• Haberler
  • Genel
  • Aslan: Başbakan’ın açıklamasını reddediyoruz – Kocatepe Gazetesi

Aslan: Başbakan’ın açıklamasını reddediyoruz – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 Olayları ile ilgili açıklamasını kabul etmediklerini belirtti Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 Olayları’na ilişkin yaptığı açıklamanın Türk Milleti için hayırlı olmadığını kaydetti. Aslan, “Sayın Başbakan’ın 1915 olayları ile ilgili olarak �'te Ölen Ermenilerin torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz’ [&hellip]

Aslan: Başbakan'ın açıklamasını reddediyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 Olayları ile ilgili açıklamasını kabul etmediklerini belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 Olayları’na ilişkin yaptığı açıklamanın Türk Milleti için hayırlı olmadığını kaydetti. Aslan, “Sayın Başbakan’ın 1915 olayları ile ilgili olarak ‘1915’te Ölen Ermenilerin torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz’ Şeklindeki köhne bir açıklaması milli vicdanları sızlatmış ve vatan evlatları tarafından öfkeyle karşılanmıştır. Başbakan bu sözleri ile adeta yıllardır Ermenilerin ve Amerika’nın yapmak istediğini kolaylaştırmıştır. Ermeni soykırımı iddialarında ekmeklerine yağ sürmüştür. Bir manada Ermenilerden özür dilenmiş ve Ermeni Soykırım iddiaları kabul edilmiştir. Ve bu TC Başbakanı tarafından yapılmıştır. ABD Başkanları gibi konuşmuştur. Belli ki bir yerlere mesaj vermeye çalışmaktadır” dedi.
HOCALI KATLİAMI HATIRLANSIN
Aslan, Hocalı Katliamı’nı hatırlatarak “Ermeni Diasporası’nın arzuları okşanmış ve 99 yıllık mücadelemiz büyük bir gedik vermiştir. Bu millet Akdamar Adasını unutmamıştır, Hocalı katliamını Unutmamıştır. Ermenilerce yapılan katliamları toplu mezarları unutmamıştır. Kurtuluş savaşında Ermenilerin yaptıklarını, Asalıyı ve PKK’yı doğurduklarını Şehit Büyükelçilerimizi unutmadık. Bu açıklama, Türk Milleti’ni küçük düşüren ve suçlu gösteren bir açıklama olup Türk tarihinin gerçeklerini yansıtmaktan uzaktır. Aynı duyguları Azerbaycan, Karabağ, Hocalı şehitleri için hiç duymadık” diye konuştu.
AÇIKLAMANIN
ZAMANLAMASI
MANİDAR
Açıklamanın Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bağlantılı olabileceğine dikkat çeken Aslan, “Bu açıklama Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde güç lobilerinin desteğini alabilmek hesaplarına yöneliktir. Makamda kalmak veya Cumhurbaşkanı olabilmek adına bu milletin saygınlığına leke düşürecek ve dünya milletlerini ilgilendiren böyle hassas bir konuda milletin vicdanını sızlatacak sözlerin böyle bir zamanda sarf edilmesi çok manidardır. Bir Türk olarak Ermenilere hiçbir özür borcumuz yoktur. Peki Türklere yapılan işkence ve katliamlardan kim özür dileyecektir? Başbakan, daha önce de Iraktan sağ-salim dönmeleri için Amerikan askerleri için dua etmişti. Sayın Başbakan sen kimin Başbakanısın anlayamadık! Kendi milletini diğer milletlere göre hakir gören ve zayıf düşüren anlayış ancak kınanabilir. 120 senedir Ermeni mezalimine uğramış Türk Milleti’nin torunları olan Türk milliyetçileri olarak bu açıklamayı kabul etmiyoruz, reddediyoruz ve protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme