• Haberler
  • Gündem
  • 'Askeri havaalanının sivil uçuşa açılması turizmi kalkındırır'

'Askeri havaalanının sivil uçuşa açılması turizmi kalkındırır'

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı dün saat 18:30'da başladı. Bir buçuk saat süren toplantıda toplam 38 gündem maddesi ile güncel konular görüşüldü. Meclisin Ağustos ayı toplantısı 1 Ağustos Perşembe günü akşam saat 18:30'da başlayacak.'ZİRAAT ODASI SEÇİMİ PROTESTO ETTİ'Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Temmuz ayı olağan toplantısının şehre hayırlar getirmesini diledi. Geçmiş toplantıya ait tutanak [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı dün saat 18:30’da başladı. Bir buçuk saat süren toplantıda toplam 38 gündem maddesi ile güncel konular görüşüldü. Meclisin Ağustos ayı toplantısı 1 Ağustos Perşembe günü akşam saat 18:30’da başlayacak.
“ZİRAAT ODASI SEÇİMİ PROTESTO ETTİ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Temmuz ayı olağan toplantısının şehre hayırlar getirmesini diledi. Geçmiş toplantıya ait tutanak özeti okunduktan sonra oybirliği ile kabul edildi. Zeybek, gündemde yer alan Çiftçi Mallarını Koruma Derneği ve Murakıp Heyeti seçimi için Ziraat Odası yönetiminin kendisine seçime katılmayacakları bilgisini verdiğini söyledi. Heyet seçimine ATSO Meclis Üyeleriyle birlikte Ziraat Odası Meclis Üyelerinin de katılması gerektiğini söyleyen Zeybek, “Ziraat Odasında ki arkadaşlar beni telefonla aradıklarında seçimi protesto edeceklerini, katılmayacaklarını ifade ettiler. Seçime ATSO, Ziraat Odası ve Belediyemizin Meclis Üyeleri katılıyorlar. ATSO Meclis üyelerimizden mevcutta 7 arkadaşımız toplantıda hazır. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya katılmayacaklarını bildirdiler. Bu durumda toplantıyı gerçekleştireceğiz.” dedi.
DERNEK BAŞKANI MÜHSÜRLER
Tek listenin yer aldığı seçim sonucu Murakıp Heyetine; İhsan Yeşildağ, Osman Yılmazkol, İbrahim Aladaş, Ali Acar ve Süleyman Akagündüz seçildi. Çiftçi Mallarını Koruma Derneğine Fatih Müsürler’in Başkanlığı’nda; İbrahim Yörük, Ahmet Türkeşsiz, İsmail Kellegöz ve Ziya Tütüncüoğlu seçildiler. Seçim tasnif heyeti; Ceylan Elçi, Murat Öner ve Şükrü Tunçbilek’ten oluştu.
TRAFO BİNASI İÇİN PLAN
DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK
Toplantı gündemi 28’inci maddeden 35’inci maddeye kadar olan kısmı rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi. 28’inci madde de yer alan Selçuklu Mahallesi 631 ada, 198 numaralı parselde kamu yararı bulunan imar plan değişikliği konusu komisyonda görüşülerek karara bağlandı. Buna göre; Selçuklu Mahallesinin artan elektrik sorununda sıkça yaşanılan elektrik kesintilerinin giderilmesi için trafo binası yapımı için gereken imar plan değişikliği yapılması oybirliği ile kabul edildi.
KULÜPLER 200 TL ÖDEYECEK
Kocatepe Spor Kompleksinde bulunan antrenman sahalarının, kamp için gelen spor kulüplerine kullandırılması karşılığı alınacak ücretlerin 200 TL olmasına karar verildi. Gazlıgöl caddesinde ki Tekel Taksi durak yerinin başka bir yere taşınma talebini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. 2019-2020 öğretim sezonunda D2 Yetki Belgeli araçlara güzergâh izin belgesi verilmemesi uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. İbrahim Akçer adına kayıtlı Bedesten Taksi Durağında ki hattın Ataköy Migros Taksi Durağına verilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
KAVŞAK UZATMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Uydukent Minibüs Durağından 10 aracın Harbiş, Bayındırlık ve Çavuşbaş duraklarına aktarılması ve Uydukent Ekspres Hattında çalışan 12 aracın şehir merkezinden dönüşlerinde kullandıkları Karayolları Kavşağı güzergâhının Şuhut Kavşağı olarak uzatılması reddedildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Trafik Komisyonunun doğru karar verdiğini söyledi. Ticari taksilerde aranan 5 kişilik koltuk kapasitesi şartının arttırılarak 7 kişilik olması yönünde yönetmelik değişikliği yapılması talebi reddedildi. Isparta ili Yalvaç ilçesinden gelen D4 yetki belgeli araçların çevre yolundan Devlet Hastanesine gelip yolcuları indirmelerine izin verilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Eşrefpaşa Minibüs Durağından bir hattın Özdilek Durağında ki bir hatla karşılıklı değiştirilmesi talebi reddedildi.
BARO BİNASI İÇİN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ
Gazi (Deper) Mahallesi 7218 numaralı parselin bulunduğu alanda Melek Peyker Ana Okulu öğrencilerinin oyun alanı olarak kullanmaları için Belediye’ye ait olan park alan��nın kreş alanına dönüştürülmesi yönünde ki imar plan değişikliği talebi uygun görülmedi. Örnekevler (Kocatepe) Mahallesi 1031 numaralı parselde mülkiyeti Afyonkarahisar Barosuna ait olan alanda Baro Hizmet Binası yapımı için talep edilen imar plan değişikliği talebini uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyon raporu kabul edildi. Çetinkaya Mahallesi ile Akçin Mahallelerinde talep edilen imar plan değişikliklerini içeren talepler Belediye teknik elemanlarınca incelenerek tekrar meclis gündemine gelecek.
BAŞKAN YARDIMCILARINA VERİLECEK ÖDENEK ÜÇTE İKİYİ AŞMAYACAK
Afyonkarahisar Belediyesi’nin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla, dernek, vakıf ve meslek odalarıyla yapılacak hizmet protokolleri için sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkan Yardımcılığına görevlendirilen Meclis Üyeleri Murat Öner ile Süleyman Karakuş hakkında meclise bilgilendirme yapıldı. Başkan Yardımcılıklarına görevlendirilen ödeneklerin; Belediye Başkanlığına verilen ödeneklerin üçte ikisini aşmamasına karar verildi. Bu madde görüşülürken Öner ve Karakuş toplantı salonu dışına çıktı. Norm Kadro Yönetmeliğine göre dolu kadro derecelerinde değişiklik yapılması teklifi oybirliği ile kabul edildi. OSB Teknoloji Gelişme Bölgeleri ve Belediyenin pay sahibi olduğu şirketlerin genel kurullarında Belediye’yi temsilen görevlendirilecek kişileri belirlemesi için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi.
TEK MEZARIN ÇİFT SATIŞ HATASI DÜZELTİLDİ
Meclis üyeleri 1993 model damper kasalı kamyonun Sultandağı Belediyesine hibe teklifini kabul etti. Sultan Uysal’a satışı yapılan Kocatepe Mezarlığı’nda ki mezar yerinin varisi Muradiye Yaman’a ücretsiz tahsisi teklifi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuya açıklık getirerek, “Tek kişilik bir mezar yerinin satışı 1960’lı yıllarda iki kişiye aynı anda yapılmış. Bereket versin birisinde vefat eden kimse olmadığından birisi oraya cenaze defin etmiş. Cenazesi olmayana uygun bir yerden bir mezarlık tahsisi yapılacak” dedi. Belediye hizmet alanında kalan kamu yararı olan Belediye tarafından istimlâki gereken gayrimenkullerle karşılıklı olarak takas (trampa) işlemi yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.
ZEYBEK’E KREDİ İÇİN YETKİ VERİLDİ
Mülkiyeti Belediye’ye ait Sahipata Mahallesinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Parkı Spor Tesislerinin 10 yıla kadar süre ile kiralanması için Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye İşletme Müdürlüğü’nce işletilen Afbel Termal Spa Otelde kalan spor kulüplerinden antrenman sahalarından ücret alınmaması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Kamu ve özel bankalardan kredi alınması ve sözleşme imzalanması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oybirliği ile yetki verildi. Zeybek, “İşin açıkçası şimdi paraya ihtiyacımız yok. Ama olası acil bir durumda kredi ihtiyacı olması halinde durumu değerlendirmek istedik.” ifadelerini kullandı. Kadastro yenilemesinde bazı mahallelerde bilirkişi tespiti yapılacak.
MUHALEFET ÖNERİLİRİNİ GÜNDEME GETİRDİ
Toplantı sonrası söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, Kent Meydanı isminin Cumhuriyet Meydanı olması önerisini 10 meclis üyesiyle birlikte verdiklerini belirtti. Taşer, konunun komisyona havale edilecek bir konu olmadığını Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tabelasının başına Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kısaltması olan T.C.’nin eklenmesi yönünde önerge verdiklerini söyledi. İYİ Parti Meclis Üyesi Harun Sağlam, Afyonkarahisar’ın eğitimde 37. sıradan 60’ıncı sıraya gerilediğini vurgulayarak Belediye’nin yarışmalar yaparak “en iyi öğrenci” v.b şekillerde motivasyon sağlayabileceği önerisini dile getirdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ilin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için Belediye’nin üzerine düşeni her zaman yapacağını belirtti.
OTOPARKÇILAR TEK TİP OLSUN ÖNERİSİ
Hobi Bahçeleriyle ilgili yoğun talep olduğunu hatırlatan İYİ Parti Meclis Üyesi İrfan Özsandık, sayıyı arttırabilmek adına Fuar Alanında ki hobi bahçesinin genişletilme şansının olmadığını kaydetti. Özsandık, biraz masrafla Konya yolunda ki bahçenin genişletilebileceğini kaydetti. Kent Meydanı otoparkında yabancı araçların giriş çıkışlarda acemilik çektiğini belirten Özsandık, tabelaların sıklaştırılıp daha belirgin hale getirilmesi gerektiğini bildirdi. Uzun Çarşının ilin vitrini olduğunu belirten Özsandık burada ki otoparkçıların tek tip kıyafet ve düzgün söylemlerle hizmet vermesi gerektiğini, Afyon Lisesi arkasında iki ölü caddenin otopark olarak kullanıldığını lüzumu halinde ambulans ve itfaiyenin görev yapamayacağını gerekli düzenlemenin yapılması gerektiğini dile getirdi. Özsandık tek sıra otoparkla trafik akışının daha hızlı sağlanabileceği önerisini sözlerin ekledi.
OTOPARKÇILARA TEK TİP KIYAFET İÇİN ÇALIŞILSIN
Voleybol ve futbol takımlarının emin ellerde olduğunu söyleyen İrfan Özsandık, basketbol konusunda müjde olup olmadığını, Zeybek’in projelerinden olan askeri havaalanının sivil uçuşlara açılıp açılmayacağı sorularını sordu.
“BEN OLSAM HOBİ BAHÇELERİNİ
3 YILDAN FAZLA
SÜRE İLE VERMEZDİM”
Zeybek şu ifadeleri kullandı: “Hobi Bahçeleriyle ilgili şahsi görüşüm ben olsam o bahçeleri 5 yıl değil üç yıldan fazla süre ile vermezdim. Farklı vatandaşların kuraya girmesini isterdim. Bize gelen duyumlarda farklı iddialar var. Kendisi işletmeyenlerin farklı insanlara devir söylentileri var. Devlet Parkı’nın olduğu alanda çalışma yaptıralım bakalım kaç tane çıkar. Ama Fuar Alanında bu mümkün değil. Mekân kıtlığımız var. Uzun Çarşı otoparkçılarına tek tip kıyafet giydirilebilir. Üzerinde çalışılsın.”
“ASKERİ HAVAALANININ
UÇUŞLARA AÇILMASI ÖNEMLİ”
“Askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmasıyla alakalı Milli Savunma Bakanımız ilimize geldiğinde bizzat kendinden ve Kuvvet Komutanlarından söz almıştık” diyen Zeybek şöyle konuştu:
“Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu bu işin takipçisi. Belçika da yaşayan Emirdağlı hemşehrilerimizin dört gözle beklediklerini biliyoruz. Konya’nın Akşehir ilçesinin de askeri havaalanımızın sivil uçuşlara açılmasıyla birlikte bizim askeri havalananını kullanacaklarını biliyoruz. Askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması gerçekten Afyon’da ki turizm sektörüne ciddi katkı sağlayacaktır. Ülkenin içindeki durum malumdur. Her tarafımız ateş çemberi. Akdeniz de sular ısındı. İnşallah ülke olarak kazasız belasız atlatma çabasındayız. Türkiye olarak KKTC’de ki kara sularımızda sondaj yaparak faydalanmak istiyoruz. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme