Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aslanhan anne ve babalara seslendi

Aslanhan anne ve babalara seslendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün Bilgiden Bilince Konferansları kapsamında Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, Afyonkarahisar’a geldi. Konferansında anne ve babalara seslenen Aslanhan, çocuklara iyilik yaptıklarını düşünürken kötülük yaptıklarını kaydetti

Afyonkarahisar’daki KYK yurtlarında kalan öğrencilerle bir araya gelen Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, kariyer planlaması üzerine verdiği konferansta deneyimlerini gençlerle paylaştı.
Bilgiden Bilince Konferansı Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Konferansa Vali Mustafa Tutulmaz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Feyzullah Dereci, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, gençlerin kariyer planlamalarında dikkat edeceği konuları örneklerle anlattı. Aslanhan, kimi zaman düşündürdü kimi zamanda güldürerek gençlere hayat dersi verdi. Tembellikten, cep telefonuna düşkünlükten, kötü arkadaş seçiminden, hedefsizlikten söz eden Aslanhan, başarmanın yolunun alın teri olduğunu, alın teri olmayan hiçbir işin başarılı olamayacağını aktardı. Aileleri tarafından aşırı korumacı şekilde yetiştirilen çocukların ileriki yıllarda zorluklar yaşadığını kaydeden Aslanhan, anne ve babaların çocuklarını biraz daha özgüveni yüksek şekilde yetiştirmesi gerektiğini belirtti. Aslanhan, “Aşırı korumacı aileler çocuklarına iyilik yaptıklarını zannederken aslında kötü davranıyor olabilirler. Öte yandan günümüzde çocuklarla ebeveynlerin dili maalesef değişmiştir. Anne ve baba olarak buna dikkat etmeli, çocuğumuzun düşünce ve ruh dünyasını daha iyi anlamaya çalışmalıyız.” dedi.
Konferansın ardından Vali Tutulmaz ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Feyzullah Dereci, Gençlik Merkezi öğrenciler tarafından hazırlanan ebru sanatı ile yapılmış tabloyu Aslanhan’a takdim etti.