Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk dünyaya örnek lider

Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 81.

Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 81. yıldönümü Anma Programı’nda konuşan Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingül, Atatürk’ün dünyaya örnek bir lider, beşeri ve kamusal meselelere hâkim olacak kadar aydın, ileri görüşlü, askeri, siyasi bir önder ve başöğretmen olduğunu söyledi

Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk töreninden sonra, Afyon Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Büyük Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 81. yıldönümü Anma Programı lisenin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
“EN BÜYÜK ESERİ CUMHURİYET”
Program saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingül, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümünde Türk Milletine baş sağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Atatürk’ün, “Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözlerini hatırlatan Bingül, “Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamakta, sonsuzluğa ermektedir. Cumhuriyet ve bağımsızlık O’nun bu vatana ve ulusa en büyük eseri, hediyesidir. Onun cephelerde ki, fikir, sanat ve diploması sahnelerinde ki başarıları geleceğe ışık, tüm mazlum milletlere umuttur. O sadece bir milletin değil tüm insanlığın evladı, karanlığın karşısına dev gibi çıkan bir umut ışığıdır. O’nu anlamak yüzünü görmek değil, fikir ve emellerini anlayabilmektir. O yarınları gençlere emanet etmiş, aydınlanma yolunda durmanın yenilmek olduğunu yaşarak göstermiştir.” dedi.
“DÜNYAYA ÖRNEK LİDER”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim öğretime verdiği önemle ilgili olarak 1931 yılında Afyonkarahisar’a yaptığı ziyarette programında Afyon Lisesi olmamasına rağmen ziyaretini değiştirdiğini aktaran Bingül, “Egemenlik ve medeniyet yolunda durmak, dinlenmek yoktur, çalışmak ve öğrenmek, öğrendiklerini hayata yansıtmak, kalkınmak ve doğruluktan ayrılmadan başarmak vardır. Tarihe Türk’ün armağanı olan mertliğin tarihte ki en büyük örneği Mustafa Kemal Atatürk, düşmanlarına dahi merhamet ve saygıda kusur etmeyen örnek bir liderdir. Tüm beşeri ve kamusal meselelere hâkim olacak kadar aydın ve ileri görüşlü, askeri, siyasi bir önder ve başöğretmendir. Türk Ulusu O’nu sadece 10 Kasımlar’da değil her ana yaşamakta ve kalbinde yaşatmaktadır. İşte O’nu anmak için değil, minnet ve şükranlarımızı sunmak için toplandık. O’na hep birlikte söz veriyoruz; Atam açtığın yolda, gösterdiğin ülküde hiç durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz. Ne mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Anma programı 12. sınıf öğrencisi Büşra Çakır’ın “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiiri okunmasıyla devam etti. Daha sonra Afyon Lisesi öğrencilerince hazırlanan “Anadolu İnsanı Atatürk’ü Anlatıyor” adlı piyes sahnelendi. Okulun Müzik Öğretmenleri Özge Çağlar ve Ayşen Ersöz’ün yönetimindeki okul korosu tarafından da Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıları seslendirdi. 9. sınıf öğrencisi Gülse Güngör Demirhan’ın “Bir Resim Yap” adlı şiiri okumasından sonra resim, kompozisyon, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerince verilmesiyle program sona erdi. Programa askeri ve mülki erkan katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi