Astral Seyahat Konusu Ne?

Astral Seyahat konusu ne? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat yapmak mümkün mü?Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Astral seyahat ruhun canlı iken bedeninden ayrılarak başka bir yere gitmesidir. Astral seyahat, insanların yanlış rüya tanımından kaynaklanan ve mistik ögelere duyduğu zaaftan doğmuştur. Aslında Lucid Dreaming (Yarı-Uyanık Rüya) deneyiminin yanlış yorumlanmış halidir.

ASTRAL SEYAHAT NEDİR

Astral seyahat kaynağı açısından okültizm ve teofiziyi karşımıza çıkarıyor. Okültizm, doğaüstü inançları teofizi ise süreklilik halinde var olmayı, ruhların devamlı olarak ‘seyahat ediyor oluşunu’ temel alan inanışlar. Başlıca bu iki kaynaktan beslenen astral seyahat terimi, genel itibarıyla bilincin, bedenin dışına çıkarak astral boyut adı verilen farklı bir ‘alana’ geçiş yapması şeklinde ifade edilir. Astral seyahat pek az bilinen, uzak durulan, kelimelere döküldüğünde ise pek hoş karşılanmayan bir terim, zira fazlasıyla mistik ve tam manasıyla doğa üstü konseptler barındırıyor. Bununla birlikte merak edilmeyi, araştırılmayı ve tartışma konusu olarak var olmayı nesillerdir sürdürüyor.

ASTRAL SEYAHAT MÜMKÜN MÜ?

Bilimsel yaklaşım, Astral seyahat fikrini Lucid Dreaming, yani Yarı-Uyanık Rüya deneyiminin yanlış yorumlanmasına bağlıyor. Bu durum uyku-uyanıklık arasında tam uyanmamış, bir nevi yarı uykulu halde ayırt edici özelliklerin etkin olmaması haline işaret ediyor. Biraz daha derine inildiğinde duyu organlarından bilgi alınamıyor, beyin alfa dalgaları yayınlıyor bu haldeyken. Yani kozmik ya da mistik değil, beyindeki neo-korteks tabakaların etkinlik dışı olması ile bağdaştırılıyor astral seyahat ile karşımıza çıkan deneyim eksenli anlatılar. Dolayısıyla astral seyahat diye bir şey yok deniliyor, burada söz konusu olan şey Yarı-Uyanık Rüya ve etkileri. Tavşan uykusu diye bir şey duydunuz mu, işte Lucid Dreaming, halk arasında bu ifadeyle, biraz esprili şekilde tanımlanıyor.

Bakmadan Geçme