• Haberler
  • Gündem
  • ASTOP Türk bilim insanlarına üstün hizmet beratı verecek

ASTOP Türk bilim insanlarına üstün hizmet beratı verecek

ASTOP Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, 'Dünyayı kurtaran çift' olarak tanınan Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye platform olarak üstün hizmet ve başarı beratı vereceklerini bildirdi   jAnkara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Kurucusu ve Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, Kovid-19 aşısında kendi milletlerine öncelik tanıyan Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye platform [&hellip]

ASTOP Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, “Dünyayı kurtaran çift” olarak tanınan Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye platform olarak üstün hizmet ve başarı beratı vereceklerini bildirdi

jAnkara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Kurucusu ve Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, Kovid-19 aşısında kendi milletlerine öncelik tanıyan Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye platform olarak üstün hizmet ve başarı beratı verileceğini açıkladı.
“PLATFORMDA
24 SİVİL TOPLUM KURULUŞU
TEMSİL EDİLİYOR”
Veli Sarıtoprak açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Birçok ülke Kovid-19 küresel salgınıyla mücadele için aşı temininde büyük sıkıntılar yaşadı. Kendi milletine aşı önceliği veren, on binlerce hayatı kurtaran, Türk insanına rahat bir nefes aldıran ‘Dünyayı kurtaran çift’ olarak tanınan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye ASTOP olarak Üstün Hizmet ve Başarı Beratı takdim edeceğiz. Kurucusu ve Onursal Başkanı olduğum ASTOP’un Dönem Sözcülüğünü ASİAD Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu’nun yaptığı platformda 24 sivil toplum kuruluşu temsil ediliyor.”
“TÜRK’ÜN TÜRK’TEN
BAŞKA DOSTU YOKTUR”
Sarıtoprak sözlerini şöyle tamamladı: “Şu bir gerçek ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Yine 2 Türk yardımımıza koşmuş ve Türkiye’yi aşıya boğmuşlardır. Kendilerine şükran ve minnet borcumuz vardır. Yoksa hala Çin aşısına muhtaç şekilde bekliyor olacaktık. Vefa sadece İstanbul’da bir semtin adı değildir. Onlar vefasını ispat etmiştir. Sıra bizdedir.”
Sarıtoprak, Üstün Hizmet ve Başarı Beratı’nın Şahin ve Türeci’ye önümüzdeki günlerde ASTOP Başkanlar Kurulu Üyelerince Federal Almanya Büyükelçiliği’nde törenle teslim edileceğini sözlerine ekledi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme