Atatürk gençliği Kocatepe’de kamp yapacak

Atatürk ilke ve devrimleri dahilinde kurulan son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin özellikle gençlere miras bırakıldığını, bu doğrultuda planlanan Kocatepe kampının beşincisinin dün başladığını açıklayan ADD Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan, kampun 3 gün süreceğini kaydetti. Turan, Kocatepe eteklerinde, milli mücadeie ruhunun canlandırılacağı kampta, her biri ayrı bir meşale olan Atatürk gençliği, aydınlık yarınlara hazırlanacağını [&hellip]

Atatürk gençliği Kocatepe'de kamp yapacak

Atatürk ilke ve devrimleri dahilinde kurulan son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin özellikle gençlere miras bırakıldığını, bu doğrultuda planlanan Kocatepe kampının beşincisinin dün başladığını açıklayan ADD Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan, kampun 3 gün süreceğini kaydetti. Turan, Kocatepe eteklerinde, milli mücadeie ruhunun canlandırılacağı kampta, her biri ayrı bir meşale olan Atatürk gençliği, aydınlık yarınlara hazırlanacağını dile getirdi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı üyeleri PTT önünde düzenlenen basın açıklaması için bir araya geldiler. Açıklamaya ADD Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan yaptı. Tarih ve kültür olmadan millet oiunarnayacağını belirten Ümit Turan, ülkede yaşayan onlarca etnik unsurla, basit hevesler uğruna bu birlikteliği yıkmak isteyenlerin hainliklerle bezeli heyecan ve hırslarının gün be gün arttığını kaydetti.
Devlet ciddi adımlar atmalı
ADD Afyonkarahisar Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan, dünyadaki kimi milletlerin açlıkla boğuştuğu, bir damla su uğruna insanların öldüğü, hastalıklar yüzünden anne – babaların evlatlarını elleriyle toprağa gömdüğü bîr ortamda bulunulduğunu söyledi. Bu kasvetli günlerde dahi, vatanı yıpratmaya çalışan bir grup zavallıyla önemli zamanları harcamak zorunda kaldıklarını dile getiren ADD Üyesi Ümit Turan; “Gözü dönmüş canilerin kalleş kurşunlarına, vatanı için, göğsünü siper eden kahraman Mehmetçiklerimizin şahadetieriyle sarsılıyoruz. Gerek siyasi arenada, ayrıcalık taiep eden PKK uzantılarıyla, gerekse pusu atmak gibi korkak onlarca teröristin yok edilmesi ve Misak-ı Milli sınırlan dahilinde bütün terör unsurlarının temizlenmesidir. Eli kanlı katillerin yasalarla aklanması anlayışı sona ermelidir. Baş terörist, bebek katili, Abdullah Öcalan yeniden yargılanmalıdır. BDP eğer ‘tek devlet- tek bayrak- tek dil’ inancında samimi ise Diyarbakır’da ‘meclisçiliik’ oynamayı bırakıp başkent Ankara’ya ve ulusun tek temsil yeri olan TBMM’ ye dönmelidir. Devletimiz yaralı o!an yüzlerce annenin, babanın, kardeşin, eşin ve çocukların acısını dindirmek için daha ciddi adımlar atmalıdır. Sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlar gelişen olayları dikkatle izlemeli, gerekli noktalarda öneriler sunmalıdırlar. Cumhuriyet savcıları cumhuriyeti koruma ve kollama görevlerini yerine getirmelidirler.”dedi.
Terör örgüt evlerinde aranmalı
Türkiye’nin 7 coğrafyasında, ortak değerlerle yaşayan tüm yurttaşlardan; daha bilinçli ve daha sakin, daha güçlü bağlarla kenetlenilmesi bilincinde olmalarını isteyen ADD Şube Üyesi Ümit Turan, terör şubelerinin, terörü basın-yayın kuruluşlarında değil, örgüt evlerinde aramaları gerektğini ifade etti. Kritik zamanlarda ülkenin basına olan ihtiyacının daha fazla olduğunu dile getiren Ümit Turan; “Özgür sesîer ve düşünceler, mantık çerçevesine uygun olduğu sürece bizlere ulaşmalıdırlar. Güdümlü bir basın, kamuoyunu yanlış bir yola ve doğru olmayan yargılara sürükleyebilir. Bu durum bağımsız ve demokratik bir ülkede, özgürlüğü, sancılı bir sürece sokar, toplumun haber alrna özgürlüğü bakımından sağliklı bir noktaya gelmesi için gerekli merciler görevlerini yapmalıdırlar. Bütün dünya devletleri ve Türkiye açısından gerek ekonomik gerekse sosyal boyutta sıkıntıların yaşandığı bir dönemdeyiz. Böylesine güç koşulların eşiğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde başlayan ulusal kurtuluş savaşımızın sonuclandınldığj zafer haftasına girmekteyiz. Büyük önder Atatürk 89 yıl önce sömürgeci devletlere ve onların kuklalarına eşi benzeri olmayan bir ulusal birliktelik dersi vermiştir. Ancak , kimi dönemlerde, kazanılan tam bağımsızlığa yönelik saldırılar olmuştur ve ne yazık ki olacaktır. Bu olaylara karşı koyabilmenin tek yo!u eğitim ve eğitimle verilecek olan milli bilinçtir.
Cumhuriyetin kurulduğu topraklar olan Afyon, tarihsel anlamda bir çok yapıya ve bölgeye sahiptir. Bu değerlere gereken saygıyı kazandırmak öncelikle, biz Afyon halkının görevidir. ADD olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve okullardan bir isteğimiz vardır. Eğitim- öğretim dönemlerinde her okulun programına konularak Kocatepe’ nin ve şehitliklerin yeni nesillerce ziyaret edilmesi ve gerekli derslerin çıkartılmasıdır. Bu konuda ADD olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız.”diye konuştu.
Milli ruh canlandırılacak
Tarihin Türk Milletine bir çok devlet kurma görevi verip, medeniyetlere öncülük etrne roîü biçtiğine işaret eden ADD Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan sözlerine şöyle devam etti: “Atatürk ilke ve devrimleri dahilinde kurulan son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devleti özellikle biz gençlere miras bırakılmıştır. Bu doğrultuda planlanan Kocatepe kampının beşincisi bugün (dün) başlayacak ve 3 gün sürecektir. Kocatepe eteklerinde, milli mücadeie ruhunun canlandırılacağı bu kampta, her biri ayrı bir meşale olan Atatürk gençliği, aydınlık yarınlara hazırlanmaktadır. Atatürk, ‘Yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.’ diyerek biz gençlere izlenecek yolu işaret etmiştir. Darnarlanrmzdaki asil kanla ve bu inançla gelecek yıllara sahip çıkacağız. Son olarak şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Gazilerimize sabır diliyoruz. Bu kutsal Ramazan ayında daha fazla acı istemiyoruz. Tüm ulusumuzun Zafer Haftasını da şimdiden tebrik ediyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene!” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme