Atamız rahmet, saygı ve şükranla anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74’ncü yıldönümünde rahmet, saygı, şükran ve özlemle anılıyor. Siyasiler Atamızın vefat yıldönümü nedeniyle yayınladıkları mesajlarda Atatürk’e duyulan minnet ve şükranları ifade ettiler ÇOBAN: DÜNYAYA ÖRNEK LİDER Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Türk Ulusunun kurtuluşunun [&hellip]

Atamız rahmet, saygı ve şükranla anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74’ncü yıldönümünde rahmet, saygı, şükran ve özlemle anılıyor. Siyasiler Atamızın vefat yıldönümü nedeniyle yayınladıkları mesajlarda Atatürk’e duyulan minnet ve şükranları ifade ettiler

ÇOBAN: DÜNYAYA ÖRNEK LİDER
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Türk Ulusunun kurtuluşunun baş mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milletinin tüm insanlık karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan büyük bir lider olduğunu belirten Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Atatürk’ün Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, kısa sürede tüm yurda yayılarak bütün dünyaya örnek olmuştur. O`nun yokluklara ve tüm güçlüklere rağmen zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı, büyük milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesidir. Bugün gelinen noktada, Türkiye’miz sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim ve sağlık alanındaki devasa gelişmeleriyle, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, modern şehircilik uygulamalarıyla, her alanda standartlarını yükselterek, yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
TOPTAŞ: RAHMET VE
SAYGIYLA ANIYORUM
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Grup Sözcüsü, Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş yaptığı açıklamada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 74. yılında özlemle, şükranla, rahmetle ve saygıyla andığını ifade etti. Toptaş; “Atatürk’ün Türk Milleti ve tüm insanlık için yaptığı hizmetle ortaya koyduğu ilke ve devrimleri daima yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
Atatürk milletin özgürlük ve bağımsızlığı için kahramanca verdiği mücadeleyi, Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğinin, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bizimde onun ilke ve devrimlerini yaşatmak,Türk Milletinin bireyleri olarak onurlu, gururlu ve en önemli görevimizdir. Türk Milletinin Kurtuluş’nda üstün liderlik yeteneğine ve başarıları ile tarihin seyrini değiştiren hedefleriyle Türk Ulusuna yön veren, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 74. yılında özlemle, şükranla, rahmetle ve saygıyla anıyorum” dedi.
YILMAZ: GENÇLİĞE HİTABEYİ
OKUMAYA DAVET
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; Kurtuluş savaşımızda Türk milletine önderlik ede cumhuriyeti kuran Ulu Önder Atatürk’ü 10 Kasım 1938’de ebedi aleme intikal edişinin 74. yıl dönümünde Ata’nın saygı, rahmet ve minnetle anıldığını kaydetti. Atatürk’ün, yaptığı çalışmalarla, bıraktığı eserlerle, sözleriyle ve kısacası her şeyiyle sonsuza kadar yaşayacağını vurgulayan Yılmaz; “Ulu Önder Atatürk ‘ün yurdumuz ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamak ve anlatmak gerekir. Fikirlerinden yararlanılarak geleceğimizin temelini sağlamlaştırmalı, emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmalıyız. Hayatını milletinin mutluluğuna adayan bu değerli insan, savaşla kazanılan başarıları sosyal hayattaki yeniliklerle pekiştirmiştir. Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorululukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Tüm gençlerimizi Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini tekrar okumaya, anlamaya ve özümsemeye davet ediyorum. Üstün liderlik vasfı ve yenilmez askeri dehası ile milletimize ve insanlığa unutulmaz ışık tutmuş Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
ZEYBEK: HEDEF 2023’DE
LİDER ÜLKE TÜRKİYE
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, büyük Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün gösterdiği uygarlık ve medeniyet yolundaki hedeflere her geçen gün bir adım daha yaklaşıldığının altını çizdi. Zeybek mesajında; “Bizlerin yegâne seçeneği; Türk milletini, milli birlik ve beraberlik etrafında birleştirmek ve Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında ‘lider ülke Türkiye’ vizyonu etrafında, ortak ülküler rehberliğinde yola çıkmaktır. Ancak böylesi bir yüksek hedef, Atatürk’ün emanetinin ve mirasının layıkıyla taşındığını işaret edebilir. Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 74. yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
ASLAN: PAROLA NE MUTLU
TÜRKÜM DİYENE
Ölümünün 74. yıldönümünde Atatürk’ü rahmetle andıklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin küresel güçler tarafından her geçen gün kıskaca alındığı, bölgemizde haritaların değiştirilmeye çalışıldığı, komşularımızın tamamı ile aramızın bozulduğu, terörün içeriden ve dışarıdan saldırdığı şu dönemlerde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin ve mücadelesinin önemi daha da çok anlaşılmaktadır. Onu anlamak, onun ne ağır şartlarda yedi düvele karşı nasıl ve ne amaçla mücadele verdiğini idrak etmekle olur. O büyük komutan koyu bir Türk Milliyetçisiydi. Milliyetçilik anlayışı sayesinde bu necip milleti tam bir ümitsizliğe ve karamsarlığa düşmüş olduğu anda küllerin silkinip tarih yazmasına öncülük yapmıştır. ‘Benim hayatta yegâne öğüncüm, servetim Türklüktür. Bu memleket tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır. Benim, Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün geleceğine ait ödevlerim bitmemişti, siz onları tamamlayacaksınız. Sizde sizden sonra gelenlere tekrar ediniz. Bu sözler bir ferdin değil, bir Türk milleti duygusunun ifadesidir. Yüksek Türk; senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur. Ne mutlu Türküm diyene.’ demiştir. Böyle önemli ve milli günlerimizin milletimizin birliği ve dirliği yolunda bir vesile olmasını diliyorum.”
DEMİRKIRKAN: MEŞALELİ
YÜRÜYÜŞE DAVET
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, 10 Kasım’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılış günü olduğunu kaydetti. 10 Kasımları matem günü olarak görmek istemediklerinin altını çizen Demirkırkan; “Ulusal Kurtuluş Savaşının Mustafa Kemal önderliğinde kazanılmasının ardından Ulu Önder’in en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Nasıl kurulan Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaksa, bu Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk’te her 10 Kasım’da yeniden doğacak ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Cumhuriyete ve kazanımlarına inanan, Atatürk’ü ve devrimlerini yaşatmaya inançlı tüm vatandaşlarımız gibi biz CHP’liler de 10 Kasımları matem değil Atatürk’ün çizdiği muasssır medeniyetler seviyesine çıkmak için mücadele günü olarak kabul ediyoruz. Bu amaçla bugün saat 17.00’de düzenlediğimiz meşaleli yürüyüşe tüm Afyonluları davet ediyorum.”
ÖZSOY: ATAMIZI RAHMET VE
MİNNETLE ANIYORUZ
Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, emperyalizme başkaldıran, sömürgeci devletleri bozguna uğratarak, bağımsızlığımızın kazanılmasını sağlayan, Anadolu’daki son Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, ilke ve inkılapları ile modern Türkiye’nin yolunu aydınlatan Atamızın bundan 74 yıl önce aramızdan ayrıldığını belirtti. Özsoy sözlerine şöyle devam etti: “Vatan topraklarına yeniden güç ve hayat veren, milli birlik, dirlik, bütünlük kavramlarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlamamızı sağlayan, bayrağımızın göklerden inmemesi, ezanın dinmemesi için mücadele eden Ulu Önder Atatürk; tüm dünyanın hayran olduğu ve herkese örnek olan çok değerli bir liderdi. Ne mutlu bize ki, Atatürk gibi bir önderimiz oldu. O’nun siyasi ve askeri dehası, yüksek öngörüsü sayesinde bu ülke tam bağımsızlığını kazandı, bu millet emperyalizme teslim olmadı, bu topraklar özlemini duyduğu huzura ve barışa kavuştu. Devletimizin kurucusu ve Başöğretmenimizin manevi hatırasına sesleniyoruz: Büyük Önder Atatürk, O’nun silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz emin olsun ki; Türk eğitimcileri olarak, bizim başarımızın, Türkiye Cumhuriyeti’nin başarısı olacağının bilincindeyiz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye yılmadan, bıkmadan devam edeceğiz. Bu vesileyle Atamızı, sonsuzluğa ayrılışının 74. Yılında, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme