugünü kutlarım. Her ne kadar Atatürk İlke ve ismi, yüreklerden silinmek istense de Ulu Önder’in manevi varlığını tüm baskı ve saldırılara rağmen koruyacağız, bizden sonraki nesillere aktaracağız. Cumhuriyet’in kazanım değerlerinin her türlü sistemden daha değerli olduğunu, canla, başla mücadele edilerek korunması gerektiğini hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.
ŞEHİT AİLELERİNİ
ZİYARET ETMEK
 İSTEDİLER
CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törende Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi adına da Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, bu anlamlı günde şehit ailelerini ziyaret etmek istediklerini, ancak bu isteklerinin engellendiğini belirtti. Veli Cengiz, “19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında tek başınaydı. Biz tek başımıza da kalsak yola devam edeceğiz. Bayrağımız dalgalanıyorsa, gökkubbe altında özgürce toplanabiliyorsak, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Ben kavgayı, çatışmayı sevmem. Siz istemeseniz de kendi kafasındaki düşünceyi öne çıkarıp bir şeyler yapmak isteyenler var. Biz ADD gençliği olarak bu törenden sonra Afyon’un merkezinde bulunan şehit ailelerinin evlerini ziyaret edecektik. Ben gittim şehitlerin isimlerini istedim. Dediler ki ‘Veremeyiz’. ‘Neden’ diye sordum. ‘Sizin ziyaretinizden şehit aileleri rencide olabilir’ dediler. Eğer gazilik payesi verecek olursak Mustafa Kemal Atatürk’ten daha büyük bir gazi yok. Biz ülkeyi şu-bu diye böldürmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı Türk vatandaşıdır. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme