'Ata'nın yolunda yürüyeceğimize ant içiyoruz'

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mehmet Şahin, 20 Ekim Cumartesi günü PTT önünde sendika üyeleri, TGB ve ADD'den de katılımcıların yer aldığı basın açıklaması yaptı.'KARAR TEMEL AMAÇLARI VURGULUYOR'Eğitim-İş İl Başkanı Mehmet Şahin, Türk Milletinin doğru, çalışkan ve Atatürk'ün izinde olduğunu yarının geleceği olan çocukların zihnine yazan 'Öğrenci Andı'nın 5 yıldır sürdürdükleri [&hellip]

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mehmet Şahin, 20 Ekim Cumartesi günü PTT önünde sendika üyeleri, TGB ve ADD’den de katılımcıların yer aldığı basın açıklaması yaptı.
“KARAR TEMEL AMAÇLARI VURGULUYOR”
Eğitim-İş İl Başkanı Mehmet Şahin, Türk Milletinin doğru, çalışkan ve Atatürk’ün izinde olduğunu yarının geleceği olan çocukların zihnine yazan “Öğrenci Andı”nın 5 yıldır sürdürdükleri hukuk mücadelesinin ardından okullara geri döndüğünü söyledi. Ulusal değerlerle kavgalı olduğunu her uygulamasında ortaya koyanların, ümmet toplumdan ulus toplumun geçiş sembolü olan Öğrenci Andını bir yönetmelik değişikliğiyle kaldırmasıyla başlayan hukuk savaşında yargının son noktayı koyduğunu belirten Şahin, “Danıştay 8. Dairesi öğrenci andının okunmasının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptaline karar vermiştir. Bu kararda; ‘Öğrenci Andı’nda yer alan kavram ve ilkelerin Anayasamızda anlamını bulan kavram ve ilkeler olduğu gibi milli eğitim sistemimizin kanun ve yönetmelikte belirlenen, düzenlenen temel amaçlarını ortaya koyduğu vurgulanmıştır.” dedi.
“NE MUTLU TÜRKÜM
DİYENE”
“Anayasanın ön gördüğü yurttaş olma bilincini ve vatandaşlık temelinde bütünleştirici vurgular içeren bu ulusal kardeşlik ritüelinin kaldırılması, bizi yönetenlerin ulus devleti tahrip etme girişimlerinden bir tanesidir” diyen Şahin şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mayasını, özünü oluşturan Türklük vurgusu bir ‘ırkı’ ifade etmemektedir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün bütün dünyanın faşist ırk milliyetçiliğine teslim olduğu dönemde ırkçılığı mutlak bir kararlılıkla reddettiği tarihi belge ve hukuki metinlerle sabitken, aynı dönemde uygulamaya sokulan ‘Öğrenci Andı’nın ırkçı vurgular içerdiği ‘dayatmacı, ayırımcı, dışlayıcı’ olduğu iddiasına itibar edilmesi mümkün değildir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, ‘Açtığı yolda, gösterdiği hedefe, hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz’ Ne mutlu Türküm diyene.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme