Atatürk İlkokulu'nda derslik sayısı artacak

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, düzenli olarak yapacağı basın buluşmalarının ilkini gerçekleştirdi. Gazetecilerle sohbet eden İGM Başkanı Salih Sel, 'Bundan sonra her ay bir sohbet toplantısı yapalım diye düşünüyoruz. Yerimiz biraz uzak, köye oldukça yakınız. Milli Eğitim Hizmet Binası Fen Lisesi'nin alanına geliyor, yanımızda Müftülük, Sayın'ların yaptığı caminin yanına geliyor. Bu taraf daha hareketlenmiş [&hellip]

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, düzenli olarak yapacağı basın buluşmalarının ilkini gerçekleştirdi. Gazetecilerle sohbet eden İGM Başkanı Salih Sel, “Bundan sonra her ay bir sohbet toplantısı yapalım diye düşünüyoruz. Yerimiz biraz uzak, köye oldukça yakınız. Milli Eğitim Hizmet Binası Fen Lisesi’nin alanına geliyor, yanımızda Müftülük, Sayın’ların yaptığı caminin yanına geliyor. Bu taraf daha hareketlenmiş olacak. Şehir trafiği okullar açıldıktan sonra çok daha karmaşık bir hal aldı. İnşallah bu etrafa daireler dağıldıkça trafik biraz daha rahatlar” dedi.
OKULLAR TAMİR DE EDİLİYOR
İl Genel Meclisi yatırımlarından bahseden Sel, “Derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından Türkiye’de çok iyi bir konumdayız. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 20’nin altına düştü. Çiftli öğretim yapan 4 okulumuz kaldı. Hiçbir ilçemizde çiftli öğretim yok” diye konuştu. Atatürk İlkokulu’nun yıkılacağının hatırlatılması üzerine Başkan Sel, “Atatürk İlkokulu da yıkılıp tek bir bina yapılacak. Projesi hazırlandı. Geçen seneden biz programa almıştık. 2017 programımızda var. Orada derslik sayısını artırıp tek bina haline getiriyoruz. Eski Çocuk Hastanesi’nin bulunduğu yer de Sayın Bakanımız’ın gayreti ile okul alanına dönüştürüldü. 2009 yılından itibaren 834 derslik yapmışız. Biz okulların tamir ve bakımına da 10’ar milyon lira para ayırdık. Bu sene 5 milyon 900 bin lira civarında tamir ve onarım için para ayrılmıştı, biz bunu 10 milyon liraya çıkarmaya çalışıyoruz. Arsa problemi olmayan bölgelerde yeni okul yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
7 SENEDE 7 KATINA ÇIKTI
İl Özel İdaresi’nin bütçesinin İl Genel Meclisi’nin çalışmalarıyla her geçen gün arttığına dikkat çeken Sel, 2009’da 19 milyon olarak belirlenen bütçenin bugün 160 milyon lirayı bulduğuna işaret etti. Sel, şöyle konuştu:
“2009’dan beri İl Genel Meclisi’nin Başkanlığı’nı yapıyorum. O zaman bütçemiz 19 milyon 850 bin liraydı. 7 sene sonra 7 katına çıktı. 2 sene önceki bütçemiz 140 milyon liraydı. Bu sene 160 milyon lirayı aşkın bir taslak bütçe geldi. Biz bu bütçelerin yüzde 70’inden fazlasını yatırıma ayırdık. Altyapıyı bitirdik, köylerimizde su ve kanalizasyon diye bir problemimiz yok. Bizim dönemimizde 60 milyon liralık parke taşı yapıldı. 5 buçuk milyon metrekarelik parke taşı döşendi.”
UYUMLU ÇALIŞMANIN SONUÇLARI
İl Genel Meclisi’nin asfalt yol yapımı konusunda da önemli kararlar aldığını söyleyen Sel, “Asfalt yol, yılda 100 kilometre yapılıyormuş. Bunun yetmeyeceğini söyledik. Her sene en az 400 kilometre yol yapıyoruz. 2 yıldır sıcak asfalta girdik. Bu sene birinci ve ikinci kat asfalt 430 kilometre yaptık, sıcak asfalt hariç. İl Özel İdaresi ile çok uyumlu bir şekilde çalışmamızın meyvesini görüyoruz” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

RADİKAL KARARLAR ALINMASI GEREK
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar’da hizmetin daha iyi götürülmesi için radikal kararların alınması gerektiğini belirtti. Sel, “Emirdağ’da nüfusu 50’nin altında 12 köy var. Radikal kararların alınması lazım. Birilerinin kral çıplak demesi lazım. Afyon’un haritasını sapı yamuk bir rakete benzetirim. Dinar’da hasta olan bir vatandaş Isparta’ya gidiyor. Şehirlerin fiziki haritalarının da gözden geçirilmesi gerekiyor. Afyon’da 47 belde kapandı” dedi.

HİÇBİR YERE ADAY OLMADIM
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 2009’dan bu yana hiçbir makama aday olmadığını hatırlattı. Başkan Sel, “2009 da dahil, Kulüp Başkanlığı da dahil hiçbir yere aday olmadım. 2019 için de aday değilim. Bu görevler veballi görevler. İnsan bir yere aday olup seçilemezse şükretmesi gerek, seçilirse iki kez şükretmesi gerek. Adaleti gözetmek çok kolay bir şey değil. Çok a��ır bir görev” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme