• Haberler
  • Genel
  • Atanamayan hafızlar TBMM'de – Kocatepe Gazetesi

Atanamayan hafızlar TBMM'de – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Ahmet Toptaş ve İhsan Özkes, atanamayan hafızların yaşadıkları sorunlar ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden basın toplantısı düzenledi Atanamayan hafızların Başbakan ile görüşmek için Meclise geldiklerini ancak tüm kapıların üzerlerine kapandığını belirten Toptaş, “Hafızlar haklarını arayacak, dertlerini dinleyecek yetkili bulamıyor.” dedi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, eğitimle ilgili verilen teklifle [&hellip]

Atanamayan hafızlar TBMM’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Ahmet Toptaş ve İhsan Özkes, atanamayan hafızların yaşadıkları sorunlar ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden basın toplantısı düzenledi

Atanamayan hafızların Başbakan ile görüşmek için Meclise geldiklerini ancak tüm kapıların üzerlerine kapandığını belirten Toptaş, “Hafızlar haklarını arayacak, dertlerini dinleyecek yetkili bulamıyor.” dedi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, eğitimle ilgili verilen teklifle yeni sömürü alanları açılacağını, 15 yılda paylaşılacak paranın 100 milyar olduğunu öne sürdü.
Toptaş, “AKP’nin ne dinle, ne Hz. Muhammed ile alakası vardır. Eğer amaç din olsaydı, konunun uzmanlarıyla görüşerek, olgun ve kapsamlı bir yasayla karşımıza çıkarlardı. Teklif, yandaşlarına acil para tahsis etmek amaçlıdır, kumpastır.” diye konuştu.
“Diyanet ne hak, ne hukuk, ne de adalet tanıyor” diyen CHP Milletvekili İhsan Özkes ise şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı, hafızlık diploması verdiği yetişmiş elemanları görmezden geliyor, by pass ediyor. Uygulamaya geçirdiği ‘Mele Projesinden bu hafızlar da yararlanmak istiyor. Bundan yararlanamamalarının nedeni eğitimli olmaları mıdır? Diyanet, kendi verdiği hafızlık belgesini de kabul etmiyor. Diyanet, AKP’nin siyasi değirmenine su taşıyan bir konumda olmamalıdır. Diyaneti aklıselime davet ediyorum.”
Hafızlar adına söz alan Ahmet Arpacı, atanamayan 15 bin hafız olduğunu hepsinde de yeterlilik belgesi olduğu halde mağduriyetlerinin giderilmediğini dile getirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme