Atatürk fikirleri ve eserleri ile yaşayacak

TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan 'Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 78'inci Yıldönümü Anma Programı'  Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirildi.Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yapılan program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Kemal Çekiç, tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı. Çekiç, 'Atatürk, yaptıklarıyla sadece ülkemize ve milletimize değil, [&hellip]

TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 78’inci Yıldönümü Anma Programı’  Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yapılan program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Kemal Çekiç, tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı. Çekiç, “Atatürk, yaptıklarıyla sadece ülkemize ve milletimize değil, tüm mazlum dünya milletlerine örnek olmuştur. Atatürk dünya platformunda belli bir yere gelerek bunu başaran yetenekli bir komutan, eşsiz bir reformist, zeki bir siyasetçi ve yeni bir ülke kuran büyük bir devlet adamıdır. Atatürk’te var olan bağımsızlık tutkusu ve aşkı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasını sağlamıştır. Atatürk ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ düsturuyla büyük bir bağımsızlık savaşma girişerek dünyanın önde gelen sömürgeci güçlerine karşı, dünya tarihindeki en büyük zaferin mimarı olmuştur” dedi.
ÜLKEYİ DAHA İLERİ GÖTÜRELİM
Her bireyin büyük işler yapması gerektiğini aktaran Çekiç, “Atatürk’ün fikirlerini en iyi şekilde anlayıp kavramak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde intikal ettirmek ve yaşadığımız sürece bu fikirleri elimizden geldiğince uygulama sahasına koymak hepimizin görevi olmalıdır. O nedenledir ki her zaman olduğundan daha çok çalışıp, Vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmalıyız ki Atatürk’ün bıraktığı bu güzel ülkeyi daha ileriye götürebilelim” şeklinde konuştu.
YARIŞMANIN
ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Piyade Binbaşı H. Ali Buğdaycı’nın ‘Atatürk’ün Hayatı’ konulu konuşmasının ardından TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları ve içerisinde şiir, müzik, Atatürk’ün Hayatından Kesitler, Bir Ömrün Hikâyesi Oratoryosu, TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’nin ortaklaşa hazırladığı Atatürk’ün sevdiği şarkılar sunuldu.
Programın son bölümünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Atatürk ve Vatan Savunmasının Önemi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine ödülleri Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verilmesi ile burada düzenlenen tören sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme