• Haberler
  • Gündem
  • Atatürk İlkokulu, 2018'e yetişmeyebilir – Kocatepe Gazetesi

Atatürk İlkokulu, 2018'e yetişmeyebilir – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi'nin 2018 yılı bütçesini ve İl Genel Meclisi'nin çalışmalarını değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Sel, İl Özel İdaresi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konular hakkındaki soruları da yanıtladı.MÜTEAHHİT, TEMİNATINI YAKTIMerkezdeki Atatürk İlkokulu'nun akıbetinin sorulması üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 'Atatürk İlkokulu'nun ihalesi gerçekleşti. [&hellip]

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı bütçesini ve İl Genel Meclisi’nin çalışmalarını değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Sel, İl Özel İdaresi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konular hakkındaki soruları da yanıtladı.
MÜTEAHHİT, TEMİNATINI YAKTI
Merkezdeki Atatürk İlkokulu’nun akıbetinin sorulması üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, “Atatürk İlkokulu’nun ihalesi gerçekleşti. Fakat müteahhit, teminatını yakmış. İşe başlamadı. Yeniden ihale sürecine başlanacak. İhalesi yapıldıktan sonra yıkılacak. Müteahhit, artışlardan dolayı hesap kitap yapıyor. 2018-2019 eğitim yılına açılmayabilir. Eylül’e kadar yetişmesi mümkün değil. 32 derslik olarak görülüyor, ama laboratuvarları ile birlikte 40 dersliği geçecek. Böyle büyük bir inşaatın bu kadar kısa sürede yetişmesi biraz zor. 2019-2020 öğretim yılında büyük ihtimalle açılır. Bu boyacı küpü değil, belli bir süreci var. O süreci yaşayacağız. Çamur olmadan hamur olmaz. Biraz bekleyeceğiz” dedi.
İSİMDE DEĞİŞECEK
BİR ŞEY GÖREMİYORUM
Atatürk İlkokulu’nun isminin değişip değişmeyeceği konusundaki soruyu da yanıtlayan Sel, “İsim konusu, bizim dışımızda olan bir konu. Biz yapıyoruz, ismi Milli Eğitim belirliyor. Büyük ihtimalle aynı kalır, değişecek bir şey görmüyorum” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar’da merkez ilçe dışındaki her ilçede tekli öğretimin sürdürüldüğüne dikkat çeken Sel, “Afyon’un bütün ilçelerinde tekli öğretim var. Osman Atilla İlkokulu’nda çiftli öğretim vardı. Yakın zamanda çiftli öğretim yapan okulumuz kalmayacak. Afyon merkezi ayrı tuttuğumuz zaman diğer 17 ilçedeki derslik başına düşen öğrenci sayımız 15’tir” dedi.
OKULLAR FİZİKİ
ANLAMDA İYİ DURUMDA
Sel, okullaşma oranının “iyi” durumda olduğunu aktararak şöyle devam etti:
“Okullaşma konusunda oldukça iyi durumdayız. Bizim arkadaşlarımız ilçelerdeki okulların tamir, bakım ve onarımlarının çok faydalı olduğunu bunu iyi bir dönüş elde ettiğimizi söylediler 2 yıldır 10 milyon lira civarında tamir, bakıma para ayırıyorduk. Bu sene de yaklaşık 8 milyon 300 bin lira civarında para ayırdık. Okullarımız fiziki anlamda çok iyi bir konuma geldiler.”
19 MİLYON LİRADAN 170 MİLYON LİRAYA
İl Özel İdaresi’nin bütçesinin 170 milyon lira olarak belirlendiğine dikkat çeken Sel, “Kasım sonu itibariyle 2018 bütçemizi tamamladık. Bizim yapmış olduğumuz 9’uncu bütçe. İnşallah Allah ömür verirse bir sonraki sene son bütçemizi de yapacağız. Biz göreve başladığımızda Nisan 2009’da önümüzde olan bütçe 19 milyon 850 bin liraydı. Bu yıl yaptığımız bütçe ise 170 milyon. En önemlisi de bu bütçenin yüzde 73,12’sinin yatırıma gitmesi. Cari harcamaları oldukça kıstık. Geçen yıl bu rakam yüzde 72.1’di. daha önceki yıl yüzde 70 civarındaydı” ifadelerini kullandı.
İL GENEL MECLİSİ’NDE UYUM VAR
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur ile İl Genel Meclisi’nin uyumlu çalıştığını vurgulayan İGM Başkanı Sel, “Ben bugüne kadar uyumlu çalışan İGM üyelerimize özel idare genel sekreterimiz ve çalışanlarına çok teşekkür ederim. Gerçekten uyum olduğu zaman hizmet çok daha çabuk geliyor. Daha önceki dönemlerde bir takım sıkıntılar yaşamıştık ama Allah’a şükür Recep beyle birlikte gayet uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.  Biliyorsunuz CHP, MHP ve AK Parti’deki arkadaşlarımızın oy birliği ile seçildim. Buda bizim arkadaşlarımızla ne kadar uyumlu çalıştığımızın göstergesi” dedi.
KÖYLER DE KATKI SAĞLAMALI
Köylerdeki yatırımların da niteliğinin arttığını söyleyen Sel, “Biz bugüne kadar 73 köy konağı yapmışız. 125 köy fırını yapmışız. Düğün salonu 39, 59 halı saha ve 42 Pazar yeri yaptık. Bütün köylerimize çocuk oyun grupları koyduk. 2 yıl önce tekrar nüfusu 900 ve 1000’ni aşan yerlerde tekrar ikinci çocuk oyun grupları koyduk. Bunlarda mümkün mertebe bozulmasın deforme olmasın diye okul bahçelerine koyduk. Bu sayede biraz daha iyi oldu. Bu işlere köylerinde biraz katkısı olması gerekli eğer katılmazsa maalesef bakmıyorlar. Mutlaka onlarında biraz katkı katmalarını sağlamak lazım. Çünkü ceplerinden biraz para çıkarsa biraz daha iyi bakarlar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. >> Murat ARISOY’un Haberi

HANGİ MÜDÜRLÜK’E
NE KADAR BÜTÇE AYRILDI?

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar’da hangi kuruma ne kadar bütçe ayrıldığına ilişkin bilgiyi basın mensupları ile paylaştı. Sel, şöyle konuştu:
“Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüze geçen yılki ayırdığımız ödenek 10 milyon 515 bindi bu yıl ise 11 milyon 626 bin lira. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne geçen yıl 30 milyon 415 bin TL’yken bu yıl 36 milyon 470 lira ayırdık. Yaklaşık yüzde 20 civarında artış oldu. Makine İkmal Müdürlüğü geçen yıl 9 milyon 550 bin TL iken bu yıl 12 milyon 96 bin lira alacak. Her yıl 5 milyon liralık parke taşı yapıyorduk. Bu yıl 5 milyon 219 bin lira ayırdık. Milli Eğitim Müdürlüğüne geçen yıl 24 milyon lira, bu yıl 27 milyon 900 TL ayırdık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçen yıl 3 milyon 113 bin lira aktarır iken bu yıl 4 milyon 130 bin liraya çıkardık. Sağlık İl Müdürlüğüne geçen yıl 600 bin lira, bu yıl ise 800 bin lira ayırmışız. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne geçen yıl 915 bin lira ayrılmış iken bu yıl 714 bin liraya düşürmüşüz. Biliyorsunuz geçen yıl köylümüzün geliri artsın diye soğutmalı tüp tankı sertifikalı hububat tohumu alımı için para ayırmıştık. Fakat baktık bu paraların bir bölümü başka kalemlere aktarıldı. O açıdan bu yıl biraz daha bunu kıstık. İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne geçen yıl 300 bin lira ayırmışken bu yıl 430 bin lira ayırdık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne geçen sene 1 milyon 185 bin lira iken bu sene 1 milyon 220 bin lira ayırdık. Biz bu yıl sıcak asfaltı daha çok yapalım diye 28 milyon borçlanma kararı çıkardık. İnşallah bu yıl 120 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Bu diğer normal asfaltı da etkilemiyor. Yaklaşık oda 400 kilometre civarında her yıl asfalt yapıyoruz. O yine var programımızda. 28 milyon TL borçlanma İller Bankası’ndan kabul edilecek olursa yaklaşık 120 kilometre civarında sıcak asfalt yapacağız.”

NASİP…

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, “2019 yılında Belediye Başkanlığı ya da milletvekilliğine aday mısınız” sorusuna “Yeter diye düşünüyorum. Ben bugüne kadar hiçbir yere talip olmadım. Genel meclis üyeliğine de, üyelik başkanlık seçimlerine de talip olmadım. Kulüp başkanlığı da böyle. Başkanlıkta senin bulunman lazım dediler. Ben hiçbir yere aday değilim. Bunu üzerine basa basa söylüyorum. Eğer ban teklif gelirse ona da nasip diyorum” şeklinde cevap verdi.

BU MESELE
İPEKYOLU MESELESİDİR

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Türkiye’ye karşı Amerika Birleşik Devletleri tarafından alınan tavrı yorumladı. Sel, “Bu İpekyolu meselesidir. Ergun Diler bu konuda önemli bir yazı yazdı. Türkiye, İpekyolu’na girmese bunların hiçbirisi başına gelmezdi. Terör örgütlerini paravan olarak kullanıp bu bölgeye silah yığdılar. Artık mızrak çuvala sığmıyor. CHP’ye gönderilen evrakların Pensilvanya’dan gönderildiği tespit edilmiş. Bütün mesele, Türkiye’nin güç olmasını engellemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Bakmadan Geçme