Askerlik Borçlanması Yapılınca Ne Olur?

Askerlik Borçlanması Yapılınca Ne Olur? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, askerlik borçlanması nedir? Kimler askerlik borçlanmasından yararlanabilir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Askerlik borçlanması hakkında merak etiklerinizi sizler için araştırdık. İşte askerlik borçlanması ile ilgili tüm detaylar…

ASKERLİK BORÇLANMASI NEDİR?

Askerlik borçlanması, askere giden kişilerin, askerlikte geçirmiş oldukları sürenin tamamını ya da belli bir kısmını SGK’ya borçlanarak, erken emeklilik hakkı kazanabilmek amacıyla vatandaşlara sunulan bir haktır.

ASKERLİK BORÇLANMASI YAPILINCA NE OLUR?

Askerlik borçlanmasına başvuran kişiler, askerde geçirdikleri günleri sigorta prim gün sayısına ekleyebilmektedir. Kişi, borçlandığı günlerin primini ödeyerek,  daha erken bir emekli olabilmektedir.

ASKERLİK BORÇLANMASI NASIL YAPILIR?

Askerlik borçlanmasına, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinde yer alan borçlanma talep dilekçesinin doldurularak, Kurumun ilgili birimine elden teslim edilmesi ile başvuru yapılabilmektedir.

KİMLER ASKERLİK BORÇLANMASI YAPABİLİR?

Askerlik borçlanmasından yararlanabilmek için gerekli şartlar şöyledir:

  • Askerlik borçlanmasından yararlanmak isteyen vatandaşların, askerliğini er veya erbaş olarak yapılması gerekmektedir. Yedek subay okulunda geçen süre de askerlik borçlanmasına dâhil edilebilmektedir.
  • Kişinin, askerlik yaptığı süreç içerisinde kendi adına Sosyal Güvenlik Kurumuna herhangi bir prim ödenmesi yapılmamış olması gerekmektedir.
  • Türk vatandaşlığına alınan kişilerden (zorunlu göçe tabi tutulan) Türk vatandaşlığı alındıkları tarihte 22 yaşını doldurmuş olanlar, geldikleri ülkelerde yaptıkları askerlik sürelerini belgeleyerek, Türkiye’deki yaptığı askerlik süresinden fazla olması hallerinde borçlandırılabilmektedir.

Bakmadan Geçme