• Haberler
  • Genel
  • “Atatürk hala kahramanımız Damat Ferit tarihin çöplüğünde”

“Atatürk hala kahramanımız Damat Ferit tarihin çöplüğünde”

CHP Merkez İlçe yönetim kurulu üyelerinin yaptığı ziyarette konuşan SP Merkez İlçe Başkanı Ali Aygün, Türkiye’de çeşitli grupların bin yıldır kardeşlik hukukuna dikkat ederek yaşadıklarının altını çizdi. İsrail taşeronlarını işbirliğinden vazgeçmeye davet eden Aygün “Bu ülkenin bağımsızlığını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk hala kahramandır. Damat Ferit ise tarihin çöplüğündedir. Bunu herkes böyle bilsin.” dedi Cumhuriyet Halk [&hellip]

"Atatürk hala kahramanımız Damat Ferit tarihin çöplüğünde"

CHP Merkez İlçe yönetim kurulu üyelerinin yaptığı ziyarette konuşan SP Merkez İlçe Başkanı Ali Aygün, Türkiye’de çeşitli grupların bin yıldır kardeşlik hukukuna dikkat ederek yaşadıklarının altını çizdi.

İsrail taşeronlarını işbirliğinden vazgeçmeye davet eden Aygün “Bu ülkenin bağımsızlığını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk hala kahramandır. Damat Ferit ise tarihin çöplüğündedir. Bunu herkes böyle bilsin.” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri DP İl Başkanlığı, MHP Merkez İlçe Başkanlığı ve SP Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret ettiler.
ORTAK PAYDA HAREKETE GEÇMELİ
CHP Merkez İlçe Başkanı M. Kemal Demirkırkan ve beraberindeki heyet ilk ziyaretlerini DP İl Başkanı Gürcan Şensoy ve yönetim kurulu üyeleri; Zafer Murat Çakır, İsmail Türk, Mustafa Şakur, DP İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Taşçı’ya yaptılar. CHP Merkez İlçe Başkanı M. Kemal Demirkırkan, son dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin isminden ayyıldızlı Türk bayrağına kadar bir takım sıkıntılar yaşandığını söyledi. TC’nin kaldırılmaya başlandığını, Ziraat Bankası ve hastanelerin isim tabelalarından TC’nin kalktığından yakınan Demirkırkan; “Maalesef niyet bir şekilde belli oluyor. Ağzından Türk bayrağı ile ilgili orada olmasın buraya konulmasın gibi sıkıntılar başladı. Türk bayrağı ile dolaşan insanlar toplantılara, gösterilere alınmaz oldu. Açıkça bunlar hepimizi bir şekilde üzüyor. Tüm bunlara hep birlikte ortak tepki göstermemiz gerekiyor diye düşünüyoruz. Elbette siyasi partilerin birbirlerinden farklı düşünceleri var. Ama hepimiz cumhuriyet konusunda, vatan konusunda, bayrak konusunda ortak paydamız var. Bu ortak paydayı biz harekete geçirmek istiyoruz. En azından partilerimizin genel merkezleri olmasa bile Afyon’da böyle bir çalışmayı hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.
ORTAK DAVRANIŞ GEREK
CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak “Afyon’u Bayraklarla Donatıyoruz” diye bir kampanya başlattıklarını dile getiren M. Kemal Demirkırkan, bu kampanyaya DP İl Başkanlığı’ndan destek istedi. Ortak payda içinde yer alan bayrak konusunda herkesin yararının olması gerektiğini kaydeden Demirkırkan; “Bayrağımıza sahip çıkmak istiyoruz. Bunun için sizden destek bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte de olası problemlere karşı yine ortak davranabilecek hızlı bir konsorsiyomu oluşturmamız lazım. Tepkilerin ortak biçimde daha kolay verilebileceğini düşünüyoruz. Eğer bu konuda bir çalışma yapılırsa bizlerde seve seve arada toplanarak iki ayda bir birlikte neler yapabilirizin çözümlerini arayabiliriz diye düşünüyorum.” diye konuştu.
“AKP VEKİLLERİ NE YAPTIKLARINI BİLMİYOR”
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Şensoy, CHP Merkez İlçe Başkanı M. Kemal Demirkırkan’ın düşüncelerine katıldığını belirtti. Şensoy, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin dış güçlerin sayesinde ortaya konulan bir mizanseni oynadığını ileri sürdü. Hükümetin kendi TC’ni kaldırarak bir Tayyiban rejimine doğru gittiğini görüşünü ifade eden Şensoy; “Genel Başkanımızın deyimi ile Tayyiban rejimine çanak tutarak yeni bir rejime adım atmaktadır. Hükümet her zaman kurtla yiyip kuzuyla ağlayan rolünü üstlenmektedir. Bugün ortaya TC meselesi atarak bir sondaj yapmıştır. İlk olarak İmralı görüşmeleri demişlerdir sonra barış görüşmeleri demişlerdir. Terör örgütünün yurt dışına çıkmasını sağlamak için Türkiye’de 63 tane ‘Akil insanlar’ denilen sistem kurulmuştur. Bana göre bu akil insanlar topluluğu bu tür insanlardan oluşmayacaktı. Başbakan Türkiye’de bulunan AK Parti İl Başkanlarına siz akilsiniz diyerek gidin dolaşın memleketi durumu anlatın diyebilirdi. Bunu yapmadığı için bence hata yapmıştır. AK Parti Afyon Milletvekili Halil Ürün verdiği bir beyenatta ‘Terör örgütünün dış güçlerden aldığı desteği kestik.’ diyor. Çok enteresan çünkü demektir ki daha AK Partili milletvekilleri ne yaptıklarını bilmiyorlar. Maalesef yurdumuz çok kötü günlerden geçiyor. Allah bu millete memlekete zeval vermesin. İnşallah Türk milleti uyanacaktır. TC’de olduğu gibi başkanlık sistemi adı altında oluşturulmaya çalışılacak gayretleri haklı bulmayacak.” şeklinde konuştu.
MHP’DEN CHP’YE DESTEK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve partililer CHP Merkez İlçe heyeti tarafından ziyaret edildi. Ziyarette MHP Merkez İlçe Başkanlğı’ndan, Orhan Kutlu, Fatih Aşık, Sultan Şahan, Ziya Ülgüner hazır bulundu. Kemal Demirkırkan, “Afyon’u Bayraklarla Donatıyoruz” kampanyası hakkında bilgi aktardı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yağcı şöyle konuştu: “Türk milletinin sahip olduğu bazı değerler var. Bu değerleri de korumak hepimizin görevidir. Mevcut sistemde iktidar partisinin yaptığı yanlışları tespit ederek halkın istediği biçimde uygulatmak bizlerin temel görevleri arasındadır. Biz MHP olarak 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin her yerinde 1 bayrak bulundurma kampanyası başlattık. En son emniyet teşkilatımızın verdiği bilgilere göre 1 milyon 300 bin kişi ile İzmir’de bir bayrak mitingi yaptık. Biz de bugün bitecek olan bayrak kampanyamızı MHP Merkez İlçe Teşkilatı olarak ay sonuna kadar uzatarak sizlerin kampanyasına bir nebze olsun destek olmak isteriz.”
ŞEHİT KANLARIYLA ÇİZİLEN
VATAN TARTIŞILIYOR
CHP Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri dün son ziyaretlerini Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Ali Aygün ve yönetim kurulu üyelerine yaptılar. Ziyaret sırasında konuşan SP Merkez İlçe Başkanı Ali Aygün, partisinin milli görüşün son temsilcisi olduğunu söyledi. SP olarak kurucu merhum liderleri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile milli duruşlarını sürekli sergilediklerini vurgulayan Aygün şunları söyledi: “Biz hiçbir zaman bu milleti yanıltmadık yanlış yapmadık. Biz her zaman bu milletin örfü adeti ve inancı doğrultusunda her zaman hareket ettik. Vatanın bölünme bütünlüğü konusunda biz son derece hassas bir partiyiz. Vatan olmadan hiçbir şey olmaz. 1996-97 yılında Necmettin Erbakan hocamız Başbakan olduğunda çekiş güce ‘defol’ demiştir. O gün Erbakan hocamımız indirmeye kalkanlar bugün işbirlikçilerin yaptıklarının altında kaldılar. Zaman hocamızı haklı çıkardı. 28 Şubat’ta mağdur edilen milli görüş seçim yapılsa tek başına iktidar olacakken Siirt’te sahte bir kahramanın okuduğu sahte bir şiirle milleti kandırarak, işbirlikçiler ülkenin başına geldi bugün ne yazıkki ülkenin bölünmez bütünlüğü tartışılıyor. Şehit kanlarıyla sınırları çizilmiş bir vatan tartışılıyor.”
VATANI KİMSE BÖLEMEZ
Ayyıldızlı Türk bayrağının çok görüldüğünü söyleyen SP Merkez İlçe Başkanı Ali Aygün, Türk vatanını kimseni böldürmeyeceğinin iyi bilinmesini, sonrasında devletin gökten “al sizin olsun” diye bir iltifatta bulunmayacağı mesajını verdi. Aygün sözlerine şöyle devam etti: “Bu millet Çanakkale’de 250 bin, Kurtuluş Savaşında 16 bin şehit vererek bu ülkenin sınırlarını kanla çizmiştir. Buna kimsenin gücü yetmez. Ortalıkta ‘akil adamlar’ diye bir güruh dolanıyor. Etyen Mahçupyan denilen azınlık sadece Ermelileri temsil edebilir. Müslüman Türk halkını temsil edemez. Biz bu ülkede bin senedir birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içinde kardeşçe yaşıyoruz. Bunu bölmeye kimsenin gücü yetmez. Vatanın bölünmez bütünlüğü tehlikeye düştüğü anda parti çalışmaları unutulur bu millet yek vücut olur. Çünkü ancak bağımsız bir vatanda parti çalışması olabilir. İşgal altında bir vatanda parti çalışması olabilir mi? Buna bütün kardeşlerimizin dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Akil adam diye adlandırılan kişiler Müslüman Türk kardeşlerimizide temsil etmiyorlar. Akillerden birisi artis Kadir İnanır. Bir tanesi müzik ekolünden Orhan Gencebay. Ülkenin kaderi artisle, çalgıcı, davulcuya mı kaldı? Bu ne yanlış bir icraat.”
KARDEŞLİK HUKUKUNA DİKKAT EDİLİYOR
Biz her zaman milli görüşün 42 yıllık siyasi hayatında bu ülkenin kardeşliğini savunduk. Müslüman Türk halkında öyle bir merhamet öyle bir idare tarzı vardır ki bin senedir bu ülkeyi elinde tutuyor. Kimse bu ülkede Türklüğün damarlarını zorlamasın. Altında kalırlar. Zaten o akil adamlar gittikleri her yerden kovuluyorlar. Biz bu vatanı böldürmeyiz. Bin yıldır bu ülkede Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Arnavutu, Boşnağı, Pomağı, Gürcüsü kardeş yaşayıp kardeşlik hukukuna dikkat ediyoruz. İsrail’de heveslenmesin. Buradaki taşeronları işbirlikçiliği bıraksın.
Bu ülkenin bağımsızlığını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk hala kahramandır. Damat Ferit ise tarihin çöplüğündedir. Bunu herkes böyle bilsin.” CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Ali Aygün’e ilk defa görüşmelerine rağmen altına imza atacak konulardan söz ettiğini belirtti. Demirkırkan, farklı siyasi görüşlerin paylaşılsada bazı konularda düşüncelerin ortak olduğunu sözlerine ekledi. CHP heyetinde; Kamil Göçen, Ramazan Kirez, Şaduman Balta, Hasan Evrenkaya, Funda Tutar yer aldı. SP Merkez İlçe yönetiminden ise; Ramazan Türkaslan, Hüseyin Ayva, Bünyamin Tunçbilek, Ali Öztürk, Dursun Alpkan, Halil Yavuz, Osman Kaya, Ahmet Ayvaz, İlyas Dikici, Muammer Gökmen, Lokman Durmuş, Fatih Alpkan yer aldı.
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme