• Haberler
  • Eğitim
  • 'Atamızın Emaneti Cumhuriyetimize Sahip Çıkacağız'

'Atamızın Emaneti Cumhuriyetimize Sahip Çıkacağız'

TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Azime Tanrıverdi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk'ün en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönü ile sahip çıkacaklarını vurguladı. Tanrıverdi, 'Aramızdan ayrılışının 85. yılında, Ulusumuzun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz' dedi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediteye irtihalinin 85’nci yıldönümü nedeniyle TED Afyon Koleji’nde anma töreni düzenlendi.

Haber

“ATATÜRK NİTELİKLERİ SÖZE SIĞMAYAN LİDER”

TED Afyon Koleji Salonu’nda 10 Kasım 2023 Cuma sabahı saat 9.05’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Azime Tanrıverdi yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, her yönüyle iyi bir karakter olduğunu belirten Tanrıverdi, “O bir evlat, o bir kardeş, o bir eş, O bir asker ve askeri deha, O bir devlet adamı ve iyi bir siyasi karakter, 0 bir vatansever, o bir milliyetçi, o bir yoktan var olma savaşçısı. Nitelikleri ve tanımlamaları asla söze sığmayacak kadar fazla olan bir lider. Ve biz o kadar şanslı bir milletiz ki böyle bir liderin bıraktığı kahramanlıklarını anlatıyoruz. Bugün 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk”ün aramızdan bedenen ayrılışının 85. Yıl dönümü. Evet, bedenen bir ayrılış bu. Zira O, idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıkları ile yıllardır aramızda. Ve nice yıllar aramızda olmaya devam edecek. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; ‘Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.’ demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. En büyük mirası olan Cumhuriyeti çocuklara ve gençlere bıraktı.” dedi.

Haber

“AZİZ RUHU ŞAD OLSUN”

Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı: “İşte, 10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Zaten o ne demişti. Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle, Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek aramızdan ayrılışının 85. yılında, Ulusumuzun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz ruhun şad olsun.” Anma töreninde öğrenciler lirik dans yaparak şiirler okudular. Ata’nın sevdiği şarkıların seslendirilmesi ve orotorya gösterimi ile anma töreni tamamlandı.

Bakmadan Geçme