'Aşure geleneğini yaşatmaktan dolayı mutluyuz'

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Mevlâna'nın Torunu Sultan Divani Hazretleri’nin anılması amacıyla hazırlanan şifalı aşurenin duası dün ikindi namazını takiben yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye olarak aşure geleneğini yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi

Haber

Mevlevi-Türbe Camii’nde gerçekleştirilen dua törenine; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, hayırsever işadamları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYORUZ”
Belediye Sosyal Tesislerinde 27 Temmuz Perşembe sabahı mayası karılan şifalı aşurenin gülbank duası dün ikindi namazını takiben yapıldı. 40 hatimli hububatlar aşure yapılmak üzere kazanlara döküldü. İsteyen vatandaşlara da şifalı aşurenin mayasından da dağıtıldı. Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye olarak aşure geleneğini yaşatmanın mutluluğunu yaşadıkların ifade etti. Zeybek, “16. yüzyılda Mevlana’nın Torunlarından Sultan Divani Hazretleri tarafından başlatılan 40 hafız tarafından indirilen 40 hatimle, 40 kazanda aşure pişirme geleneğini sürdürmeye devam ediyoruz. Mübarek bir günde birçok sahabeye yurt olan şanlı şehrimizde Mevlevi Türbe Cami’nde şifalı aşurelerimiz bolluk ve bereket içinde kaynasın diye dualarımızı yapmak için bir araya toplandık.” ifadelerine yer verdi.
“40 KAZANDA 40 AŞURE HEM BEREKETLİ HEM ŞİFALI
Zeybek, sözlerini şöyle tamamladı: “40 kazanda pişirilen, başında 40 hafızın okuduğu hatimle aşuremiz hem bereketleniyor hem de şifalanıyor. Bugün duasını yapacağımız aşuremizi yarın cuma namazına müteakip başta Mevlevi Türbe Camii olmak üzere birçok noktasında ikramını yapacağız. Bu yıl ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 100 bin kap aşure dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile büyük Mutasavvuf Sultan Divaniyi dualarla anıyor, rahmet diliyorum. 500 yılı aşkındır süren bu geleneğin hayırlar getirmesini, aşure günü ile mübarek Muharrem Ayı’nın dayanışmamızı ve kardeşliğimizi pekiştirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Allah dualarımızı kabul eylesin.”

Bakmadan Geçme