• Haberler
  • Gündem
  • Atatürk, mazlum uluslara kurtuluş reçetesini gösterdi

Atatürk, mazlum uluslara kurtuluş reçetesini gösterdi

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi Derneği salonunda 'Atatürk ve Cumhuriyet' başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankaya'nın eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi'nin eski Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Telek ile çok sayıda vatandaş katıldı.VEFAT ETTİ, AMA TARİHE [&hellip]

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi Derneği salonunda “Atatürk ve Cumhuriyet” başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankaya’nın eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Telek ile çok sayıda vatandaş katıldı.
VEFAT ETTİ, AMA TARİHE GÖMÜLMEDİ
“Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferansı veren Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanvekili ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün mazlum milletler için önemine dikkat çekti. Gürkan, “Atatürk herhangi bir geçmiş zaman kahramanı değildir. O’nu 10 Kasım1938 günü henüz 57 yaşındayken kaybettik. Ama tarihe gömülmedi. Düşünceleri, öngörüleri ve gerçekleştirdikleri ile hâlâ dimdik ayakta. Dünyada yolunu kaybedenler için Atatürk’ün Laik Türkiye Cumhuriyeti, bir kutup yıldızı gibi takip edilmeyi beklemektedir. 21’inci yüzyılda bizi barışa, bir arada yaşama iradesine götürecek günümüzün en gerçekçi projesi olarak dünyanın da gündemindedir” dedi.
TAM BAĞIMSIZLIK,
VE LAİKLİK
Atatürk’ün ilke ve görüşlerinin bugün de geçerliliğini koruduğunu, bu ilke ve görüşlerin 21’inci yüzyılı da aydınlatacağını belirten Gürkan, Atatürk’ün egemenlik anlayışı ile de çağdaşlarından ayrıldığına işaret etti. Gürkan, “Atatürk’ün demokratik egemenlik anlayışı, O’nu çağdaşı mevkidaşlarından ayırmaktadır. Bugün O’nu anlamaya çalışmak için bir araya geliyorsak, O’nu farklı kılan budur. Atatürk sadece Türkiye’yi kurtarmadı. Mazlum uluslara da 21’inci yüzyılın ilk yarısında kurtuluş reçetesini gösterdi. Kurtuluşun vazgeçilmez ilkeleri vardır: Özgürlük ve tam bağımsızlık. Kuruluş: Laik ve demokratik içeriklidir. Bu ilkeler doğrultusunda amaç, Türkiye ve aynı zamanda mazlum ulusları emperyalizmin pençesinden kurtarmak, topyekün değişimi gerçekleştirmektir. Çin, hâlâ Nutuk’u zorunlu ders olarak okutuyor. Biz Atatürk’ün müfredatın neresinde kalıp kalmayacağını tartışıyoruz” ifadelerini kullandı.
YENİ BİR SÖYLEM GEREKİYOR
Türkiye’nin Atatürk’ün yolunda ilerlemesi hâlinde başarıya ulaşabileceğinin altını çizen Gürkan, “Mustafa Kemal’in askeri” söyleminin de bu durum için yeterli olmayacağını aktardı. Gürkan, “Türkiye, Atatürk’ün açtığı yolda dünyayı değiştirebilir. İslam dünyasının gerçekten demokratikleşmesine öncülük yaparak 21’inci yüzyılda barışı sağlayabilir. Bu bağlamı ile Türk Devrimi, 21’inci yüzyılda dünyaya damgasını vuracaktır. Eğer Türkiye bu yolda dik durur ve kararlılığını gösterirse dünyaya kendini kabul ettirebilir. Sizleri Afyon’un ikinci Mustafa Kemalleri olarak saygıyla selamlıyorum. Artık Mustafa Kemal’in askerleri olmak yerine İkinci Mustafa Kemal olmak durumundayız” diye konuştu.
DEMOKRASİNİN TEMELİNİ ATTI
Cumhuriyet’in ilk yıllarında tek parti döneminden bahsedildiğini, ancak bu tek parti yönetiminin alışılageldik bir rejim olmadığına dikkat çeken Uluç Gürkan, “Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleşen devrim, tarihin yeniden yazılışıdır. Atatürk Devrimleri, güvencesini demokraside bulan devrimlerdir. Tek Parti dönemi, diktatörlüğü andırıyor diye eleştiriler var. Birinci Dünya Savaşı ile İkinci Dünya Savayı arasında birçok ülke totaliter yönetimlere yönelirken Türkiye’de tek parti d��nemine rağmen demokrasinin maddi temelinin atıldığı gerekçesiyle Demokrat Partiler’in kurduğu Enternasyonal’e Cumhuriyet Halk Fırkası davet edilmiştir ve Cumhuriyet Halk Fırkası bu toplantılara katılmıştır” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

HER DÜŞÜNCEDEN ARKADAŞIMIZ VAR

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, Atatürk ve Cumhuriyet Konferansı’na her görüşten vatandaşın katıldığını belirtti. Cengiz, “Atatürk’ün aydınlık çağını yakalamış, genç olarak kaldım. Hiç ihtiyarlamadım. Hâlâ koşturuyorum. Tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmaya. Mustafa Kemal’in bir sözü var: Yurtta Barış, Dünyada Barış. Biz yurtta barışı sağlamadan, kendi ilimizdeki, apartmanımızdaki barıyı sağlamadan ülkedeki barışı sağlamamız zor. O halde biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Biz bunları olduğumuz zaman sorunlar kendiliğinden çözülecektir. Barışı sağlayabilirsek, 7 düvel bir araya gelmiş, yenmişiz. Şu topluluk, Türkiye Cumhuriyeti’nden her düşünceden arkadaşımız var. Afyon’da bu birlikteliği sağladık, bu birlikteliği Türkiye’ye yaydığımız zaman hep barış içinde yaşayacağız” dedi.

ORTAK DEĞERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, asansör beklediği için 10 dakika gecikmeli geldiği konferansın sonuna kadar salondan ayrılmadı. Salonda kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Çoban, şu ifadeleri kullandı:
“Güzel etkinlikten dolayı Afyon Atatürkçü Düşünce Derneğimiz’in tüm yetkililerini tebrik ediyorum. Bizi toplantıya davet ettiklerinde toplantının burada olduğunu duyunca aslında içimden ‘İnsanlar oraya nasıl çıkacak’ diye düşünmüştüm. İnşaAllah bu tür toplantılar bir daha bize haber verilirse en azından salon noktasında her türlü desteği vereceğimi şimdiden ifade ediyorum. Veli Hocamız’dan duydum. Burada her düşünceden, her farklı görüşten insan var. Ama hepimizin ortak değeri Mustafa Kemal Atatürk. Afyon ADD Şubemiz  de gerçekten her farklı görüşten insanı bünyesinde barındırarak bunun en güzel örneğini veriyor. Ben Veli Cengiz Hocamız’ın şahsında tüm Yönetim Kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum.”

Bakmadan Geçme