Askeri birlik talebi Başbakan'a iletildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, olağan haftalık basın toplantısında siyasi gelişmeleri ve İstişare Toplantısını değerlendirdi. Toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu da hazır bulundu.ÇOK GÜZEL İSTİŞARE EDİLDİAK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 21-22-23 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde dördüncüsü düzenlenen AK Parti İstişare Toplantısının 24'cüsü [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, olağan haftalık basın toplantısında siyasi gelişmeleri ve İstişare Toplantısını değerlendirdi. Toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu da hazır bulundu.
ÇOK GÜZEL İSTİŞARE EDİLDİ
AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 21-22-23 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde dördüncüsü düzenlenen AK Parti İstişare Toplantısının 24’cüsü gerçekleştirildiğini kaydetti. Toplantıya; AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, hükümet üyeleri, partinin kurucu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları’nın değerli başkan ve MKYK üyeleri olmak üzere yaklaşık 500 kişilik bir katılımın gerçekleştiğini belirten Yurdunuseven; “Yeniden çok güzel bir istişare toplantısı gerçekleşti. Önümüzdeki dönem için AK Parti’nin politikaları belirlendi. Tek salon içerisinde çeşitli bakanlarımızın sunumları gerçekleşti. İçişleri, Adalet ve Milli Savunma Bakanlarımız tarafından sunumlar yapıldı. Sayın Genel Sekreterimiz de çeşitli sunumlarda bulundular. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da bulunduğu soru, cevap şeklinde bir oturum gerçekleştirildi” dedi.
SANDIKTAN ÇIKAN BAŞ TACI
AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım’ın İstişare Toplantısında anayasa değişikliği ile ilgili olarak milletvekilleriyle görüş alışverişinde bulunduğunu aktaran İbrahim Yurdunuseven, bu alışverişten çıkan sonuçların parti içerisinde tekrar değerlendirileceğini kaydetti. Başbakan Yıldırım’ın toplantı kapanış konuşmasında dile getirdiği şekilde bir anayasa çalışmasının gerçekleştirileceğini kaydeden Yurdunuseven; “Yeni anayasa öncelikle meclise getirilecek. Akabinde de hangi oyla geçerse geçsin, ister referandumla kabul oranı 367’yi bulmuş olsun her halukarda halkımıza anayasayı soracağız. Her zaman söylediğimiz gibi halkımızın söylediği bizim başımızın tacıdır. Biz sandıktan çıkana her zaman rıza gösterdik. Bunda da inşallah sandıktan ne çıkarsa başımızın tacı diyeceğiz” diye konuştu.
GÜVENLİKLERİ ÖNEMLİ İDİ
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti İstişare Toplantısı’nın Afyonkarahisar’ın tanımı açısından son derece önemli bir yer ettiğini söyleyen İbrahim Yurdunuseven, Başbakan dâhil tüm hükümetin ve milletvekillerinin Afyonkarahisar’da olmasının ciddi bir güvenlik gerektirdiğini dile getirdi. Bu nedenle Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyaretleri ve konakladığı otel çevresinde kimi zaman mağduriyetler yaşanabildiğini belirten Yurdunuseven; “Güvenlik nedeniyle zaman zaman caddeler kapandı. Tamamen kapanmamakla birlikte saatli kapanışlar yaşandı. Bundan dolayı Afyonkarahisar halkından özür diliyoruz. Ama söylediğimiz gibi hükümetimiz, milletvekilimiz, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere onların güvenliği Afyonkarahisar için önemliydi. Bundan dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Lider bazında şehrimize kim gelirse gelsin bu durum geçerli olmaktadır. Bunu bizce siyasete malzeme etmenin  bir anlamı yok. Burada Afyonkarahisar’ın reklamı önemliydi. Aksi durumlardaki kötü tanıtım olurdu. Buradaki misafirlerimizin ağırlığı karşısında misafirlerimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz” şeklinde konuştu.
ASKERİ BİRLİK 15 TEMMUZ VURGUSUYLA İSTENDİ
Kocatepe Gazetesi’nin Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyareti öncesi gündeme getirdiği ihtiyaç ve taleplerden biri olan askeri birliğin Afyonkarahisar’a getirilmesi konusunda talepte bulunduğunu aktaran Yurdunuseven şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımızın partimize ziyaretinde bir sunum yaptım. Kendilerine bu sunumu bir dosya halinde takdim ettim. Hatırımda kalan birkaç şeyi aktarayım. Kendisinden askeri birlikle ilgili olarak vurgulayarak şunu talep ettim. 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminden başlamak üzere demokrasi nöbetlerinin tutulduğu 27 gün boyunca Afyonkarahisar olarak sabah namazları da dâhil olmak üzere demokrasi nöbetleri tuttuğumuzu hatırlattım. Kendisinin de ifade ettiği üzere askeri birliklerin merkezlerden Anadolu’ya konuşlandırılması ilkemiz gereği Afyonkarahisar’a özellikle bir askeri birliğin getirilmesini talep ettim. Zaten daha önceden götürülmüş bir birlik vardı. Neresine isterlerse Afyonkarahisar’ın bir yerine bir askeri birliğin konuşlandırılmasını talep ediyoruz dedik. Bu konuda Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın yaptığı bir çalışma var. Belki de Türkiye’de tek bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Afyonkarahisar’daki tüm mera ve Milli Emlak Müdürlüğü’ne bağlı bütün alanları biz tespit ettik. Tabii kullanılabilir meraları ayırıyoruz. Çünkü onlar bizim için önemli tarım varlığı. Ama mera vasfını kaybetmiş 3’ncü sınıf dediğimiz tüm Mili Emlak Müdürlüğü’ne bağlı yerleri bir dosya haline getirdik. Bunların içerisinde metrekare olarak bir askeri birliğin konuşlanabileceği büyük yerler var. Tek tek ilçeler bazında Sayın Başbakanımıza takdimde bulundum”
HIZLI TREN İŞİNİN
HIZLANDIRILMASI BEKLENİYOR
“Özellikle et sektöründe Afyonkarahisar’ın önemli bir yeri olduğunu,  Türkiye’nin et ihtiyacının önemli kısmını Afyonkarahisar’dan karşıladığını dile getirdik.” diyen Yurdunuseven; “Bununla birlikte Borsamızın açılmasıyla birlikte Afyonkarahisar’da bir hayvan terminali, et ithalat ve ihracatında destek olunmasını kendisinden talep ettik. Bilindiği üzere Afyonkarahisar’ın başka bir markası patates ve kiraz. Özellikle Tadiki markası ile tescillediğimiz kiraz hususunda gümrüklerde Afyonkarahisar ihracatına girmesi açısından gümrükte biraz daha yardımcı olunup, Afyonkarahisar’a bu konuda özel bir çalışma yapılmasını istedim. Afyon Gümrüğü’nden teknik olarak destekte bulunulmasını talep ettim. Yine Afyonkarahisar’ın başka bir markası olan manda ve kaymak üretiminde bilindiği üzere AKÜ ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin ortak çalışması var. Bu çalışmaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destek olmasını bu konuda yardımcı olmalarını talep ettim. Hızlı trenin 2017’de faaliyete geçeceği bize söylendi. Ama bunun biraz daha hızlandırılmasını kendisinden talep ettim” ifadelerine yer verdi.
BAYAN ERDOĞAN
ŞUHUT’A GELECEK
İbrahim Yurdunuseven, 28 Ekim Cuma günü Cuma namazından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın bazı bakanların eşleriyle birlikte Şuhut ilçesinde ismini taşıyan Emine Erdoğan Kültür Vakfı açılışına geleceğini söyledi. Bu vakfın bünyesinde verilecek hizmetlerle “yedi yıldızlı” olacağını vurgulayan Yurdunuseven şunları söyledi: “Bu kültür merkezinde inşallah hafız yetiştirilecek. İnşallah muhterem hanımefendi inşallah açılışa gelecek. Program Cuma namazından sonra olarak planlanıyor. Ama henüz netleşen bir program söz konusu değil. Program netleşince basına dağıtılacak”
HUKUK ASKIDA DEĞİL
FETÖ mağdurları konusundaki uygulamalara değinen Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de hukuk askıda değil. Kişiler şikâyetleri doğrultusunda adli ve idari mercilerde başvurularını yapabiliyorlar. Bildiğim İdare Mahkemesi’ne 500’e yakın başvuru yapılırken Anayasa Mahkemesine de başvurular yapılabiliyor. Valilikler nezdinde de mağdur olduklarını iddia edenler başvuruda bulunabiliyorlar. Valilikler nezdindeki itiraz mercilerine yapılan başvurularda her bakanlığa göre başvurular tek tek tasnif edilecek. Sayı hususunda net bir bilgim olmamakla birlikte sayının yüksek olduğunu duydum. Bu da hukukun açık olduğunu gösteriyor. Bu durumu siyasete malzeme etmenin bence gereği yok. Bir yanlış varsa dönülebilir. Hatadan dönmek erdemdir. Hepimiz insanız hata yapabiliriz. 15 Temmuz gecesi aksi olsaydı. 79 milyon mağdurdu. Şu anda 241 tane şehidimizi, 2 bine yakın gazimizin kaybettikleri vücut bütünlüğünü geri getirmenin bir yolu yok. Ama hataların telafisi olur” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme