Atatürk Yol Koşusu sona erdi

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tertiplediği Geleneksel Atatürk Yol Koşusu dün yapıldı. Bu yıl da koşuya çok sayıda sporcu katıldı Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenen Atatürk Yol Koşusu dün gerçekleşti. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Atatürk Yol Koşusu hafta sonu geniş bir katılımla yapıldı. Atatürk [&hellip]

Atatürk Yol Koşusu sona erdi

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tertiplediği Geleneksel Atatürk Yol Koşusu dün yapıldı. Bu yıl da koşuya çok sayıda sporcu katıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenen Atatürk Yol Koşusu dün gerçekleşti. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Atatürk Yol Koşusu hafta sonu geniş bir katılımla yapıldı. Atatürk Haftası dolayısıyla 11 Kasım 2012 Pazar günü saat 10:00’da Atatürk Yol Koşusu düzenlendi. Atatürk Yol Koşusu için sabahın erken saatlerinden itibaren Hükümet Meydanı’nı dolduran atletler, yarışmada da dereceye girmek için kıyasıya yarıştılar. Koşu, renkli görüntülere de sahne oldu. İzmir yolu üzerinden başlayarak Hükümet Meydanı’nda sona eren ve dokuz ayrı kategoride yapılan yarışmalara 250’ye yakın sporcu katıldı.

Çoban yarışı
başlattı

Atatürk Yol Koşusu’nun başlangıcında ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da hazır bulundu. Çoban, tüm atletlere başarılar dileyerek yarışı başlatı. 10 bin metrenin startını veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm yarışmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Ödüllerini aldılar

Oldukça çekişmeli geçen yarışma boyunca atletler, kıyasıya bir mücadele sergiledi. Koşuda kategorilerinde ilk 5’e giren sporcular ödüllerini Başkan Yardımcıları Ayfer Örten, Ziya Arı, Sabri Demirkapu, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Atletizm İl Temsilcisi Mehmet Kaya, Ulusal Hakem İrfan Başpınar ve Askerlik Şube Başkanı Albay Oktay Öncül’ün elinden aldılar.

Her yıl aynı heyecanla yapılıyor

Atatürk Yol Koşusu, bu sene de yine renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılan çok sayıda sporcu, bitişi görebilmek için soğuk havaya rağmen kıyasıya mücadele ettiler. Değişik kategorilerde yapılan yarışlarda derece alan sporcular şu şekilde:

2001-2002-2003 Doğumlu Kızlar
(1200 Metre)
Büşra Arslan
Elif Atılgan
Hediye Ceylan
Nadide Tıkır
Yeter Akbaba
2001-2002- 2003 Doğumlu Erkekler
(1500 Metre)
Abdurrahman Sarçın
İbrahim Topkaya
Kadir Ulaş Akbuğa
Kadir Can Bal
Enes Gökten
1999-2000 Doğumlu
Kızlar (2 Bin Metre)
Ayşe Akpınar
Seher Akbaş
Cansu Arslan
Gizem Ergin
Sultan Özbay
1999-2000 Doğumlu
Erkekler (3 Bin Metre)
Mehmet Çınar
Ömer Akar
Ünal Mutlu
Ramazan Kaylak
Adem Uygun
1998 Doğumlu 14 Yaş Ve Üzeri Bayanlar (3 Bin Metre)
Kübra Durmuş
Kader Eşsiz
Ayşegül Geçievi
Emine Eker
Sultan Tursun
1995-96-97-98 Doğumlu Erkekler (3 Bin Metre)
Mustafa Fidan
Ömer Kapan
İsa Ali Elçi
Yusuf Bodur
Hasan Çiftçi
1994-1977 Doğumlu (18-35) Yaş Erkekler (10 Bin Metre)
Mevlüt Savaşer
Ömer Alkanoğlu
Erkan Uyar
Serkan Kılcan
Ferhat Gümüş
1963-1976 Doğumlu
(36-49) Yaş Erkekler
(10 Bin Metre)
Bayram Demirci
Oktay Öncül
Sedat Ülker
Hüseyin Ali Sular
Ali İhsan Yıldız
1962 Doğumlu 50 Yaş Ve Üzeri Erkekler (10 Bin Metre)
Recep Uluışık
Ziya Çalım
Aykut Sığındık

Örnek oldular

Down sendromlu atletizm sporcusu Münevvere Yılmaz ve zihinsel engelli atletizm sporcusu Muhammet Raşit Kartal, kendileri için belirlenen özel bir kategoride yarışmaya katılarak bir ilke imza attı.
Gülle atma dalında dünya üçüncülüğü bulunan Yılmaz ve disk atma dalında Türkiye birinciliği bulunan Kartal, ilk kez katıldıkları bu yarışmayla diğer engelli bireylere de örnek oldu. Kendi branşlarında olduğu kadar koşuda da başarılı bir performans sergileyen sporcular, yarışma sonrası düzenlenen ödül töreninde, Temizlik İşleri Müdürü Abdullah Karadana tarafından ödüllendirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme