Asrın Felaketi Fotoğraflarla Sergilendi

Afyonkarahisar İnşaat Mühendisleri Odası ve AFAD Zafer Meydanı'nda Deprem Fotoğrafları Sergisi Açtı.

Haber

Afyonkarahisar İnşaat Mühendisleri Odası ve AFAD’ın hazırlamış olduğu 6 Şubat Depremi Fotoğraf Sergisi Zafer Meydanı’nda açıldı. 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinde çekilen fotoğraflar sergilendi. Enkazların ve yardım çalışmalarının yer aldığı fotoğraflar vatandaşları duygulandırdı. Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız açılışta yer aldı. VR Gözlük ile deprem bölgesinin görüntülerini izleyen Yıldız, yıkımın gerçekten büyük olduğunu dile getirdi. Sanal gösterimin ardından sergiyi gezen Yıldız, daha sonra AFAD’dan bilgi aldı.
İnşaat Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Bayram Sinan Millik fotoğraf sergisinin açılışında şöyle konuştu: “İnşaat Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak 17 Ağustos 1999’da yaşamış olduğumuz depremin yıldönümünde vatandaşlarımızda deprem konusunda bir bilinçlendirme oluşturmak için düzenlemiş olduğumuz fotoğraf sergimiz açıyoruz. Antakya Sanat Kollektifi’nin hazırlamış olduğu 6 Şubat depremlerinde Antakya’nın fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergimiz. Açılışımızı Afyonkarahisar Belediye’mizin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Sayın Belediye Başkan Yardımcımız Ömer Yıldız’a da teşekkür ediyoruz. Bugün saat 18’e kadar sergimize bekliyoruz.”

Haber
Asrın felaketinin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışında Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız yer aldı. Yıldız: “17 Ağustos depremi ile ilk kez hem deprem bilinci oluşması hem de toplumsal travma yaşanmasından dolayı bir dönüm noktasıdır. Daha önce de büyük depremler yaşadık ancak 17 Ağustos’tan sonrasında sizler gibi odalar, sivil toplum kuruluşları bu işi daha çok sahiplenmeye, daha çok farkındalık oluşturmaya başladı. Şu anda da bu farkındalık çalışmalarından birinin açılışındayız. Biraz sonra maalesef o günleri, o izlenimleri tekrar yaşayacağız. Biz de geçtiğimiz günlerde Afyon olarak küçük çaplı da olsa bir deprem yaşadık. Aslında yapılaşmanın sizler gibi uzmanlar tarafından yapılması, kontrolünün sağlanması çok önemli. Bunun temeli de bilime dayanmaktadır. Bilime uygun binalar yaptığımızda, nasıl bazı ülkeler depremin üstesinden geliyorsa biz de bu alanda bu işi sağlamış olacağız. Sadece sağlıklı, dayanıklı bina yapmak önemli elbette ama örneğin Afyon için olası bir deprem anında tahliye de önemli. Biz Afyonkarahisar Belediyesi olarak hem yapılaşmada imar kanununa uygun yapılması halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz hem de trafik düzenlemeleriyle olası bir deprem anında tahliyenin gerçekleşmesi için de çalışmalar yapıyoruz. Sizin burada yapmış olduğunuz çalışma hem farkındalık açısından hem de depremden önce ne yapmamamız gerektiğini konuşmak açısından güzel bir çalışma. Bu yüzden İnşaat Mühendisleri Odamıza teşekkür ediyorum. AFAD’ın da bir faaliyeti var burada, onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz üzerimize düşen görevi, sizler inşaat mühendisi olarak, bilimsel çalışanlar olarak biz de belediye yönetimi olarak üzerimize düşen görevi yaptığımızda bu şekilde bu depremlerden sorunsuz, kayıpsız, acısız çıkmanın yolunu bulacağız. Bu yöndeki çalışmaların devam etmesini diliyorum.”

Haber

Haber

Bakmadan Geçme