Aşure, birlik ve beraberlik simgesidir

Muharrem ayı nedeniyle Emirdağ İlçesi'nde Saadet Partisi ile Anadolu Gençlik Derneği, aşure ikramında bulundu. Emirdağ Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi Ahmet Alkan, Muharrem ayının 10’uncu gününün Aşure günü olarak idrak edildiğini belirterek, “Peygamberlerin hayatlarında vuku bulan Hz. Adem’in tevbesinin kabulü, Hz. İbrahim’in Nemrut’un ateşinden kurtulmaları, Hz. İsa’nın doğumu ve semaya yükseltilmesi, Hz. Nuh’un tufandan kurtuluşu gibi [&hellip]

Muharrem ayı nedeniyle Emirdağ İlçesi’nde Saadet Partisi ile Anadolu Gençlik Derneği, aşure ikramında bulundu. Emirdağ Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi Ahmet Alkan, Muharrem ayının 10’uncu gününün Aşure günü olarak idrak edildiğini belirterek, “Peygamberlerin hayatlarında vuku bulan Hz. Adem’in tevbesinin kabulü, Hz. İbrahim’in Nemrut’un ateşinden kurtulmaları, Hz. İsa’nın doğumu ve semaya yükseltilmesi, Hz. Nuh’un tufandan kurtuluşu gibi bir kısım hadiselerin bugüne tekabül etmesi, aşure gününe kutsiyet atfetmiştir. Muharrem ayı ve bu ayın 10’uncu günü olan ve uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan birisi de aşure geleneğidir. Milletimizin komşularına, dost ve akrabalarına yılda iki defa dağıttığı güzelliklerden biri kurban, diğeri aşuredir” dedi.
Muharrem ayının müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihi olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, “Hicretin 61’nci yılında Allah Rasulü (S.A.V)’in ‘Cennet gençlerinin efendileri’ sözüyle taltif ettiği, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın iki ciğer parelerinden biri Hz. Hüseyin Efendimizin ve 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehit edilmiştir. Bu hadise özellikle milletimiz başta olmak üzere, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, bütün müslümanların asırlardır dinmeyen ortak acısı olmuştur. O tarihten bu yana bu yaramız hiçbir zaman kapanmadı kapanmayacaktır da. Dün Yezid Hz. Hüseyin’i şehit etmişti. Günümüzün Yezidleri de kan akıtmaya devam ediyor. Bu gelişmeleri acıyla gözyaşlarıyla takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme