• Haberler
  • Genel
  • Asker eşlerinden Huzurevi’ne anlamlı ziyaret

Asker eşlerinden Huzurevi’ne anlamlı ziyaret

Garnizon Komutanı Tuğg. Veli Yıldırım'ın eşi H.Birnur Yıldırım ve beraberindeki subay, astsubay eşleri Yaşlılar Haftası nedeniyle Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ettiler Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve kurucu müdür tarafından karşılanan asker eşleri önce huzurevi hakkında bilgi aldı daha sonra huzurevi sakinleri ile bir araya geldiler.Ziyaret sırasında konuşma yapan Sosyal Hizmetler İl [&hellip]

Asker eşlerinden Huzurevi'ne anlamlı ziyaret

Garnizon Komutanı Tuğg. Veli Yıldırım’ın eşi H.Birnur Yıldırım ve beraberindeki subay, astsubay eşleri Yaşlılar Haftası nedeniyle Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ettiler

Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve kurucu müdür tarafından karşılanan asker eşleri önce huzurevi hakkında bilgi aldı daha sonra huzurevi sakinleri ile bir araya geldiler.
Ziyaret sırasında konuşma yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan: “60 yaş ve üzerindeki sosyal ve/veya ekonomik yönden yoksulluk içinde olup korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç olan yaşlı kişileri huzurlu bir ortamda korumak, bakmak ve bu kişilerin sosyal ve psikolojik gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamak amacındayız”dedi. Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Bugün yapmış olduğunuz ziyaretinizle, bizleri ve yaşlılarımızı onurlandırdınız. Şahsım ve personelim adına çok teşekkür ederim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
H.Birnur Yıldırım ise konuşmasında: “Geçmişine sahip olamayan geleceğine sahip olamaz. Yaşlılarımıza her zaman gereken önemi vermeli, istedikleri sevgi ve güler yüzü her zaman göstermeliyiz. Onlara karşı duyulması gereken saygı ve sevgi sonsuz olmalı, onlara her zaman sahip çıkılmalı, onlarla ilgilenmenin birer insanlık görevi olduğunu, burada olmaktan çok mutluluk olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.
Huzurevi sakinlerinin yaşam hikâyelerini dinleyen asker eşlerinin, zaman zaman duygulandıkları gözlendi. Yaşlılarla birebir ilgilenip, bir nebze onları mutlu eden asker eşleri, dertlerine ve yalnızlıklarına ortak olmanın sevincini yaşadı.
Bayanlar, huzurevi yemekhanesinde, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri huzurevi sakinlerine ikram ettiler. Daha sonra özel bakım gören huzurevi sakinleri de unutulmayıp odalarında ziyaret edildi. Ziyaret esnasında asker eşleri huzur evindeki yaşlılarla fotoğraf çektirdiler. Ziyaretten son derece memnun kalan ve mutlulukları gözlerinden okunan huzurevi sakinleri ise, bu tür ziyaretlerin sürekli olmasını dileyerek, kendilerini ziyaret eden asker eşlerine teşekkür ettiler. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan ile Afyonkarahisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu müdürü Muzaffer Erol’a, misafirperverliklerinden dolayı teşekkürleri sunarak, başarılı çalışmalarının devamını dileyen Garnizon Komutanı eşi H.Birnur Yıldırım ve beraberindeki asker eşleri, huzurevi sakinlerinin hikâyelerinin burukluğuyla ellerinden öperek, ziyaretlerine son verdiler.

Bakmadan Geçme