Aslan görevi devir aldı – Kocatepe Gazetesi

Partide düzenlenen törenle görevi devir alan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, hakkıyla hizmet etmek için mücadele vereceklerini açıkladı 7 Nisan Cumartesi günü yapılan seçimli genel kurul toplantısı sonucu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı görevine seçilen Aziz Aslan partide düzenlenen basın toplantısı ile görevi Ahmet Zeki Ertürk’ten teslim aldı.'ALLAH YARDIMCILARI OLSUN'MHP’de İl Başkanlığı devir teslim [&hellip]

Aslan görevi devir aldı

Partide düzenlenen törenle görevi devir alan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, hakkıyla hizmet etmek için mücadele vereceklerini açıkladı

7 Nisan Cumartesi günü yapılan seçimli genel kurul toplantısı sonucu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı görevine seçilen Aziz Aslan partide düzenlenen basın toplantısı ile görevi Ahmet Zeki Ertürk’ten teslim aldı.
“ALLAH YARDIMCILARI OLSUN”
MHP’de İl Başkanlığı devir teslim töreninde ilk konuşmayı İl eski Başkanı Ahmet Zeki Ertürk yaptı. 7 Nisan Cumartesi günü partinin il eski başkanlarından Aziz Aslan’ın kongrede yarışı önde bitirdiğini ifade eden A. Zeki Ertürk, 8 Ocak 2011 tarihinden itibaren yürüttüğü il başkanlığı görevini Aziz Aslan’a devir edeceğini söyledi. Ertürk; “8 Ocak 2011 tarihinden 16 Ocak 2012 tarihine kadar MHP’yi temsil ve yönetim sorumluluğunu birlikte yürüttüğümüz çok değerli yönetim kurulu üyelerine, ilçe başkanlarımıza ve ilçelerdeki yöneticilerimize, Belediye Başkanlarımıza ve meclis üyelerine, İl Genel Meclisi üyelerine, belde teşkilatımızın yöneticilerine bana sağlamış oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Aziz Aslan’a bu görevi devir aldığı günden itibaren üstün başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Bugüne kadar bu partinin başarısı için emeği geçmiş herkese teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulu üyelerinede tekrar başarılar diliyorum.” dedi. Aslan ve Ertürk el sıkışarak objektiflere poz verdi.
AMAÇ SADECE HİZMET
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, İl eski Başkanı A. Zeki Ertürk’e görev yaptığı süre içerisinde yaptığı başarılı çalışmaları ve emekleri için teşekkür etti. Aslan, Ertürk’e başarılı çalışmaları anısına plaket verdi. Aziz Aslan daha sonra besmele çe-kerek başkanlık koltuğuna oturdu. MHP İl Başkanı Aziz Aslan, 7 Nisan 2012 tarihinde yapılan il kongresinde şahsı ve ekip arkadaşlarının oluşturduğu oluşturduğu listenin seçim sandığından birinci sırada çıktığını kaydetti. MHP’de bütün kongrelerde kazanan ve kaybeden olmadığını ve olmayacağını söyleyen Aslan; “Her ne kadar 7 Nisan öncesi ve sonrası çok şeyler söylenmiş olmasına rağmen Bizler açısından artık geçmiş geçmişte kalmıştır. Geçmişten önemli dersler çıkararıp yarın ne yapacağımızın hesabını yaparak MHP’yi Afyon’da mümkün olan en kısa zamanda en etkin şekilde nasıl yukarılara çekebiliriz onun hesabını yapmak durumundayız. Her zaman söylediğimiz gibi sadece ve sadece amacımız hizmettir. Bu hizmeti yerine getirirkende bütün arkadaşlarımızın istişarelerine, fikirlerine önem vereceğiz.” diye konuştu.
ÜLKE ŞARTLARI ZOR
Niyetin hayır akıbetlerininde el birliği ile hayır olacağı düşüncesiyle şahıslarla ilgili herhangi bir polemiğe girmeyeceğini ifade eden MHP İl Başkanı Aziz Aslan, insanın olduğu yerde problemlerin olabileceğini söyledi. İnsan yaradılışında bunun olduğunu belirten Aslan; “Bize düşen görev bu problemleri problem olmaktan çıkarıp hizmeti kolay götürebileceğimiz araç ne ise o araçları hep birlikte bulmanın mücadelesini vermek istiyoruz. Ülkemizdeki şartların zor olduğunu hep birlikte biliyoruz. Son 10 senedir tek başına ülkeyi yöneten iktidar gerçekten insanlarımızın hür iradelerini ve fikirlerini söyleyemez hale getirmiştir. İnsanlarımız birbirinden çekinir hale gelmişlerdir. İnsanlarımız ekonomik olarak halinden memnun olmasa bile bunu açıkça ifade etmekten çekinmektedir. Muhalefette olsak insanlarımızın bilinçlendirilmesi yolunda MHP’liler olarak ne gerekiyorsa onu yapmak gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
DİĞER PARTİLERLE
İSTİŞARE YAPMAYI
PLANLIYORUZ
Sabırla, azimle, amaçları iyi belirleyerek gayreti elden bırakmadan harekete geçerek, vicdani huzur içinde çalışmaları yürütmek istediklerinden söz eden MHP İl Başkanı Aziz Aslan, tüm partililer ve Afyonkarahisar halkına seslenmek istediğini açıkladı. Aslan; “Bütün siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. İktidar olsun muhalefet olsun. Siyasi partiler arasındaki uyum, uzlaşma ve istişare her il için çok önemlidir. Bizde diğer siyasi parti mensuplarıyla istişareler yapmayı düşünüyoruz. Bizlere düşen görevin muhalefette olsa ne olduğunu çok iyi tespit edip ona göre bir strateji belirlemek istiyoruz. Türkiye’de şimdiye kadar sert ve sivri siyasi anlayıştan Türk siyasetine zarar geldiğini düşünenlerdenim. Sertlik yerine uzlaşma ile istişare ile ve saygınlıkla hizmet götürmenin daha doğru olacağını düşünüyoruz. İnsanların gönlüne girmeden, onların saygınlığını kazanmadan, onların güvenini kazanmadan onlardan oy almanın ve teveccüh görmenin artık günümüzde imkansız olduğunu düşünüyoruz ve hareket tarzımızın buna göre belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda değerli hemşehrilerimizinde, basın mensuplarımızında bizlere destek vereceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
MÜCADELE HAKKIYLA HİZMET
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, devir teslim töreninde kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Milletvekili aday adayı olma düşüncesi olup olmadığı sorulan Aslan bu soruya şu şekilde cevaplandırdı: “Bu konu bir polemik konusu oldu. Belki polemik oldu demekde doğru değil. Benden böyle bir taahhüde girmem istendi. Siyasi anlayışta hiç kimse başka bir kimse ile ilgili tahakkümü olupda işte sen şuraya aday olma gibi bir düşünceye sahip olamaz. Benden milletvekili aday adayı olmama taahhüdünü isteyen arkadaşlarım acaba üç yıl sonrasında biz hayatımızı garanti edebiliyor muyuz? Üç yıl sonrası için tabiri caizse ölek mi görek mi? Bunlar yanlış hesaplar. Biz şu anda MHP İl Başkanlığı makamını hakkıyla hizmete dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz. Allah bazı insanlara bazı dönemlerde ağır yük yüklermiş. Bu kardeşinizede MHP bayrağı altında 23 senedir ağır yük yükledi. Bizlere düşen görev bu yükün altından alnımızın akıyla kalkmak.” Listesinde yer alan bazı kişilerin parti üyelikleri olmadığı iddiası hakkında konuşan Aziz Aslan, teferruatlarla uğraşmayıp sonuç almak için uğraşacaklarını belirtti. Kongre adayı Sefa Değirmen’in yasal hakkını kullanıp itiraz ettiğini belirten Aslan, seçim kurulunun iddiaları red ettiğini sözlerine ekledi. MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve partililer toplantıda hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme