• Haberler
  • Gündem
  • Ata'dan Taylan'a teşekkür ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Ata'dan Taylan'a teşekkür ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Dazkırı İlçesini Kalkındırma Derneği (DAKAD) Başkanı Kemal Ata, Belediye Başkanı İsmail Taylan'ı makamında ziyaret etti.İLÇE TANITIMINA KATKIDernek Başkanı Kemal Ata derneğin yeni kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını belirtti. Dazkırı ilçesinin tarihsel simgelerinden bir tanesi olan atın, iki yıldır düzenlenen rahvan at yarışları ile hak ettiği değeri görmeye başladığını söyleyen Ata 'İlçemizde de at yetiştiriciliğine meraklı vatandaşlarımız [&hellip]

Dazkırı İlçesini Kalkındırma Derneği (DAKAD) Başkanı Kemal Ata, Belediye Başkanı İsmail Taylan’ı makamında ziyaret etti.
İLÇE TANITIMINA KATKI
Dernek Başkanı Kemal Ata; derneğin yeni kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını belirtti. Dazkırı ilçesinin tarihsel simgelerinden bir tanesi olan atın, iki yıldır düzenlenen rahvan at yarışları ile hak ettiği değeri görmeye başladığını söyleyen Ata; “İlçemizde de at yetiştiriciliğine meraklı vatandaşlarımız mevcut. İlçemiz ve bölge rahvan at yarışlarına büyük ilgi göstermiştir. Her yıl yaklaşık 10 bin kişi yarışları izlemeye gelmektedir. Ülkemizin tüm yörelerinden rahvan at sahipleri Dazkırı yarışlarına katıldı. Bu sayede ilçemizin adı her zaman hafızalarda yer edinmeye ve her yerde bilinirliliği artmaya başladı. Dazkırı isminin duyurulmasında ve yarışmalarda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın İsmail Taylan olmak üzere herkese teşekkür ederek sembolik olarak rahvan at figürünü ve şanlı bayrağımızı takdim ediyorum” dedi.
YARIŞLARA KATILIM SEVİNDİRİCİ
DAKAD Başkanı Kemal Ata’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan da, ilçenin Osmanlı İmparatorluğu döneminde tımarlı sipahilere at yetiştiren bir merkez olduğunu hatırlattı. Dazkırı ilçesinin bir dönem Bolatlı ismini taşımasına vesile olan atların, ilçe topraklarının simgesi haline geldiğini kaydetti. Taylan şunları söyledi: “Çok önceleri ilçemizde at yarışları yapılmaktaydı. İlçemizde hep özlemi duyuldu. Rahvan at sahiplerinin teşvikleri ile geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz rahvan at yarışlarının ikincisi bu yıl yapıldı. Katılımdan çok memnunuz. Her yıl eksikliklerimizi gidererek yarışmaların daha iyi koşullarda yapılmasına gayret sarf ediyoruz. Dernek Başkanımızın kibarlığından ve hediyelerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu hediyeleri yarışmalarda emeği geçenler ve Dazkırı halkı adına kabul ediyorum” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme