'Asya ile ekonomik ilişkiler gelişiyor'

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İstanbul'da düzenlenen 32. Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Konferansı'na katıldı.32. Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Konferansı, İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) iş [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İstanbul’da düzenlenen 32. Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Konferansı’na katıldı.
32. Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Konferansı, İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) iş birliğiyle Çırağan Sarayı’nda düzenlenen 32. CACCI Konferansı’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktör Yardımcısı Yi Xiaozhun, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı ve CACCI Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı. Toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de iştirak etti.
“BELİRLEYİCİ GÜCE SAHİP”
32. CACCI Konferansı’nda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Her türlü ürün, farklı kalite ve ölçeklerde, burada üretiliyor. 3 milyarın üzerinde tüketicisiyle, en büyük küresel pazar burada. Gerek ekonomik büyümeler, gerek mal ve hizmet ithalat artışı, dünya ortalamasının üzerinde. Dolayısıyla Asya Pasifik bölgesi, küresel ekonomi için giderek büyüyen önemde. Dünya ekonomisinin gidişatını da belirleyici bir güce sahip” dedi.
“ASYA İLE TARİHTEN GELEN KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ VAR”
Konferans hakkında değerlendirmede bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Dünyada Asya kıtasının ekonomisi ile yükseldiğini görüyoruz. Türkiye’nin Asya ile tarihten gelen kültürel bağları bulunmakta. Aynı zamanda ülkemiz ile Asya kıtasındaki ülkeler arasında son yıllarda gelişen ekonomik ilişkilerin önümüzdeki yıllarda daha da ilerleyeceğini düşünüyoruz. Bu toplantı vesilesiyle Türkiye’nin potansiyeli ve işbirliği imkanları bir kez daha gündeme getirilmiş oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sürdürmekte olduğu CACCI Başkan Yardımcılığı’na yeniden seçildi. Bu da ülkemiz için önemlidir.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme