“Atanamayan hafızlar”, lise şartının kaldırılmasını istedi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “mele” olarak bilinen din adamlarının kadro hakkı elde edeceğine ilişkin düzenlemede, kadrosu olmayan hafızları harekete geçirdi. Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Çiçek, din görevlilerinin kadroya alınması için lise mezunu olma şartının kaldırılmasını istedi. Atanamayan hafızlar adına konuşan Ahmet Arpacı ise “Hafızlar molla değil mi?” diye sordu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni uygulaması [&hellip]
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “mele” olarak bilinen din adamlarının kadro hakkı elde edeceğine ilişkin düzenlemede, kadrosu olmayan hafızları harekete geçirdi. Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Çiçek, din görevlilerinin kadroya alınması için lise mezunu olma şartının kaldırılmasını istedi. Atanamayan hafızlar adına konuşan Ahmet Arpacı ise “Hafızlar molla değil mi?” diye sordu
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni uygulaması olan dini yönde etkili olan ve “mele” olarak bilinen din adamlarının kadroya alınması, kadrosuz hafızların da kadro talep etmesine neden oldu.
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Afyonkarahisar Şubesi’nde bir araya gelen Afyonlu atanamayan hafızlar, hükümete ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslendi. Atanamayan hafızlarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Diyanet-Sen Afyon-karahisar Şubesi Başkanı Süleyman Çiçek, “Kur’an kurslarında yıllarını veren arkadaş-larımız, yeterlilikleri olmadığı için Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev alamıyorlar. Bu hafızlarımızın görev almada lise diploması şartının kaldırılmasını istiyoruz. Hafızlarımızın kadrosu olmayan Türkiye genelinde 10 bin camimizde sözleşmeli, vekil imam-hatip veya fahri olarak sınavla görevlendirilmelerini talep ediyoruz. Bu hafız-larımızın hem camii hizmetlerinde hem de Kur’an kurslarımızda, yaz kurslarımızda görevlen-dirilmelerini talep edi-yoruz. Siyasilere ve Diyanet İşleri Başkanımıza sesleniyorum. Lütfen hafız-larımızın sesine kulak verelim. Bu konuda Diyanet-Sen Afyon Şubesi olarak bu ta-lepleri genel merkezimize ve siyasilere Diyanet İşleri Başkanlığımıza ileteceğiz” dedi.
Atanamayan hafızlar adına konuşan Ahmet Arpacı ise, 2008’deki imam-müezzin alımında ilköğretim mezuniyeti arandığını, sonraki alımlarda lise mezuniyeti aranmaya başlandığını belirtti. “Mele” düzenlemesine karşı olmadıklarını, ancak seslerini de duyurmaya çalıştıklarını belirten Arpacı, “Biz atanamadığımız için özel sektörde, çeşitli kurumlarda çalışıyoruz. Hafızların Diyanet İşleri Başkanlığı camiasında çalışması daha hayırlı olur. Hafızlar da molla değil mi” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)