• Haberler
  • Genel
  • ASTAM Başkentti Çalışmalarını Sürdürüyor

ASTAM Başkentti Çalışmalarını Sürdürüyor

Anadolu Siyasal ve Toplumsal Araştırma Merkezi (ASTAM ) başkent Ankara Balgat'ta Genel Merkezini oluşturdu. Afyonkarahisarlı Mali Müşavir Kadir Daylık, ASTAM 'ın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi

Kadir Daylık, ASTAM’ın çalışma alanlarından olan tıbbi ve aromatik bitkilerin araştırılması ve geliştirilmesi ile ürünlerin ülke ekonomisine kazandırılmasının en önemli proje olduğunu belirtti.

“EKOLOJİDEN EKONOMİYE AFYONKARAHİSAR PROJESİ ÖNEMLİ”

Daylık, “ASTAM önderliğinde Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren ve yeni kurulacak olan kadın kooperatiflerine ‘Ekolojiden Ekonomiye’ projesi kapsamında Afyonkarahisar ilinin de dâhil edilmesini sağlayacağız. Tıbbi ve Aromatik bitkilerin Afyonkarahisar bölgesinde önemli bir yere sahip olacağına inanıyoruz. Afyonkarahisar’da ve çevre illerde AR-GE faaliyetlerine başladık. Ayrıca bölgedeki gelişmeleriyakından takip etmek için AFSÜ’nün 23-24 Kasım 2023 tarihlerinde düzenleyeceği 7. Tıbbi, Aromatik ve Baharat Bitkileri Çalıştayına katılmayı planlıyoruz. Bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ederek Afyonkarahisar tarımına ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı arzuluyoruz. Ayrıca bu alandaki kadın kooperatiflerine bilimsel destek ve eğitimler vermeyi hedefliyoruz. En son 7 Kasım’da Ankara’da ASTAM Genel merkezinde bir çalışma yaptık, benim içinde bir sevda olan Afyonkarahisar’ a katkı sağlamak, Afyonkarahisar sorunlarını ilgili çalışma gruplarına, akademisyen arkadaşlarıma, hocalarıma aktarmak için bu çalışmalarda bulunmaya, yönetim kurulu toplantılarına katılmaya elimden geldiğince gayret ediyorum.” dedi.

“HEDEF TOPLUMA YARARLI STK OLABİLMEK”

ASTAM kuruluş felsefesini toplumun ihtiyaçları doğrultusunda uzman çalışma grupları ile fikirler ve uygulama planları üretmek olarak açıklayan Daylık, şunları kaydetti: “ASTAM temel çalışma alanları oluşturmuş olduğu çalışma grupları ile ülkemizdeki iç ve dış politik gelişmeleri yakından takip ederek, ekonomi başta olmak üzere mali gelişmeler hakkında,iç piyasada ve dış piyasadaki her türlü gelişmeleri takip ederek üreticimize sanayicimize destek olmayı hedefliyoruz.  Sağlık ve fen bilimleri alanlarındaki gelişmeleri takip ederek, ülkemizin en önemli sorunlarından tarım ve hayvancılığın daha verimli hale gelmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tarım ve hayvancılık üzerine bilimsel araştırmalar yaparak üreticimize destek olmak, tarımsal kalkınmada gerekli bilimsel araştırmalar yaparak ve ayrıcakadın ve gençlerimize istihdam alanları açan projeler üretmeyi hedefliyoruz. Eğitimden tutunda uyuşturucu ile mücadeleye kadar birçok konuda oluşturmuş olduğumuz çalışma grupları ile hem eğitim hem de destek noktasında topluma yararlı sivil toplum kuruluşu olmayı hedefliyoruz. ASTAM, gücünü farklı disiplinlerden gelen akademisyenler, iş insanları, siyasetçiler, askerler, diplomatlar ve bürokratlardan alıyor.”

“ASTAM YAŞAM ÜSTÜ MERKEZLERİN KURULMASINI PLANLIYOR”

Daylık, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizin belirli bölgelerinde Yaşam Üstü Rehabilitasyon Merkezlerinin kurulması konusunda çalışmalara başladık. Ülkemizin özellikle sağlık ve rehabilitasyon alanında bakıma muhtaç bireyler olsun veya olmasın yaşam üstü sağlık merkezlerinin oluşturulması, işletilmesi ve bu merkezlerde hem sağlık hem eğitim hizmetlerinin kontrollü bir şekilde verilmesini hedefliyoruz. ASTAM bünyesindeki sağlık merkezlerinin iklimsel ve coğrafi koşullar dikkate alınarak fizibiliteleri yapılan bölgelerde kurulmasını hedefliyoruz. ASTAM Yaşam Üstü Merkezlerinin en önemli hizmet alanı bakıma muhtaç bireyler olsun veya olmasın üst düzey sağlık merkezlerini hayata geçirmek olacak. Bu konuda araştırma geliştirme faaliyetlerine başladık. Önümüzdeki günlerde bu konularda yapmış olduğumuz çalışmaları kamuoyuna inşallah paylaşacağız.”

Bakmadan Geçme