Atatürk, dünya tarihinde derin izler bıraktı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, bir mesaj yayınladı. Tutulmaz, mesajında “Atatürk, ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizden aldığı güç ve destekle bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına önderlik etmiştir. Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağına [&hellip]

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, bir mesaj yayınladı. Tutulmaz, mesajında “Atatürk, ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizden aldığı güç ve destekle bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına önderlik etmiştir. Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağına damgasını vurup Türk ve Dünya tarihinde derin izler bırakmıştır” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Kahraman milletimizle birlikte yepyeni bir devlet kurarak bizlere bırakan Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile dünya liderleri arasında seçkin bir yer edinmiştir. Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl çağdaş bir cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihe kaydettiren Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de yol gösterici olmuştur” ifadelerini kullandı.
Atatürk’ün vefat yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Sereteser, ATSO Meclis Başkanı Sıtkı Merdivenci, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Vatan Partisi ve Hepar da açıklama yaptı.

Bakmadan Geçme