'Ataköy Butik Hastane projesi ne oldu?'

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Ataköy Butik Hastane projesinin akıbetini sordu   İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Ataköy Butik Hastane projesinin bölge için son derece aciliyet ve önem arz ettiğini kaydetti. 'SEVK 25 DAKİKAYI BULUYOR' Buğa, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz'ın, Ataköy-Kanlıca-Harbiş bölgesine bir butik hastahane yapılacağını [&hellip]

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Ataköy Butik Hastane projesinin akıbetini sordu

İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, Ataköy Butik Hastane projesinin bölge için son derece aciliyet ve önem arz ettiğini kaydetti.
“SEVK 25 DAKİKAYI BULUYOR”
Buğa, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz’ın, Ataköy-Kanlıca-Harbiş bölgesine bir butik hastahane yapılacağını 2019 yılında açıkladığını hatırlatarak, “İki yıllık süreç içerisinde hiç bir çalışma yapılmamasını üzülerek takip ettik. Daha önceki basın açıklamalarımızda da belirtmiştik. Özellikle pandemi sürecinde Ataköy bölgesindeki acil hastaların Selçuklu Mahallesinin en dip taraflarında yapılan yeni devlet hastanesine çok uzak kaldığını, şehrin bir tarafından diğer uç tarafına ambulansla sevk edilen hastaların sevk süresinin 20-25 dakikayı bulduğunu belirttik.” dedi.
“BU İŞ VEBAL İŞİ”
“Uzak mesafedeki acil hastalarımız sevk edilirken bir hayli uzak mesafeden kaynaklı zaman kayıpları canlara mal olur.” diyen Buğa, “Ataköy, Harbiş, Nazmi Saatçi, Ali İhsan Paşa Mahallesindeki halkımız yıllardır bu problemi dile getirilmelerine, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz’ın bu projeyi açıklamasına rağmen hala bir adım bile atılamadı. Acil hastalar için 1 dakikanın bile çok önemi varken çözemediğiniz bu süreç ve canların vebali sizin üzerinizedir. Bu iş vebal işidir.” ifadelerine yer verdi.
“MERKEZE BAĞLI
4 BELDE NE YAPSIN?”
Afyonkarahisar merkeze bağlı Salar, Sülün, Nuribey, Değirmenayvalı bölgesinde acil hastaların çok daha kötü durumda olduğunu belirten Buğa sözlerini şöyle sürdürdü:
“İl merkezine bağlı bu dört belde de yaşayan insanlarımız ne yapacaklar? Buralardaki acil hastalar en kötü durumu yaşıyorlar. Şehrimizin bu beldelerinde yaşayan hemşerilerimiz sanki mahrumiyet bölgesinde ikamet edermişcesine ambulansla acil sevkler yarım saati bulmaktadır. Afyonkarahisarmızın kanayan yarası için acilen AK Parti Milletvekillerinin İl Sağlık Müdürünün konuya el atması elzemdir. Bu canlar bizim. Ataköy bölgesine Afyonkarahisarımızın acil hastahane ihtiyacı vardır.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme