• Haberler
  • Gündem
  • Ata’nın fotoğrafçısı adına 3’üncü kez yarışma

Ata’nın fotoğrafçısı adına 3’üncü kez yarışma

ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, bu yıl pandemi nedeniyle ara verilen Ethem Tem Fotoğraf Yarışmasının 3'üncü kez düzenleneceğini söyledi   Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, dernek olarak Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile birlikte bu yıl 3'üncüsünü organize ettikleri Ethem Tem Fotoğraf Yarışmasına son katılımın 15 Ağustos 2021 tarihi [&hellip]

ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, bu yıl pandemi nedeniyle ara verilen Ethem Tem Fotoğraf Yarışmasının 3’üncü kez düzenleneceğini söyledi

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, dernek olarak Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile birlikte bu yıl 3’üncüsünü organize ettikleri Ethem Tem Fotoğraf Yarışmasına son katılımın 15 Ağustos 2021 tarihi olduğunu açıkladı.
“YARIŞMAYA PANDEMİ NEDENİYLE BİR YIL ARA VERİLDİ”
Veli Cengiz, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ethem Tem Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girecek fotoğrafların 9 Eylül 2021 tarihinde İzmir’in Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında sergileneceğini söyledi. Cengiz, “Ethem Tem Atatürk’ün Kocatepe’deki fotoğrafını çeken kişidir. Atatürk’ün fotoğrafçısı Atatürk’ün yanından hiç ayrılmayın bir kişidir. Atatürk uyurken bile uyanık kalıp Atatürk’ün fotoğrafını çekmiştir. Biz bu yarışmayı 2018 yılında düzenlemeye başladık. 2019 yılında da devam ettik. Ancak 2020 yılında pandemi nedeniyle yapamadık. Bu sene tekrar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’le görüşüp yapmaya karar verdik. Dereceye girecek yarışmacıların ödül sponsoru Afyonkarahisar Belediyesidir. Biz 26 Ağustos 2021 tarihinde Kocatepe’den başlayıp, 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunda fotoğrafları sergileyeceğiz. Daha sonra Zafer güzergâhı yolu üzerinde yer alan; Nazilli, Aydın, Söke, Selçuk, Ödemiş ve 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunda İzmir’de sergileyeceğiz. Oradaki Belediyeler ile de işbirliği içerisindeyiz. Belediyeler sergiyi Kurtuluş günündeki programa dâhil ettiler. Bizlerde o programların içerisinde bu görevi yerine getirmeye çalışacağız.” dedi.
“ÖDÜL TÖRENİ
27 AĞUSTOS’TA”
Bu yıl düzenleyecekleri yarışmada ilk defa dereceye girenlere madalya verileceğini belirten Cengiz şunları kaydetti: “15 Ağustos 2021 tarihinde yarışmaya katılım sona erecek. 23 Ağustos 2021 tarihinde Seçici Kurul toplanarak fotoğrafları değerlendirecek. Sonuç yarışmacılara bildirilecek. Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 27 Ağustos 2021 tarihinde Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medresede) yarışmada dereceye girenler için ödül töreni yapılacak. Yarışmanın ilk bölümünü Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini yansıtan fotoğraflar, ikinci bölümünü ise Ethem Tem özel ödülünün verileceği Kurtuluş Savaşı ve tarihi mekânlarla ilgili fotoğraflar oluşturuyor. İkinci kategoride fotoğrafla yarışmaya katılıp kazanan yarışmacıya 3 bin lira ödül verilecek. İkinci olan esere 2 bin lira, üçüncülüğe layık görülen esere ise bin lira verilecek. İlimizin bir köyünde bu fotoğraflardan oluşan bir sergi açmak niyetindeyiz. İlk defa yarışmada dereceye girenlere altın, gümüş ve bronz madalyalar verilecek.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme