Atatürk her kesimi kucaklayan millet adamıydı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82'nci yıldönümünde Afyonkarahisar'da düzenlen anma töreninde saygı, minnet ve rahmetle anıldı. Anma töreninde konuşan Kamil Miras Anadolu Lisesi Okul Müdürü Baş Yardımcısı Kadir Ay, Atatürk'ün toplumun her kesimini kucaklayabilen bir millet adamı olduğunu söyledi   Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Milli Mücadelenin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82'nci yıl [&hellip]

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82’nci yıldönümünde Afyonkarahisar’da düzenlen anma töreninde saygı, minnet ve rahmetle anıldı. Anma töreninde konuşan Kamil Miras Anadolu Lisesi Okul Müdürü Baş Yardımcısı Kadir Ay, Atatürk’ün toplumun her kesimini kucaklayabilen bir millet adamı olduğunu söyledi

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Milli Mücadelenin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu üzere Afyonkarahisar’da da anma programı düzenlendi.
09.05’TEN İTİBAREN
SİRENLER İKİ DAKİKA ÇALDI
Kocatepe Parkı’nda başlayan anma törenlerinde Atatürk Anıtı’na Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Serdar İyier, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti İl Başkanları tarafından çelenkler sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te Afyonkarahisar’ın çeşitli yerlerinde Afyonkarahisar Belediyesi ve AFAD Müdürlüğü tarafından sirenlerin çalınması ile birlikte Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu, saygı atışının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla gönderde olan Türk Bayrağı yarıya indirildi. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Kamil Miras Anadolu Lisesi Okul Müdürü Baş Yardımcısı Kadir Ay yaptı.
“ATATÜRK TOPLUMUN
HER KESİMİNE DEĞER VERDİ”
Okul Müdürü Baş Yardımcısı Kadir Ay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletinin arasından bedenenen ayrılışının 82’nci yıldönümü olduğunu söyleyerek, “Özellikle gazi diyorum, Kurtuluş Savaşı’nda aziz milletimizle beraber bir destan yazarak bu unvanı almıştır. Zor günlerde bu millet için savaşan, canını veren şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasa bizler bugünleri göremez ve yaşayamazdık. Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir millet adamıydı. Köylüye, askere, polise, öğretmene, sanatçıya, sporcuya, kadına, çocuk ve gençlere kısaca toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur. ‘O, bir millet adamı diyoruz.’ Çünkü hep milleti için uğraşmış, halktan biri gibi davranmıştır. 10 Kasım onu anmak için sıradan bir gün değildir. Karalar bağlama günü hiç değildir. Ülkemiz için hizmet etme ve ilerleme zamanıdır. Kurtuluş Savaşı’ının ardından söylediği ‘En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltemektir’ sözü ile ilerlemenin önemini vurgulamıştır.”dedi.
“BİRLİK VE BERABERLİK HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ”
Türkiye’nin içeride ve dışarıda bağımsızlığına ve birliğine kast eden birçok düşman bulunduğunu belirten Ay şöyle konuştu: “İçeride ve dışarıda ülkemizin bağımsızlık ve birliğine kast eden birçok düşman varken birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok daha fazla önem vermeliyiz. Damarlarımızda atalarımızdan miras kalan asil kan ile bu vatanın her karış toprağını sulumadan elbette ki bir karışını dahi düşmana teslim etmeyiz. Atatürk; Afyon’da, İzmir de, Sakarya’da, Çanakkale’de ve daha nice cephelerde milletimizle beraber düşmana karşı savaştı. Nice canlar bu uğurda feda oldu. Dökülen kanlarla rahat yaşadığımız bu vatan bize miras kaldı. Bugün bizler mirasımıza sahip çıkmalı, düşmanlarımızın hain emellerine ulaşmasına asla fırsat vermemeliyiz. Uyanık olmalıyız. İlim ve fenne önem verip teknolojiyi takip ederken onun esiri olmamalı, tıpkı Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi ülkemizi daha müreffeh kılacak hamlelerde bulunmalıyız.”
“YURTTA SULH CİHANDA SULH İLKESİNE SAYGILIYIZ”
Kamil Miras Anadolu Lisesi Okul Müdürü Baş Yardımcısı Kadir Ay, Türkiye’nin bağımsızlığını korurken diğer ulusların bağımsızlığına saygı duymaya Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesine bağlı kalmaya devam edeceğini belirterek şunları kaydetti: “Tarihte hiçbir kavim Türkler kadar insana saygı duymamıştır. Bizim atalarımız katliam yapıp, yakıp yıkmamış, gittikleri yerlere ilmi ve medeniyeti taşımışlardır. Bugün bunun izlerini dünyanın pek çok yerinde görmek mümkündür. Kurtuluş Savaşı sonrası çok zor olan yeniden ayağa kalkma çabasında milletimize önderlik eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyoruz.”
Daha sonra Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencileri Hazal Türkan Alpöz ile Ahmet Erdem Gökçe’nin Atatürk’ü Duymak ve 10 Kasım’larda Yürümek adlı şiirlerini okumalarının ardından anma programı sona erdi.
TÖRENE ASKERİ VE
MÜLKİ ERKAN KATILDI
Törene; Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Serdar İyier, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, daire müdürleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme