Askeri birlik gelsin, şehre katkı sağlansın

Cumhuriyet Halk Partisi Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’ın ekonomisinin askeri birlik ile kalkınma hamlesi gerçekleştirebileceğini belirtti. Görgöz, 󈫿 Temmuz darbe girişiminden sonra, Ankara Etimesgut’ta bulunan Askeri Birliğin, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından,  Ankara’dan farklı bir şehirde konuşlandırılması amacıyla, taşınmasının planlandığı haberini almış bulunmaktayız. Etimesgut’taki Askeri Birliğin konuşlanması için düşünülen [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’ın ekonomisinin askeri birlik ile kalkınma hamlesi gerçekleştirebileceğini belirtti. Görgöz, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Ankara Etimesgut’ta bulunan Askeri Birliğin, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından,  Ankara’dan farklı bir şehirde konuşlandırılması amacıyla, taşınmasının planlandığı haberini almış bulunmaktayız. Etimesgut’taki Askeri Birliğin konuşlanması için düşünülen illerden birisi de ilimiz Afyonkarahisar. Diğer iki ilden biri Burdur, diğeri de Niğde’nin Bor ilçesi.  Söz konusu askeri birlik, Niğde’nin Bor ilçesine taşınacak olursa,  yapılacak birşey yok. Ancak eğer Burdur’da bulunan Binbaşı Maruf Kışlasına konuşlandırılması kararlaştırılır ise, o zaman da Burdur’da şu an var olan Askeri Birlik ile Etimesgut’tan gidecek olan Askeri Birliğin Burdur’daki Binbaşı Maruf Kışlasına sığmayacağı söyleniyor. Aldığımız habere göre, askeri birlik, Burdur’a taşınacak olursa, Burdur da şu an konuşlu bulunan Askeri Birliğin Niğde’nin Bor ilçesine veya Afyonkarahisar’a taşınması düşünülmektedir” dedi.
Görgöz, şöyle devam etti:
“MSB ve KKK Burdur Binbaşı Maruf Kışlasında bulunan Askeri Birliği Afyonkarahisar’a konuşlandırmayı kararlaştırır ise, şüphesiz Afyon’umuza katkısı büyük olacaktır. Askeri Birlikler bulundukları yörelerde istihdam yaratır ve sosyal, ekonomik, kültürel açıdan sayısız fayda sağlarlar. Şehrimize getirilmesi planlanan askeri birlik, acemi er eğitim birliğidir. Bu ne demektir; her dönem binlerce yeni askerin ilimize gelmesi demektir. Yine her dönem yapılacak yemin törenlerinde on binlerce asker ailesinin ilimizi ziyaret etmesi demektir.  Sadece er ve erbaş olarak düşünmemek gerekir. Rütbeli askerlerle birlikte düşünüldüğünde, ortalama 5000 yeni nüfusun istihdamı demektir. Kısacası ilimizde bir askeri eğitim birliğinin olması demek bacasız fabrikanın olması demektir. Otogar’dan tutun, çarşı esnafına, taksici esnafından, minibüsçüsüne, ayakkabı boyacısından, simitçisine vs vs vs saymakla bitmez ekonomik hareketlilik kazandıracaktır. Afyon’umuz yıllarca sahipsiz kaldı. Daha önce var olan birlikler  (Emirdağ Jan Birliği gibi), bölge müdürlükleri çevre illere kaydırıldı. SEKA gibi çok önemli katkısı olan fabrikalarımız kapatıldı. Şimdi hep birlikte ilimize sahip çıkma zamanıdır. Bu fırsatı iyi değerlendirelim, hep beraber söz konusu “askeri birliğin” ilimize getirilmesi için talepte bulunalım. Bu işte siyasi farklılıklar, görüş ayrılıkları aranmaz, aranmamalıdır. Söz konusu Afyonumuzdur. Afyon’unumuzun geleceğidir, Afyon’umuzun kalkınmasıdır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme