Aşkıner bayrağı Babalık'a devretti

Afyonkarahisar Ziraat Mühendisleri Odası Temsilciği seçiminde Oda Temsilcisi Emine Derya Aşkıner bayrağı Özgür Babalık'a devretti. Oda'nın 345 üyesinden 104'nün oy kullandığı seçimde Aşkıner 44 oy, Babalık 59 oy aldı. Sandıktan bir geçersiz oy çıktı   TMMO Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Afyonkarahisar İl Temsilciliği'nin 48. olağan seçimli genel kurul toplantısı Double Tree Afyonkarahisar Otel'de dün öğleden [&hellip]

Afyonkarahisar Ziraat Mühendisleri Odası Temsilciği seçiminde Oda Temsilcisi Emine Derya Aşkıner bayrağı Özgür Babalık’a devretti. Oda’nın 345 üyesinden 104’nün oy kullandığı seçimde Aşkıner 44 oy, Babalık 59 oy aldı. Sandıktan bir geçersiz oy çıktı

TMMO Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nin 48. olağan seçimli genel kurul toplantısı Double Tree Afyonkarahisar Otel’de dün öğleden sonra gerçekleştirildi. Toplantıya; İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Hamdi Arık, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, Afyon Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Balık ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda meslek büyüklerine plaket verildi.
“İKİ ADAY GURUR VERDİ SEVİNDİRDİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından genel kurul divanı M. Serdar Lökçü’nün Başkanlığı’nda; Yalçın Bayar, Ayşe Nur Babalık’tan oluştu. Toplantı açılışında konuşan Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Emine Derya Aşkıner, aday olduğu seçime Özgür Babalık’ın da aday olmasıyla birlikte Afyonkarahisar Ziraat Mühendisleri Oda Temsilciliği seçiminde ilk kez iki temsilci adayı ve listelerinin yarışacağını söyledi. Aşkıner, bu durumun kendileri için gururlandırıcı ve sevindirici olduğunu belirtti.
“İLK HEDEF İLETİŞİMİ SAĞLAMAK OLACAK”
Temsilci adayı Özgür Babalık toplantıda yaptığı konuşmada kendisini tanıttı. Mesleğe 2005 yılında başladığını dile getiren Babalık, “Ege Üniversitesi mezunuyum. 2005 yılında Antalya’da bir serada mesleğe başladım. Aslen Ispartalı’yım. Özel sektör deneyimimin ardından 7 yıldır kamuda hizmet veriyorum. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde Arazi Toplulaştırması ve Tarımsal Alt Yapı Şube Müdürü olarak görev yapıyorum. Bu göreve talip olmamızın en büyük sebebi açıkçası birbirimizden habersisiz. Zannediyorum bir iletişimsizlik var. İlk etapta yeterli iletişimi sağlamayı hedefliyoruz. Adaylığımın bu konuda ön ayak olduğunu düşünüyorum. Daha önce iki seçime katıldık bu kadar kişi katılmadı.” dedi.
“İŞSİZ ZİRAAT MÜHENDİSİ SAYISI FAZLA”
Ziraat Mühendisleri Afyonkarahisar Odası eski Başkanı Mustafa Selek genel kurulda yaptığı konuşmada Oda’nın İl Temsilcisi Emine Derya Aşkıner ve emek sahibi meslektaşlarına teşekkür etti. Selek, “Odamızın İl Temsilciliğimüz bünyesinde çeşitli görevler yaptım, Başkanlıkta yaptım. Emekli olduktan sonra merkezi Dinar ilçesinde bir şirketin yöneticisiyim. 40 bin dikili badem ağacımız var. Mesleğimizin birçok sorunu vardır. Gün geçtikçe bu sorunlar ağırlaşmaktadır. En önemli problemlerden bir tanesi de yıllar itibariyle fakülte sayısı dolayısıyla meslektaşlarımız yeterince iş bulamamaktadır. Günümüz ekonomik trendleri göz önüne alındığında aslında çok önemli bir mesleğin sahibi olduğumuz ortadadır. Buna rağmen pekçok meslektaşımız iş bulamamaktadır.” diye konuştu.
“GELECEK TARIM VE GIDADADIR”
Yüksek Ziraat Mühendisi iş insanı Mustafa Özer, 1977 yılından sonra ilk defa bir oda genel kurul toplantısına davet edildiğini söyledi. 1977 yılının kendisi için unutulmaz olduğunu belirten Özer, “1977 yılı unutamıyorum çünkü o zaman ben Oda Başkan adayı idim. Fakat maçı 104’e 100 sayı ile kaybettik. Ama meslekten kopmadım. 50 yıldır mesleğin içerisinde bir Ziraat Mühendisi olarak daha fazla gayretle çalışmaya gayret ediyorum. 1972 yılında Ege Üniversitesi’nden mezun oldum. Ziraat Yüksek Mühendisi olarak yem sektöründe işe başladığımda daha öncesinde üniversiteye başladığımda rahmetli Kazım Özer amcam ‘Oğlum gelecek tarım ve gıdadır.’ demişti. Üniversite tercihimin altısını o zaman Ziraat Mühendisliği olarak yapmıştım. Ege Üniversitesi nasip oldu. O gün bugündür çalışıyorum. Benim çalışmalarımın yanında evlatlarımda İstanbul’da gıda ithalat ve ihracaatıyla sektöre daha doğrusu tarıma devam etmektedirler. Oda’dan hiç kopmadım. Artık sanayici olarak daha fazla faaliyet gösterilmelidir.” şeklinde konuştu.
“ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ
ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”
Toplantıda konuşan Ziraat Mühendisi İbrahim Aksu şunları söyledi: “İnşallah İl Temsilciliği olarak bu son toplantımız olur. Allah bize bir dahaki toplatımızı Oda olarak yapmayı nasip etsin. Ben aslen Sandıklı ilçesindenim. Biri İzmir’de olmak üzere iki tane şirketim var. Allah bana Afyon’a hizmet etmeyi nasip etti. Afyon’u tüm köyleriyle bilirim. Afyon’da tarımın tüm sıkıntılarını bilirim. Ziraat Mühendisliği çok güzel bir duygu ve gurur duyduğum bir meslektir. Çünkü Yüce Rabbimin toprak anaya verdiğini bizlerin öğretileri, çiftçilerin yardım ve desteğiyle minimum girdiyle maksimum geliri sağlamak için çalışan bizleriz.”
AŞKINER’E 44 OY VERİLDİ
Seçimde odanın 345 üyesinden 104’ü oy kullandı. Bir geçersiz oyun kullandığı seçimde sandıktan odanın eski temsilcisi Emine Derya Aşkıner’e 44, Özgür Babalık’a 59 oy çıktı. Mavi liste ile seçime katılan Temsilci Adayı Emine Derya Aşkıner’in yönetim kurulu üye adaylıklarında; Serdar Balık, Funda Güleç Yaman, Mehmet Tahan, Sedat Savari yer aldı. Oda Genel Kurul Delege Adaylıklarında ise Emine Derya Aşkıner, Mehmet Tahan ev Sedat Savari yer aldı.
BABALIK’A 59 OY VERİLDİ
Afyonkarahisar ZMO Temsilciliğine seçilen Özgür Babalık seçime yeşil liste ile katıldı. Babalık’ın listesinde yönetim kurulu üyeliklerine; Fahrettin Şenbabaoğlu, Melih Özgüven, Cihan Coşkun, İbrahim Gültekin seçildi. Delegeliklere: Fahrettin Şenbabaoğlu, Mehmet Alıcı, İbrahim Danaoğlu seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme