• Haberler
  • Spor
  • ASKF'den ikinci sağlıkçı kursu – Kocatepe Gazetesi

ASKF'den ikinci sağlıkçı kursu – Kocatepe Gazetesi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, “İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü”ne imza attıktan sonra yapılan protokole göre amatör spor müsabakalarında ilk yardım sertifikalı görevliler yer alacak.Yapılan protokol gereği Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile İlk Yardım [&hellip]

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, “İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü”ne imza attıktan sonra yapılan protokole göre amatör spor müsabakalarında ilk yardım sertifikalı görevliler yer alacak.
Yapılan protokol gereği Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile İlk Yardım Kursu açılacak. Kursa katılan kursiyerler amatör müsabakaların oynandığı tesislerde görev yapabilecek.
15 kişilik gruplar halinde açılan kursun birincisi haziran ayında tamamlanırken, katılımcıların sertifikaları hazırlandı. Afyonkarahisar ASKF’den yapılan açıklamaya göre ikinci kursun 30-31 Temmuz tarihlerinde Sağlık Müdürlüğü’nün Eski Devlet Hastanesi arkasındaki 112 Acil Eğitim Salonu’nda saat 09.00’da başlayacağı belirtildi.
ASKF’den yapılan açıklamada “2. Grup olarak açılacak kursa katılmak isteyenlerin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 0 530 200 3345 ve 213 8599 telefonundan irtibat kurmaları önemle duyurulur. Kurslar ihtiyaca göre 3, 4, 5, grup olarak açılmaya devam edecektir. Açılacak olan İlk Yardım Kursu ücretsiz olup, iki günde verilecektir. 20 ila 55 yaş arası en az lise ve dengi okul mezunu olanlar başvurabilecektir. İlk yardım kursuna katılmak isteyenler başvuru formunu fedarasyonumuzdan ve internet sitemizden temin ederek, kimlik fotokopisi ve iki adet fotoğraf ile federasyonumuza başvurmaları gerekmektedir” ifadesine yer verildi.
Ayrıca ASKF’den yapılan açıklamada “Kulüplerimiz tesislerindeki müsabakalarda görev alabilecek kişileri kursa katılım için yönlendirmeleri referans sayılarak kursiyer sayısını belirlemede önem arz edecektir” notuna da yer verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme