• Haberler
  • Genel
  • Atanamayan Hafızlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Atanamayan Hafızlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da “mele”lere kadro vereceğinin açıklanmasının ardından harekete geçen Afyonkarahisar’daki Atanamayan Hafızlar Grubu, taleplerini bir basın açıklaması daha yaparak gündeme getirdi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “mele” olarak bilinen din alimlerine kadro verilecek olması, Kur’an Kursu’na giderek Hafızlık Belgesi alan, ancak atanamayan hafızları harekete geçirdi. Afyonkarahi-sar’daki Atanamayan Hafızlar Grubu, her [&hellip]

Atanamayan Hafızlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da “mele”lere kadro vereceğinin açıklanmasının ardından harekete geçen Afyonkarahisar’daki Atanamayan Hafızlar Grubu, taleplerini bir basın açıklaması daha yaparak gündeme getirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “mele” olarak bilinen din alimlerine kadro verilecek olması, Kur’an Kursu’na giderek Hafızlık Belgesi alan, ancak atanamayan hafızları harekete geçirdi. Afyonkarahi-sar’daki Atanamayan Hafızlar Grubu, her geçen gün büyüyor. Atanamayan Hafızlar Grubu, seslerini basın açıklamalarıyla kamuoyuna duyuruyor.
Kapsam
genişletilmeli
Afyonkarahisarlı Atanamayan Hafızlar Grubu, Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nde bir basın açıklaması daha yaptı. Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi Dışilişkiler Araştırma ve Geliştirme Sekreteri Ahmet Elmas’ın da destek verdiği basın açıklamasında atanamayan hafızlar “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 26 Mart-9 Nisan tarihleri arasındaki toplam 1000 kişilik 4/B statüsündeki sözleşmeli kadro alımının detaylarının genişletilerek devletin resmi Kur’an Kursları’nda yetişen hafızları da kapsamasını istiyoruz” dediler.
“Diploma geçmiyor mu?”
Grup adına konuşan Gazi Ahmet Arpacı, mele atanmasında Batı illerinin yer aldığını, ancak Afyonkarahisar’ın olmadığını, bu nedenle mağdur olduklarını açıkladı.
Hakan Abuzer Doğancık da “Bize devletin verdiği diploma Türkiye’de geçmiyorsa, Azerbaycan’a, Afganistan’a gidelim” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme