• Haberler
  • Spor
  • ASKF'nin 30. onur yılı camiayı buluşturdu

ASKF'nin 30. onur yılı camiayı buluşturdu

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı'nın 30. kuruluş yıldönümü törenle kutlanırken, kutlamalar sonrasında sezon boyunca şampiyon olan kulüplere de kupaları verildi.Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİM) Dr. Yunus Tortop, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök, GHSİM Şube Müdürleri, ilçe ve belde [&hellip]

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı’nın 30. kuruluş yıldönümü törenle kutlanırken, kutlamalar sonrasında sezon boyunca şampiyon olan kulüplere de kupaları verildi.
Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİM) Dr. Yunus Tortop, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök, GHSİM Şube Müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, hakemler, kulüp başkanları, çok sayıda teknik adam ve futbolcu, futbolu bırakmış ama futboldan kopmamış çok sayıda eski futbolcu ve velilerin katıldığı gecede ASKF 30. yılını kutladı. İkbal Termal Otel’de düzenlenen geceye Antalya’da yapılan ASKF Başkanlar Toplantısı’ndan dolayı çevre illerin ASKF Başkanları katılmazken, ülkede yaşanan terörden dolayı eğlenceye etkinlikleri iptal edildi. Ziraat Türkiye Kupası Final maçıyla aynı güne denk gelen gecenin programı kısaltılırken son 30 yıl boyunca amatör spora gönül verenlerle ilgili slayt gösterilerine yer verildi. Son 30 yıla ait ASKF faaliyetleri, vefat eden futbolcular, futbolu bırakmış kişilerin, kulüplerin 30 yıl içindeki takım fotoğrafları, şampiyon takımların enstantane fotoğraflarından oluşan, bugüne kadar amatöre spora hizmet etmiş taban birliklerinin, amatör sporun organizasyonuna katkı sağlayanların çalışmalarını gösteren slaytları ilgiyle izlendi.
AFYONKARAHİSAR ASKF
1986 YILINDA KURULDU
Afyonkarahisar ASKF’nin tarihi hakkında bilgiler veren ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, “26 Mayıs 1986 tarihinde bir avuç kahraman arkadaşımızın önderliğinde hayat bulan federasyonumuz, bir boş çantayla başlayan kutlu doğumun ikramında çığ gibi büyümüş bugün salonlara sığmayan bir sivil toplum kuruluşu halini almıştır. Bugün 78 spor kuruluşunu bünyesinde toplayan federasyonumuzun, kuruluş amacı spor kulüplerinin kuruluşuna önderlik etmek, onların sosyal ve kültürel etkinliklerine yardımcı olmak, onlara ortak tesisler kazandırmak, mali kaynakları artırmak ve paylaşmak, her yaştaki insanlara spor sevgisini aşılamak, onlara modern tesisler kazandırmaktır. Ülkemizde 81 ilde örgütleşen Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun bir üyesi olan federasyonumuz, teşkilatlanmadaki başarısı ve sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler, gönüllülüğe dayanan hizmet anlayışı ile Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve spor kamuoyunun haklı takdirine şayan olmaktadır. Federasyonumuz; sporda demokrasi, biz bir aileyiz, spor barış kardeşlik ve dostluktur felsefemizden asla taviz vermedi, vermeyecekte” dedi.
“DAHA FAZLA RAKİP İSTİYORUZ”
Arena Gençlikspor oyuncularından Faruk Araç, “ASKF’nin 30. yılını şahsım ve takım arkadaşlarım adına tebrik ediyorum. Arena Gençlikspor takımı olarak U-15 ve 16 kategorilerinde 2015-16 sezonu şampiyon olarak tamamladık. Kazandığımız bu iki şampiyonluk bize gösterdi ki başarıya ulaşmak için çalışmanın yanında sabırlı olmakta gerekiyor. Bizler futbol oynamaya başlayalı 4-5 sene oluyor. Her geçen maç, her sezon bizim için ayrı birer tecrübe oldu. Bu tecrübelerin birikimi ile bu yıl iki şampiyonluk birden kazandık. Yeteneklerimizi geliştirmemiz, daha fazla deneyim kazanmamız, il dışındaki organizasyonlara katıldığımıza rakiplerimizle başa baş futbol oynayabilmemiz adına ilimiz futbolunu yöneten büyüklerimizden ricamız, alt liglere daha önem vererek, daha fazla müsabaka oynamak istiyoruz” ifadesine yer verdi.
“SPOR KOŞAN AHLAKTIR”
Sporun insan hayatındaki yeri önemini anlatan Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, “Bu seçkin ortamda ve amatör futbol kamuoyunun seçkin kişiler arasında bulunmaktan memnuniyet duydum. Benden önce konuşan Arena Gençlikspor oyuncusu ‘aldığımız iki şampiyonluk sabrın sonucunda geldi’ dedi ben kendilerini tebrik ediyorum. Spor demek insanın kendisini bilmekle başlayan bir etkinliktir. Sporu insanı ruhsal ve bedensel yönden geliştirdiğini hepimiz biliyoruz. Spor; sevgi, saygı, dürüstlük, kardeşlik gibi insan kalitesini belirleyen değerleri geliştirir. Sağlık amaçlı yapılıyorsa spor, kitleleri peşinden sürüklüyor. Bir de performans amaçlı spor yapılıyor ki, sporun bu yönü kulüpleşmeye kadar gidiyor. Kulüpler, sporun sürekliliğini sağlayan kurumlardır. Kulüpler bunun yanında daha önemlisi mücadele ruhunu empoze ederler. Çünkü başarı, gelip geçicidir, asıl olan mücadeledir. Sporcu ve sportmen olabilmenin koşulu, sürekliliktir. Tıpkı yaşamda ve hayatta olduğu gibi. Bu bakımdan eskiler spor koşan ahlaktır demişler” şeklinde konuştu.  
“8’DE BİR LİMONA TOP OYNADIK”
Afyonkarahisar’da 70’li yıllardan önce futbolu anlatan Afyonkarahisar sporuna önemli katkıları bulanan emekli Anestezi Teknisyeni Orhan Durak, “Afyonkarahisar sporunu 50’li yıllardan bu yana ciddi şeklide takip ederim. Birçok spor kulübünde oynadım, yöneticilik ve başkanlık yaptım. 70’li yıllara kadar olan dönemlerden bahsedeceğim. O dönemlerde ayakkabı yok, forma yok, saha yok, yok, yok. Ben Çetinkayaspor’da oynarken İhsan ağabey Allah ondan razı olsun, 8’de bir limona bize futbol oynatırdı. O dönemde soyunma odalarından örs ve çekiç sesleri gelirdi. Herkes ayakkabısının topuğu döverdi. Hepimizin topuklarına çivi batardı. Genç nesil ise her türlü imkanı kullanıyor, en güzel kıranponlar, formalar, sahalar, tribünler şimdi de yok yok. Eski sporcularımızı eksi yöneticilerimizi rica ediyorum unutmayalım. Kendi başıma bir şeyler yapmaya çalıştım. Afyon’da kimler spor yaptı kimler geldi geçti, bilsinler istedim. Kitap hazırlamak için, çevre ilçelere, beldelere kulüpleriniz için bana bilgiler resimler verin diyerek ulaştım. Kimseden ses yok, sonra Valilik aracılığı ile yazı gönderildi yine ses yok. Aradığım desteği bulamadım hiçbir maddi yardım istemediğim halde. Yarın kitap çıktığında ben biliyorum, benim bu kitapta niye takımım yok diyecekler” diye konuştu.
“SİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ SİZ DE YAPMAYIN”
Afyonkarahisar’daki sporcu geçmişi kakında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı ve AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, “Gençlerimiz şimdi şanslı, imkanlar daha fazla, sahalarımız daha iyi, biz toprak sahada oynuyorduk. Arkadaşlar bu imkanların değerini iyi bilin. Spor dostluk barış ve kardeşliktir. Biz bunu 2013 yılında AFJET Afyonspor’u kurduğumuzda da söyledik. Dedik ki biz örnek bir kulüp oluşturmak istiyoruz. Sağolsun  taraftar gruplarıyla yaptığımız görüşmelerde küfrü yüzde 70 oranında azalttık. Futbol centilmenliktir, aynı şeyin sizinde başınıza geleceğini düşünün. Sizin de ayağınız kırılabilir, size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi sizde yapmayın” dedi.
Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, “Benden önceki konuşmacılar çok önemli noktalara parmak bastılar. Agah Hocam ‘spor koşan ahlaktır’ dedi, Orhan hocam Afyonkarahisar spor tarihini yazdığını ve destek istediğini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli bir sözü vardır, tarihi yazmak tarihi yapmak kadar önemlidir. Orhan hocamın o çalışması Afyonkarahisar tarihi için çok önemlidir. Başarılar ancak yazılı belgelerle kayıt altına alınabilir. Buradaki belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Orhan hocamızın çağrısına desteklerinizle yardımcı olun” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından ASKF’nin 30. yaş günü pastasını protokol üyeleri ASKF Yönetim Kurulu ile birlikte kesti. Ardından liglerde şampiyon olan kulüplere kupaları yine protokol tarafından takdim edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme