Aşure neşesi il geneline yayıldı

Afyonkarahisar merkezinde olduğu gibi ilçeler ve beldelerde de aşure günü etkinlikleri düzenlenerek katılımcılara şifalı aşure dağıtıldı Şuhut ilçesinde her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen aşure etkinliği kapsamında Şuhut Belediyesi'nce dağıtımı yapılan aşureye halkın büyük ilgi gösterdiği kaydedildi. KAYABELEN'DE İFTAR VERİLDİ Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve Belediye çalışanlarınca ilçenin yeni Camiinde Cuma namazı çıkışı dağıtılan [&hellip]

Aşure neşesi il geneline yayıldı

Afyonkarahisar merkezinde olduğu gibi ilçeler ve beldelerde de aşure günü etkinlikleri düzenlenerek katılımcılara şifalı aşure dağıtıldı

Şuhut ilçesinde her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen aşure etkinliği kapsamında Şuhut Belediyesi’nce dağıtımı yapılan aşureye halkın büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.
KAYABELEN’DE İFTAR VERİLDİ
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve Belediye çalışanlarınca ilçenin yeni Camiinde Cuma namazı çıkışı dağıtılan aşureye yoğun ilgi gösterildiği öğrenildi. Çay ilçesinde aşure gününde Tekke Mahallesi Seyid İsa Sinan Dede Türbesi önündeki aşure alanında düzenlenen etkinlik dün Belediye önünde devam etti. Çay halkına dualar eşliğinde aşureler dağıtıldı. Ayrıca Şuhut Kaymakamlığı tarafından Kayabelen beldesinde bulunan Kültür Merkezinde “Muharrem Ayı Oruç Açma” etkinliği düzenlendi. Şuhut Kaymakamlığı tarafından toplumsal dayanışmanın artırılması barış ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla Kayabelen beldesinde bulunan Kültür Merkezinde “Muharrem Ayı Oruç Açma” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, İl Müftüsü Burhan İşleyen, Alevi Dedeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar.
SİNANPAŞA VE TAŞOLUKTA İKİ AYRI ETKİNLİK
Sinanpaşa Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Aşure Günü etkinlikleri çerçevesinde Ege düğün salonunda kadınlara yönelik ilahi ve semazen gösterisi yapıldı. Konya’dan gelen ilahi ve semazen gurubuna halk yoğun ilgi gösterdi. Üç bin kişilik aşure tarihi Paşa Camii avlusunda, Yukarı Camiinde, Yeni Camiinde ve Pazar Yerinde olmak üzere dört ayrı yerde halka ikram edildi. Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen aşure etkinliklerine büyük katılım gösterildiği belirtildi. Belde halkı ve esnafından pişirilecek aşure için ayni ve nakdi yardım toplandığı öğrenildi. 18 Adet Aşure kazanında pişirilen aşureyi ilk olarak Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner ve meclis üyeleri birlikte başlattılar. Belediye Düğün salonunda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca Kuran tilaveti, ilahi gurubu dinletisine de yoğun ilgi gösterildiği belirtildi.
HOCALAR’DA 1500 KİŞİYE AŞURE
Hocalar Belediyesi tarafından Muharrem Ayının 10. günü hatırasına 1500 kişiye aşure ikram edildi. Hocalar Belediye Başkanı Mustafa Akın, aşure etkinliği ile yol, su, kanalizasyon, kır çeşmelerinin ıslahı, ağaç dikilmesi, park- bahçe gibi çevre düzenlemesi çalışmalarının yanında ilçede sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini kaydetti. Dazkırı Belediyesi’nce halk arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliği arttırmak için aşure günü etkinliği düzenlendiği bildirildi. Belediye personeli tarafından yapılan aşure, Dazkırı Merkez Cami bahçesinde personel tarafından halka ikram edildi.
YEŞİLÇİFTLİK BELDESİNDE DE AŞURE DAĞTILIDI
Emirdağ Belediyesi Muharrem ayı vesilesi ile vatandaşlara Çarşı Camisinde Cuma namazı çıkışında aşure dağıttı. Belediye Başkanı Cengiz Pala aşure dağıtımına bizzat katılarak vatandaşlarla beraber aşure yedi. Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesinde Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi. Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen aşure dağıtım töreninde vatandaşlara aşure ikram ederek bir konuşma yaptı. Sandıklı İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi idaresince öğrencilerine aşure dağıtımı yapıldı. Programa Kaymakam Faik Arıcan’ da katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme