Ataköy Depremi 2 Camiyi Vurdu

Afyonkarahisar'da 11 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından merkezdeki 2 cami ibadete kapatıldı

Afyonkarahisar’da 11 Temmuz 2024 tarihinde sabah saatlerinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem ve artçı depremlerin ardından merkezdeki 2 cami ibadete kapatıldı. Gazi Mahallesi’ndeki Mevlana Camii, 11 Temmuz 2024 tarihi itibariyle Afyonkarahisar Vali Yardımcısı’nın “oluru” ile ibadete kapatıldı.

Haber

MÜFTÜ İMAMOĞLU, VALİLİK’E ARZ ETTİ

Olur yazısında İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu imzasıyla “Afyon Kocatepe Üniversitesinin 29.03.2024 tarihli ve 261420 sayılı yazısı ve eki rapor gereği İlimiz Merkez Mevlana Camisinin ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle 11.07.2024 Perşembe günü ikindi namazından itibaren ibadete kapatılması hususunu olurlarınıza arz ederim” ifadesi yer aldı.

Haber

KURTULUŞ CAMİİ DE KAPALI

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kurtuluş Camii de deprem dolayısıyla ibadete kapatıldı. Caminin girişine asılan yazıda “11 Temmuz depreminde camimizin minaresi hasar aldığından dolayı geçici olarak ibadete kapatılmıştır” denildi. Kurtuluş Camii’nin yalnız minare şerefesinin korkuluğunda ve külahında çatlama olduğu gözleniyor.

Haber

TESCİLLİ KÜLTÜR VARLIĞI CAMİ

1983 yılında, hemşehrimiz Erdoğan Emre tarafından inşa edilen Kurtuluş Camii, korunması gerekli tescilli kültür varlığı olarak kabul edilmişti. Kurtuluş Camii’nin minaresinde çıplak gözle bakıldığında herhangi bir hasara rastlanılmaması ise soru işaretlerine neden oldu.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme