Atamalar en kısa sürede yapılacak

Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki doktor sıkıntısı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı İl Sağlık Müdürü Yemenici, ihtiyaç duyulan branşlara kadroların açıldığını ve atamaların en kısa sürede Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi. Yemenici, hizmette bir aksaklık olmaması için istenilen branşlarda doktorların geçici görevlendirme ile Şuhut Devlet Hastanesi’nde Kasım ayından beri görev yaptıklarını belirtti.Şuhut [&hellip]

Atamalar en kısa sürede yapılacak

Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki doktor sıkıntısı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı

İl Sağlık Müdürü Yemenici, ihtiyaç duyulan branşlara kadroların açıldığını ve atamaların en kısa sürede Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi. Yemenici, hizmette bir aksaklık olmaması için istenilen branşlarda doktorların geçici görevlendirme ile Şuhut Devlet Hastanesi’nde Kasım ayından beri görev yaptıklarını belirtti.
Şuhut Devlet Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı personel dağılım cetveline göre, 2 tane Aile Hekimliği Uzmanı, birer tane de Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, İç Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı kadrosunun bulunduğunu dile getiren Yemenici, “Bu kadrolardan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, kadrolarında tabiplerimiz halen görev yapmaktadırlar. İç Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı kadroları için, 41-42-43 devlet hizmet yükümlülüğü kurasında ve ocak dönem tayininde yerleştirilmek üzere, müdürlüğümüz tarafından Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nden talep edilmiş 43. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü atamalarında İç Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı kadrosu 08 Şubat 2012 tarihinde açılmış olup atamaları Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır” dedi.
Yemenici, 2011’in Kasım ayından bu yana Afyonkarahisar merkezin ve ilçelerindeki doktor ihtiyacı göz önünde bulundurularak, İç Hastalıkları Uzmanı her gün, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Kulak Burun Boğaz Uzmanı doktorların haftanın iki gününde görevlendirildiğini, atama yapılıncaya kadar doktor ihtiyacının geçici görevlendirme yolu ile çözüldüğünü belirtti.

9 Şubat… Sigarasız hayat

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, 9 Şubat Dünya Sigarasızlık Günü nedeniyle bir açıklama yaparak sigara içenleri bugünü vesile edip sigarayı bırakmaya davet etti

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, sigara kullanımının önlenmesi gereken bir sorun olduğuna dikkat çekti. Yemenici, “Aktif ve pasif sigara içicili-ğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olduğu dolayısıyla kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği artık tartışılmaz bir gerçektir” dedi.
Sigara kullanımının engellenmesi konusunda etkin bir mücadele yürütülmesinin doğru yöntem olacağına dikkat çeken Yemenici, “Sigarayla mücadele konusunda tutarlı ve sistematik bir uygulama koyulmadığı sürece sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağı tahmin ediliyor. 2000 – 2024 döneminde 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceği belirtilmektedir. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülüyor. Dolayısıyla sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır. Sigara kullanımı, toplumu sağlık açısından tehdit ederken diğer taraftan da ülke bütçesine zarar verir. Ülke bütçesine verilen zarar, sadece sigara satın alınırken ödenen ücret değil aynı zamanda sigaranın neden olduğu hastalıkların tedavisi, çalışma hayatının sekteye uğraması, bu nedenle yaşanan iş gücü ve üretim kaybı ile tarif edilebilir” diye konuştu.
Yemenici, “9 Şubat Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak ilan edilmiştir. Bugün sigarayı bırakmak isteyen kişiler için bir fırsat olabilir. Bugün, bırakmak için milat olabilir” ifadelerini kullandı.

120 bin vatandaşımız, sigara yüzünden ölüyor

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, sigaranın topluma verdiği maddi ve manevi zararları da açıkladı. Yemenici, “Her yıl sigaranın neden olduğu hastalıklar nedeni ile her yıl; ülkemizde 120 bin, dünyada 4 milyon insan ölüyor. Ülkemizde yaklaşık 24 milyon kişi sigara içmekte, sigaraya harcanan para ise 10 milyar dolardır. Sigaranın neden olduğu hastalıkları tedavi için 5 milyar dolar harcanıyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme