• Haberler
  • Genel
  • Atanamayan Hafızlar ilgi bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Atanamayan Hafızlar ilgi bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Yaklaşık 1 yıl önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “mele” adındaki din adamlarının Diyanet tarafından görevlendirileceğinin duyurulmasıyla hak aramaya başlayan Atanamayan Hafızlar, ilgi bekliyor Birçok siyasetçiyle bir araya gelen Atanamayan Hafızlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da taleplerini sunmuştu. Grup, Aralık’ın ilk haftasında da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşecek. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden de [&hellip]

Atanamayan Hafızlar ilgi bekliyor

Yaklaşık 1 yıl önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “mele” adındaki din adamlarının Diyanet tarafından görevlendirileceğinin duyurulmasıyla hak aramaya başlayan Atanamayan Hafızlar, ilgi bekliyor

Birçok siyasetçiyle bir araya gelen Atanamayan Hafızlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da taleplerini sunmuştu. Grup, Aralık’ın ilk haftasında da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşecek.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden de Türkiye’nin dört bir yanındaki Atanamayan Hafız’ı bünyesine katan grup, bugün Afyonkarahisar’a gelecek Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e de durumlarını anlatmak için çaba sarf edecek.
Atanamayan Hafızlar’ın sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, “Yaklaşık bir yıldır ilgi bekliyoruz. Biz Hafızlık Belgesi’ne sahibiz. Kur’an-ı Kerim öğretmek istiyoruz, ancak bizim hakkımızda görevlendirme kararı çıkmıyor. Hafızız ama bu durum dikkate alınmıyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme