ASMMMO'nın 24. genel kurulu yapıldı

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı'nın 24. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Mevcut Oda Başkanı Serhat Gümüş ile önceki dönem Oda Başkanı Erdal Sayar'ın başkan adaylıklarında iki listenin yarışacağı seçim yarın yapılacak. Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı'nın 24. olağan genel kurul toplantısı dün oda da yapıldı. 5 Haziran 2022 Pazar [&hellip]

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı’nın 24. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Mevcut Oda Başkanı Serhat Gümüş ile önceki dönem Oda Başkanı Erdal Sayar’ın başkan adaylıklarında iki listenin yarışacağı seçim yarın yapılacak.
Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı’nın 24. olağan genel kurul toplantısı dün oda da yapıldı. 5 Haziran 2022 Pazar günü 9.00-17.00 saatleri arasında oda da seçim yapılacak.
DİVANA AÇAN BAŞKANLIK ETTİ
ASMMMO’nın genel kurul divanı Fettah Açan’ın Başkanlığı’nda; Erol Yaman, Saniye Verimli, İsmail Kızar’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra oda üyeleri tarafından divana genel kurul tutanaklarının imzalama yetkisi verildi. Başkan adayları Serhat Gümüş ve Erdal Sayar seçime katılacak yönetim, denetleme ve disiplin ile birlik delegesi aday listesini divana verdi. Genel kurul toplantısına oda üyelerinin yanı sıra; TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Fettah Açan, İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gün, Kütahya Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Hatice Balı ve Oda Üyesi Kıymet Kazan, Denizli Mali Müşavirler Odası önceki dönem Oda Başkanı Ali Osman Horzum ve Aydın Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu Başkanı Nevzat Akıncı katıldılar. Toplantıda TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaoğlu’nun mesajıda okundu.
MEVCUT ODA BAŞKANI GÜMÜŞ ADAY
Oda Başkanı Serhat Gümüş’ün başkan adaylığındaki listesinin yönetim kurulu üye adaylıklarında: Naci Yıldırım, Kadir Karaağaç, Serhat Gümüş, Zeynep Sardoğan ve Mehmet Acar var. Disiplin kurulu üye adaylıklarında: Onur Yalçın, Zeki Açıl, Dilek Ünal, Ahmet Cavit Osmanî, İbrahim Cüneyt Aynacı bulunuyor. Denetim kurulu üye adaylıklarında: Volkan Hamamcı, Zuhal Şungar, Murat Pirinç var. Birlik delege adaylıklarında: Kadir Arık, Ziya Coşkun Karadeniz, Erol Yaman, Mustafa Karyağdı, Ömür Çınar, Esra Birliktir, Hüseyin Kalaycı, Huriye Eymur, A. Yiğit Danıştekin, Nalan Özge Erdoğan ve Mehmet Acar var.
ESKİ ODA BAŞKANI SAYAR ADAY
ASMMMO’nın önceki dönem Başkanı Erdal Sayar’ın başkan adaylığındaki listenin yönetim kurulu üye adaylıklarında: Yusuf Tür, Halil Kocaerkek, Kadir Daylık, Fikriye Zümrüttaş var. Disiplin kurulu üye adaylıklarında: Rasime Kıpırtı Fedakâr, Ramazan Çallı, Ahmet Umut Deniz, Ahmet Alp, Özlem Güleç bulunuyor. Denetim kurulu üye adaylıklarında: Muhammet Tosun, Serkan Aytekin, Serkan Atasoy yer alıyor. Birlik delege adaylıklarında: Erdal Sayar, Aziz Aslan, İbrahim Başar, Afşin Arısoy, Uğur Esmer, Necmiye Kayıkçı, Ahmet Şahin, İbrahim Ölmez, Yusuf Tür, Kazım Güleç ve İbrahim Gülşen var.
“KAZANAN MESLEĞİMİZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ OLSUN”
Oda Başkanı Serhat Gümüş yaptığı açış konuşmasında, Covid-19 pandemi sürecinde Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirlerinde son derece zorlu bir süreç yaşadıklarını söyledi. Bunu her yeri geldiğinde ifade ettiklerini belirten Gümüş, “Amacımız hep mesleğimiz ve meslektaşımızdı. Covid-19 pandemi süreci bizleri çok yordu. Hali hazırda bu üç yılı geçirdik. Şimdi şahsımla birlikte seçime katılacak iki tane başkan adayı var. İkiside benim için birbirinden çok kıymetlidir. İkisine de başarılar diliyorum. Seçimli genel kurul toplantımızın dostluk atmosferinde geçmesini kazananın mesleğimiz ve meslektaşlarımız olmasını diliyorum.” dedi.
GÜN: AFYON’DA GÜZEL VE DEMOKRATİK BİR ORTAM VAR
İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gün toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul Odası’nın Anadolu’daki odalardan ayrı düşünülemeyeceğini söyledi. Gün, “Bizler Anadolu odaları ile birlikte bir bütünüz. İstanbul Odamız hep üretmiştir, ürettiklerinide hep Anadolu odaları ile paylaşmıştır. Bundan sonraki yeni süreçtede biz yine elimizden geldiğince ürettiklerimizi Anadolu odalarımızla paylaşacağız. Afyonkarahisar SMMMO genel kurul toplantısında olmaktan dolayı çok mutluyum. Güzel ve demokratik bir ortam var. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Zorlu bir süreç yaşıyoruz. Mesleğimiz dijitalleştikçe daha çok zorlaşıyor. Zorlaşma çeşitli sorunlarıda yanında getiriyor. Biz bunları çözebilecek kapasitedeyiz. Adaylar zor bir görevi ifa etmek üzere yarışıyorlar. Seçilecek olan yöneticilerimize başarılar diliyorum. Afyonkarahisar için, ülkemiz için ve mesleğimiz için hayırlısı olsun.” diye konuştu.
BALI: KADIN YÖNETİCİ SEÇİMİ SEVİNDİRDİ
Kütahya Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Hatice Balı, Kütahya Oda Başkanı Ahmet Bülbül’ün Afyonkarahisar’daki meslektaşlarına selamlarını ileterek konuşmasına başladı. ASMMMO’nın olağan 24. genel kurul toplantısının camia için hayırlara vesile olmasını dileyen Balı, “Covid-19 pandemi tedbirlerinin ardından genel kurul toplantılarının yapılmaya başlanmasıyla uzun süredir biraraya gelememiş olmaktan kaynaklanan pek çok şeyi tekrar paylaşabilmeyi sağlamıştır. Bu durum bizi çok mutlu etti. Kütahya Odası olarak biz ilk toplantıda hem genel kurulumuzu hep seçimimizi yapmıştık. Böylesi demokratik ve hoş ortamlar bizim hoşumuza gitmektedir. Ben Kütahya Mali Müşavirler Odası’nın ilk kadın yönetim kurulu üyesiyim. Bu noktada Nevşehir Mali Müşavirler Oda Başkanlığına seçilen hemcinsim Sayın Filiz Sayın’ı da bu vesile ile tebrik ediyor, gıyabında başarılar diliyorum. Bir kadın olarak çok sevindik mutlu oldum.” şeklinde konuştu.
HORZUM: CUMHURİYETİN VE BAĞIMSIZLIĞIN ÖNCÜSÜ AFYON KADINLARI ÖN PLANA ÇIKARMADA DA ÖNCÜ
Denizli Mali Müşavirler Odası önceki dönem Başkanı Ali Osman Horzum toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Afyon’a gelmek beni her zaman heyecanlandırır. Çünkü Afyon cumhuriyetin kazanıldığı topraklardır. Afyon bağımsızlığına düşkün bir ilimizdir. Benim zülfiyarimdir, her ne kadar Denizli Oda Başkanlığı yapsamda, Denizli’de mesleğimi icra etsemde bende sizlerden biriyim yani Afyonluyum. Aslen Başmakçı ilçesinin Hırka köyündenim. Allah belamı versin bende yörüğüm, sizlerdenim. Afyon nasıl cumhuriyetin kurulmasında ve bağımsızlıkta önderlik ettiyse oda kurullarında kadınlara yer verme, kadınları ön plana çıkarma konusunda da hakikaten biz Ege odalarınada önderlik etti. Bu hususta Afyonlu meslektaşlarımız bir alkışı hakketmektedir. Geliyor gelmekte olan, kadınlar gelsin. Kadın elinin değeceği her yerin daha güzel olacağına inanıyoruz. En azından savaşlar biter çekişmeler biter. Barış gelir ana yüreği gelir, anacıl oluruz diye düşünüyorum. Covid-19 pandemi süreci çok zor geçti, hasret kaldık. Ama bu süreçte gördük ki birçok şey evriliyor. Meslekte evriliyor. Artık defter tutmanın çok ötesinde danışmanlığa, teknolojiye gidiyor. Bu konuda oda kurullarını çok önemsiyoruz. Çünkü onlar mesleğimize yön verecekler, onlar geleceğimizi tayin edecekler. Afyonkarahisar oda seçiminde iki değerli üstadımız yarışacaklar. Bu bir bayrak yarışıdır. Asla ve kata rakip değillerdir. Göreve seçilecek meslektaşlarımızın öncelikle mesleğimize, meslektaşlarımıza, Afyonumuz’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
GÜMÜŞ: HER MESLEKTAŞIMIZA DOKUNMAYA ÇALIŞTIK
Başkan adaylarından ilk olarak Serhat Gümüş konuştu. Gümüş şunları kaydetti: “Seçimin Afyonumuz’a, mesleğimize, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan her kim olursa olsun, şahıslar önemli değil mesleğimiz ve meslektaşımız olsun. Birbirimizin iyi niyetinden hiçbir şekilde şüphemiz yoktur. Yorucu bir süreç geçirdik her meslektaşımıza dokunmaya çalıştık. Her meslektaşımıza ulaşmaya çalıştık. Bu vesile ile onların dertlerini dinledik. Biz dertlerimizi anlattık. Birbirimizin çay ve kahvesini içerek her biriyle ayrı 40 yıl hatıra vesile olduk. Hali hazırda tarafıma 3 yıl bir dönem bir oda başkanlığı görevi nasip oldu. Bilindiği üzere bunun iki yılı pandemiyle geçti. Bireysel problemler çok fazla oldu. Mesleki problemlerin yanında malum mücbir sebep olsun, kısa çalışma ödenekleri olsun, pandemi ücretsiz izinleri olsun hepsinin ayrı problemleri olmuştur. Meslekle ve birbirimizle alakalı başkaca problemlerimizde oldu. Elimizden geldiği kadar hepinizin yanında olmaya çalıştık. Bu gayret şahsıma değil ekibime ait bir durumdur. Ekip olarak çoğu problemi çözerken bir kısım çözemediğimiz konularda oldu. Çözemediğimiz tüm sorunlar için özür diliyorum. Ama vicdanımız rahat. Çünkü herkesle ve herşeyle teker teker ilgilenme gayertinde olduk. Nasip olursa bundan sonraki süreçte üç yıllık bir oda başkanlığı görevi olacak. Bundan sonrada aynı gayret ve aynı heyecanı ekibimle göstereceğimize huzurlarınızda söz veriyorum.”

SAYAR: İTİRAF EDİYORUM BAZI KARAR VE TERCİHLERDE OLAN YANLIŞLARIMDAN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM
Oda Başkan adayı Erdal Sayar şöyle konuştu: “Bilindiği üzere yasa gereği 6 yıl önce başkanlık görevini bırakmak zorunda kalmıştım. Bu 6 yıllık dönemde 3 yıl TÜRMOB Disiplin Genel Kurul Sekreterliği, kalan 3 yıllık dönemde de TÜRMOB Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu’nda yönetim kurulu üyeliği görevi yapmaktayım. Görevim TÜRMOB seçimlerine kadar yani 10’cu aya kadar edvam edecektir. Altı yıllık dönemde bilindiği üzere Afyonkarahisar’da gerek meslektaşlarımıza gerekse mesleğimize gerekse odamıza elimden gelen her türlü desteği verdiğime inanıyorum. Ancak şunu itiraf etmeket sakınca görmüyorum; Bazı kararlarda bazı tercihlerde yanlışlarım olmuştur. Ondan dolayı da sizlerden özür diliyorum. 45 yıldır Mali Müşavirlik yapmaktayım ve bunun 32 yılı oda çalışmalarında geçti. Bu sürede mesleğimize ve odamıza emeği geçen tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Kurul raporları sırayla okunarak oybirliği ile ibra edildi. Yönetim ve denetleme kurulları ayrı ayrı ibra edilmesiyle genel kurul toplantısı tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme