• Haberler
  • Genel
  • Aslan: Afyon’u olması gereken konuma getireceğiz

Aslan: Afyon’u olması gereken konuma getireceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Aziz Aslan, Karahisar Tv’de Yerel Gündem’in konuğu oldu. Aslan, MHP’nin Afyonkarahisar’daki hedefleri için hayli iddialı konuştu 'Birinci parti olacağız'Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Aziz Aslan [&hellip]

Aslan: Afyon'u olması gereken konuma getireceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Aziz Aslan, Karahisar Tv’de Yerel Gündem’in konuğu oldu. Aslan, MHP’nin Afyonkarahisar’daki hedefleri için hayli iddialı konuştu

“Birinci parti olacağız”
Karahisar Tv Haber Müdürü Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Aziz Aslan konuk oldu. Aslan, Murat Emre’nin yanı sıra Kocatepe Gazetesi Editörü Burak Aydın, Türkeli Gazetesi Editörü Volkan Gündüz ile Görüntü Gazetesi Editörü Gökhan Kocaaslan’ın da sorularını yanıtladı. Afyonkarahisar’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin oy oranları konusunda oldukça iddialı konuşan Aziz Aslan, “Biz Afyonkarahisar’lı milletvekillerinin 5’ine de talibiz, ama 4-1 alacağız diyorum. Bir milletvekilini kim alır bilmiyorum. 5-0’ın ayakları yere basmıyor. 5-0 iddialı, ama 4-1 de ona göre iddialı. Birinci parti kim olursa 3, ikinci parti kim olursa 2 alır. Üçüncü parti milletvekili çıkaramaz. Biz, birinci parti olacağız” dedi.
MHP için çalışmasının milletvekili adayı gösterilip gösterilmemesiyle ilgili olmadığının altını çizen Aslan, “Aday olsam da olmasam da partim için çalışacağım. İstişare yaptığım sivil toplum örgütlerine gittiğimde destek isteyeceğim. Bundan önceki adaylıklarımda da sıralamam ne olursa olsun ky kasaba dolaştığım bir gerçektir. Bundan sonra da böyle olacak, MYK üyesi olarak da farkı bir davranış sergilemek doğru olmaz” ifadelerini kullandı.
“2 bin nüfusla bir milletvekili kaçırdık”
Afyonkarahisar’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilmesinin önemine dikkat çeken Aslan, kentin en son nüfus sayımı ile milletvekili sayısının düştüğünü hatırlattı. Milletvekili sayısının düşmesinin yalnızca nüfusun abartılmasına bağlanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:”Meclis’te temsil edilirken sayı çok önemli. Keşke 7’den 5’e düşmeseydi de iki tane pasif milletvekilimiz olsaydı. Bundan bile yoksun kaldık. Bu konuda çok söylenevek şey var. Nüfus, bir memleketin gelişmesinde önemli bir göstergedir. İnsanlar, karınları doyuyorsa, neden huzurlarını bozup arayış içine girsinler? Afyonkarahisar, karayolu ile 7 yola açılan tek il. Demiryollarında önemli bir geçit. Böyle bir kavşak noktada yaşamamıza rağmen nüfus kaybetmemiz, bu şehri iyi yönetemediğimizden kaynaklanıyor. Yüzde 6 nüfus azaldı. Nüfusun abartıldığı doğru, ama göç de var. Afyonkarahisar’da abartıldı, Kütahya’da da abartıldı, Antalya’da da abartıldı. İller Bankası’ndan kalkınma payını çok almak için nüfus abartıldı. Son iki seferdir Adrese Dayalı Nüfus Sayımı 2008’de yapıldı ve 6 milletvekiline düşüldü. 2010’da da bir tane gitti. O da aynı sayım sistemi. 2 bin nüfusla bir milletvekili kaçırdık. Dinar’ın İncesu kasabasını Isparta’ya neden verdiniz? Bu kasabayı vermeseydiniz, belki de Afyonkarahisar, bir milletvekili bile gönderebilecekti Meclis’e.”
“STK’larla birlikte çalışılmalı”
Afyonkarahisar’da uzun yıllardır esnafla iç içe çalıştığına dikkat çeken Aziz Aslan, seyircilerden gelen “Aziz Aslan hakkında hiç olumsuz bir söz duymadık, bunun sebebi nedir” sorusuna karşılık “25 yıldır Afyonkarahisar merkezde esnafla çalışıyorum.Bugüne kadar olumsuz bir davranış olmadı. İl Başkanlığı döneminde iyi bir il başkanlığı yaşadım, ama bazı konularda hata ettiğimizi öğreniyoruz. Öğrenmenin sonu yok. Mükemmel değiliz. Siyaseten davranmıyorum” yanıtını verdi. Siyasetle sivil toplumun bir arada çalışması gerektiğini, ancak Afyonkarahisar’da bunun gerçekleştirilemediğini belirten Aslan, “Siyasetle sivil toplum kuruluşları bir arada çalışamıyor. Benim taahhütlerim arasında bu da var. Biz güçbirliği yapalım düşüncesiyle birkaç kez sivil toplumla siyasetçileri bir araya getirmeye çalıştık. Hatta bir Ramazan gününde de Afyonkarahisar’daki tüm partilerin il başkanlarını iftara davet ettik. Orada, bu tür faaliyetlerin her yapılmasında fayda olacağı görüşü ağırlık kazandı. Ancak bir partinin il başkanı arkadaşımız, söz alıp ‘Bir dahaki ay, bu toplantıyı ben organize edeceğim’ dedi. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen herhangi bir toplantı organize edilmedi” şeklinde konuştu.
“Afyonkarahisar’da da
en büyük sorunun işsizlik”
Teşvik Kanunu’ndan Afyonkarahisar’ın yeterince yararlanamadığını vurgulayan Aslan, “5084 Sayılı Kanun kapsamındayız. Kişi başına milli geliri 1500 doların altında olan iller bu kapsamda. Diğer illerdeki yatırım bizden ileri. Bu kanun kapsamında iki tane otel yapıldı. Diğer yapılan oteller bu kapsamda değil” dedi.
Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da en büyük sorunun işsizlik olduğunu aktaran MHP MYK Üyesi Aziz Aslan, “Afyonkarahisar’da insanlarımız işsiz. Bir numaralı sorun işsizlik. Problemler var ama çözüm yolunu da tartışmamız gerek. İşsizliğin sebebi üretememektir. Üretemzesiniz işsizlik azalmaz. Türkiye’nin en büyük kaynağı ve güvenebileceğimiz unsur, nüfus ve coğrafi konum. Kaynaklarımızı faaliyete geçiremiyoruz. Tüketim toplumu oluyoruz. Yabancıların ürettiklerini tüketiyoruz. Her şeyimiz yabancıların elinde. Kendimiz üretim kendimiz tüketmemiz gerekiyor. Afyon’u olması gereken konuma getireceğiz. Yolsuzluktan yoksulluğa kadar her konuda olumsuzlukların üstesinden geleceğiz” yorumunu yaptı.
Aslan’ın gündemindeki bir konu da eğitim sistemindeki bozukluktu. Aslan, eğitim konusunda şu ifadelere yer verdi:”Afyonkarahisar’da 2 binin üzerinde öğretmen açığı var. Bizim iktidarımızda bu 1000 civarındaydı. Eğitim seviyesinde de 54-55’inci sıradayız. Atanamayan birçok öğretmenimiz var. Bu arkadaşlarımız çoğu kez polis oluyor. Yabancıların bizim için ürettikleri eğitim sistemini alıp gelecek nesillerin durumunu kötü hale getiren bir başka millet daha olamaz. Sırf görüntü olsun diye üniversitelere bazı bölümler açıyorlar.Kendi çocuklarımızın psikolojilerini bozuyoruz. Milli eğitim, milli olmaktan uzak. ÖSS ve KPSS’de ilk defa bir yolsuzluk çıktı. ÖSS güvenilirliğini yitirdi.”

Bakmadan Geçme