Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aşure 5 asırdır şifa dağıtıyor

Aşure 5 asırdır şifa dağıtıyor

Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure Günü, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Mevlevi (Türbe) Camii’nde gerçekleştirildi

Mevlevi (Türbe) Camii, yine tarihi günlerinden birini yaşadı. Binlerce vatandaş, 40 hatimli 40 kazanda pişirilerek hazırlanan şifalı aşureden yiyebilmek için Mevlevi Camii’ne akın etti.
Her yıl farklı bir temanın işlendiği aşure kazanlarında bu yıl, ay yıldızlı Türkiye haritası üzerine, “Biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz” yazılı aşure kazanı büyük beğeni topladı. Cuma Namazı’nın kılınmasının ardından başlayan etkinliklerde, Mevlevihane Müze Müdürü Hasan Özpunar’ın Aşure geleneği ile ilgili kısa bir bilgi vermesinin ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, katılımlarından dolayı AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti.
“YİYEN HERKESE ŞİFA OLSUN İNŞALLAH”
Beş yüz yılı aşkın zamandır devam ettirilen şifalı aşurenin, şehrin en önemli kültürel etkinliklerinden birisi olduğunu belirten Başkan Zeybek, “Hafızlarımız tarafından okunan 40 hatimle 40 ayrı kazanda hazırlanan şifalı aşurenin inşallah yiyen herkese şifa olmasını diliyorum. Etkinliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın, başımızdaki idarecilerin ve ülkemizin kalkınmasın için emek sarf eden herkesin Allah yar ve yardımcısı olsun inşallah.” diye konuştu.
ÖZHASEKİ MEVLEVİHANE MÜZESİ’Nİ GEZDİ
Aşure duasının okumasının ardından etkinliğe katılan davetlilere ve vatandaşlara şifalı aşure ikram edildi. Mevlevi Camii’nin yanı sıra şehrin birçok noktasında şifalı aşure dağıtımı yapılarak çok sayıda insanın bu şifalı aşureden yemesi sağlandı. Aşure dağıtımının ardından, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki protokol mensuplarıyla birlikte Mevlevihane Müzesi’ni gezdi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Mustafa Tutulmaz, Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilli Av. İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Başkanı Av. Abdurrahman Öz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, daire müdürleri, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.