• Haberler
  • Siyaset
  • 'Atanamayan uzman çavuşların mağduriyeti giderilsin'

'Atanamayan uzman çavuşların mağduriyeti giderilsin'

ATAUZDER İl Temsilcisi Gökhan Ceylan, sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılmak zorunda olan eski Uzman Çavuşlar olarak, atanma hakkının kullanılmasını, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep ettiklerini bildirdi. Ceylan, 'Bizi görmezden gelmeyin lütfen.' dedi.

Haber

Haber

Haber

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Gökhan Ceylan, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, Merkez İlçe Başkanı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz ve partililer hazır bulundu.
“SİYASET ÜSTÜ KONUDA ANA MUHALEFET OLARAK İKTİDARIN DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTEDİK”
Basın açıklamasının açış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, atanamayan Uzman Çavuşların siyaset üzeri bir konu olduğunu söyledi. Seçme, “Atanamayan Uzman Çavuşların sorunlarını dile getirmek için toplandık. Özellikle güney doğu bölgesinde yıllarca bölücü terör örgütüne karşı mücadele veren, depremlerde, sellerde ve doğal aftelerde canını dişine takarak mesai mefhumu gözetmeden mücadele eden Uzman Çavuşların özlük haklarına ilişkin bir duruşta bulunuyoruz. Uzman Çavuşlarımız mesai mefhumu gözetmeden, ailelerinden uzak çoğunlukla coğrafi ve şartların çok ağır olduğu yerlerde görev yapmaktadırlar. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazileremize de acil şifalarla birikte mutlu, huzurlu bir ömür diliyorum. Bu konunun siyaset üstü olması ana muhalefet partisi olarak iktidarın dikkatini çekmesi amacıyla bu toplantıyı düzenledik. 60 binin üzerinde atanamayan Uzman Çavuşa görev sürelerinin sonunda kanunda her ne kadar açıkça yer alsada gerekli atamalar yapılamıyor. Bu kişilerin çalışma ve sosyal hayatları böylelikle zora sokulmaktadır.” dedi.
“KAHRAMAN ESKİ UZMAN ÇAVUŞLARIZ”
ATAUZDER İl Temsilcisi Gökhan Ceylan, kendilerinin 3269 Sayılı Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak görev yapmış, ailevi, sağlık ve mesleki nedenler sonucunda kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan kişiler olduklarını söyledi. Ceylan, “657 Sayılı Kanunun ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği atanmak isteyen ‘Kahraman Eski Uzman Çavuş’larız.’ Ülkemizin güvenliği için en ön saflarda görev yapmış kahraman insanların yaşadığı sorunlara dikkatinizi çekmek istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış, çeşitli nedenlerle görevini kendi isteğiyle sonlandırmış ve atanamama sorunuyla karşılaşan Eski Uzman Çavuşlar olarak bizler, kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar hizmet vermiş olan biz Eski Uzman Çavuşlar, atanma hakkımızı kullanmak ve kamu kurumlarına memur olarak atanabilmek istiyoruz. Ancak referans eksikliği, kota doluluğu ve çeşitli engeller nedeniyle bu hakkımızı kullanamıyoruz. Bu durum, binlerce kişinin yaşadığı bir mağduriyettir ve allelerimizin geçimini sağlama sorunlarına yol açmaktadır.” diye konuştu.
“BİZİ GÖRMEZDEN GELMEYİN LÜFTEN”
“Bizler, terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında canını ortaya koymuş, görevini layıkıyla yerine getirmiş insanlarız.” diyen Ceylan, “Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. Bu sorunu gidermek için bizlere destek olmanızı ve sesimizi daha geniş kitlelere duyurmanızı rica ediyoruz. Bu konuda kamuoyunun farkındalığını artırmak, yetkililerin dikkatini çekmek ve yaşadığımız sıkıntıları gidermek için desteğiniz çok önemlidir. Bizi görmezden gelmeyin lütfen. Binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın. Tüm sorunların çözümü için, kamuya referans veya inisiyatif olmadan, devlet aracılığıyla atama istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme