• Haberler
  • Genel
  • Aslan ziyaretlerine devam ediyor – Kocatepe Gazetesi

Aslan ziyaretlerine devam ediyor – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski İl Başkanı Aziz Aslan, ziyaretlerine devam ediyor 'Esnaf ekonominin en önemli çakıdır'İlk olarak TÜSEMKON Federasyon Genel Başkan Yardımcısı, Afyon Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu’nu, ziyaret eden MHP MYK Üyesi ve eski il Başkanı Aziz Aslan, Dernek Başkanı Ali Çiloğlu ile sebze [&hellip]

Aslan ziyaretlerine devam ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski İl Başkanı Aziz Aslan, ziyaretlerine devam ediyor

“Esnaf ekonominin en önemli çakıdır”
İlk olarak TÜSEMKON Federasyon Genel Başkan Yardımcısı, Afyon Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu’nu, ziyaret eden MHP MYK Üyesi ve eski il Başkanı Aziz Aslan, Dernek Başkanı Ali Çiloğlu ile sebze ve meyve üreticilerinin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Ziyarette konuşan Çiloğlu 5957 sayılı yeni Hal Yasa Tasarısı ile ilgili değerlendirme bulundu. Medya organlarında yer verildiği şekilde 5957 Sayılı Hal Yasa Tasarısı’nın Mart ayı itibariyle işlerlik kazanmasıyla yaş sebze meyve de yüzde 25 ucuzluğun akla mantığa sığmadığını vurgulayan Çiloğlu: “Yaş sebze meyvenin ucuz olabilmesi için coğrafi şartlar, iklim şartları ve mevsimler farklılığın değişkenliğinin büyük etki gösterir. Arz talep dengesi de sebze ve meyvenin fiyatını etkileyen nedenlerden biridir. Günümüz de Akdeniz bölgesinde üretilen yaş sebze meyve de bugünlerde daha iyi bir ihracaat yapılıyor. Örneğin patlıcan, biber, salatalık, domates başta olmak üzere. O nedenle mevsime göre sebze meyvenin ucuz olması yaşanır. Kaldı ki yasa değişikliğiyle Hal Yasası’nın gündeme girmesiyle değil. Ülkemiz de 1960 yılından bu tarafa Hal Yasası gündemdedir. Sezon olarak tabir ettiğimiz 2010 yılında yerli üretim başladığında kavurucu sıcaklar nedeniyle Türkiye de domates de özellikle bir sorun yaşandı. Yani dönemsel şartlar yaş sebze mevyenin kalite ve fiyatına etki eder.Hal yasası uygulamasının ertelenmesi için çalışmalar yapıyoruz.”dedi.
Esnafın ülkenin bel kemiği olduğunu kaydeden Aziz Aslan, yaşanan ekonomik kriz sonrası özellikle küçük esnafın sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Ekonominin çarklarının dönmesinin ve vatandaşın alım gücünün artmasının esnafın sıkıntılarını azaltacığını ifade eden Aslan, “Esnaf işleyen bir ekonominin en önemli çarkıdır. Para trafiği esnaf sayesinde döner. Vatandaş parasını esnafta harcar, ensaf vergisini verir bu bir döngü olarak ekonominin canlı olmasını sağlar. Esnafımızı aya kaldırmak için MHP iktidarıyla kesin çözümler ve etkili yatırım teşvikleri sağlayacağız”dedi.
MHP MYK Üyesi Aziz Aslan daha sonra Ülkü Ocağı Başkanı Tevfik Baykal’ı ziyaret etti. Ziyarette ülkü Ocaklarındaki gençlerle sohbet eden Aziz Aslan, gençlerin sıkıntılarını dinledi. Oldukça samimi bir atmosferde geçen ziyaret sonrası Aslan ve ülkücü gençler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bakmadan Geçme